Álmos, esős, nemszeretem

Végre, végre megint itt a péntek.

Már hétfőn ezt vártam.

Ma megyek műkörmöshöz és utána régi kollégákkal talizunk.

Csak ez az esős idő ne lenne. Olyan mélabús leszek tőle. Na meg motiválatlan és nyűgös. 

Már a múlt héten kicsit nekifogtam otthon a tavaszi takarítgatásnak, persze még csak éppenhogy. Az erkélyen összepakoltam, meg lecseréltem a zuhanyfüggönyt, kisuvickoltam a kádat, rendbe tettem a fürdőszoba szőnyeget, rendeltem a porszívóba zsákokat, és ki is próbáltam, ilyesmi. Persze nagyon sok mindent kellene még, főleg ablakot pucolni, meg függönyt lecserélni, meg konyhát tapétázni, és még sok, sok, sok mindent.

Na de őszintén, ilyen időbe??? Nem fog menni :) TUDOM!!!

Vettem biciklit is, bár olyan, amilyen, kell még rá kosár, és a külső gumi is cserére szorul, de ennyit adnak 10.000. Ft-ért. Lehet beruházok majd egy jó, szép új biciklire is, de még közeli az "élmény" arról, hogy a tárolóból eltűnt a bicajom. Szóval még nem szántam rá magam, hogy nagyobb összeget kiadjak olyan valamire, aminek lehet, hogy lába kel.

A szemöldököm elvileg gyógyult, és ígértem képeket. Sokan, akik nem tudják, hogy mi a valódi helyzet, nem értik, hogy mi a francnak már az én koromba szemöldöktetoválás. Talán a képek majd magyarázatot adnak.

Nekem viszont iszonyú megnyugvás, hogy reggelente ott van a szemöldököm, nyáron majd ha usziba megyek, nem kell attól tartanom, hogy mire a vízből kijövök, eltűnik :) Mert bizony a pigmenthiány és a pajzsmirigy betegségem is tett róla, hogy ne legyen szemöldököm.

De most már újra van!

Ilyen volt:

És ilyen lett:

Ugye, hogy kell???

Legalább ez valami pozitív dolog, mert most, hogy zuhog az eső, az jutott eszembe, hogy mi lesz velem hétvégén, ha nem tudok kimenni a piacra? Mert ilyen időbe nem érdemes. Kimenni ki lehet, de árus nem igazán lesz. Pedig ez már nekem annyira berögzött dolog, hogy ilyenkor jövök rá, kissé (vagy talán nem is olyan kissé) autisztikus vagyok.

Ja, arról még nem is szóltam, hogy ugye március elsejétől változtak ismét a munkahelyen a dolgok. Megváltozott a nevünk, a struktúra, más osztály lettünk, stb., ezért ugye új szerződést/módosítást kellett volna kapnunk. Nem tudjuk, hogy mennyi lesz a szabadságunk, csak azt tudjuk, hogy jóval kevesebb. Még annyi se, mint amit a munkatörvénykönyve előír, mert ugye ránk nem az vonatkozik. Azt se tudjuk, hogy mennyi lesz a fizetésünk.

Erről jut eszembe, ha csak azt veszem alapul, hogy elvesznek kb. 10 nap szabadságot, ami ugye azt jelenti, hogy két héttel, vagyis fél hónappal többet kell dolgozni, az úgy arányos, ha legalább a 10 nap bérével megtoldják a fizetést. És akkor még ugye egy fillérrel se lesz több valójában a pénzem, hiszen azt a 10 napot fogom megkapni fizetésemelés gyanánt, amiért eddig nem kellett dolgozni, hiszen szabadságba vettem ki. Persze a médiába majd úgy adják el, hogy "ismét emelkedett a bérünk". Azért ismét, mert tavaly is azt mondták, hogy átlagosan 30%-os béremelést kaptunk. De nem! Nem kaptunk! Nem 30%-ot, még ötöt se! Elvileg a minisztériumokba kaptak, csak nem így kommunikálták.

Kíváncsi leszek a mostanira.

Persze normális cégnél ezt már régen közölték volna...

Bár a törvény előírja, hogy a munkaviszonyt érintő lényeges változásról tájékoztatni kell a munkavállalót...

Erre való hivatkozással másodikán kaptunk egy értesítést, hogy mivel tájékoztatni kell bennünket, ezért hát tájékoztatnak, hogy majd március 16-ig módosításra kerülnek a kinevezések.

Arról is tájékoztattak, hogy az illetményünk nem lehet kevesebb, mint előző év végén volt. Tényleg??? Nahát. Ez lesz a béremelés, hogy nem lehet kevesebb az illetmény?

És akkor én még egy szót se szóljak, mert dolgoznak itt olyanok is, akiknek határozott idejű szerzésük van/volt. Nos elvileg az már lejárt, az újat még nem kapták meg, tehát pillanatnyilag nincs is szerződésük, de bejárnak dolgozni (gondolom nem csak azért, mert nincs más dolguk, hanem vélhetően azért, mert mondták nekik).

Na mindegy is, ezen felesleges tépelődni. Nyilván ha olyan marha előnyös lenne számunkra a fizetésemelés és a szabadság, akkor nem titkolnák ennyire.

Hamarosan kiderül, már csak maximum 10-et kell aludni :)