3 nap szabadság, de 10 nap pihenés :)

A munkahelyen átalakítás van. Parkettáznak. Ez azzal jár, hogy a folyosó egyik oldalán kiürítik az irodákat, parkettáznak, majd ha kész akkor visszapakolnak és kiürítik a másik oldalt, stb.

Ennek köszönhetően fel lett ajánlva, hogy aki csak tud, menjen szabadságra. Úgy tűnik, hogy mindenki kivette már nyáron szinte az összes szabadságát és már csak az ünnepekre tartogatott napok vannak, mert rajtam kívül senki se megy szabadságra, hanem valahogy próbálnak munkaállomásokat kialakítani minden kicsit is alkalmas helyen... Kivéve engem, mert bizony nekem még vannak plusz napjaim. Ráadásul ugye van még két napom amit lecsúsztathatok a pályaválasztási kiállításon való részvételem miatt és hát jövő csütörtökön képzésre is megyek. Így alakult, hogy csak 3 nap szabadságot kellett kivennem az átalakítás ideje alatt, de 10 napig leszek itthon :) Na jó, abból egy nap képzés... 

Terveim azok persze vannak, de hogy mi lesz belőle....

Természetesen egyik terv az ünnepek előtti nagytakarítás, aztán az uszoda is a tervek között szerepel. Ebben a hideg időben már el is képzeltem amint szaunázok, gőzfürdőzök és nem hagyom majd ki a jakuzzit és a többi élményelemet se.

A mozgásra is oda kellene figyelnem, most akár nap közben is el tudok menni a kondiba. Nagyon jó lenne, ha minden nap rá tudnám venni magam. Persze amikor itthon leszünk, mert már a férjem is tervezi, hogy mikor utazzunk Abádszalókra, ha már úgyis ráérek... 

Persze a kocsi téliesítése is folyamatban van, hiszen a héten megbeszéltem az öcsémmel, hogy amint lesz egy kis ideje, akkor bizony ideje lenne felszerelni a téli gumikat.

Ráadásul a kicsi kocsim kilométer számlálója is átlépte a 100.000 km-t, ami azt jelenti, hogy olajcsere is szükséges. Persze ezt nem magamtól tudom, hanem onnan, hogy kiírja a műszerfalra :) 

 

Nincs semmi baj

Imádom, ha a negatív dolgok pozitívra változnak. Ezért választottam ezt a címet. Ugyanis ez a három "negatív" szó, vagyis a NINCS - a SEMMI - és a BAJ, külön-külön nem jól hangzik...

NINCS

SEMMI

BAJ

De így egybe azért már teljesen más. És most ez valahogy jellemző rám. Mert úgy érzem, tapasztalom, hogy körülöttem a rossz dolgok, problémák valahogy megoldódnak maguktól, ráadásul úgy, hogy még én jövök ki jól, plusz  még szerencsém is van.

Kissé félek, hogy ez a szerencse-dömping egyszer csak véget ér, és az bizony nem lenne jó. De igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mindig, minden körülmények között. Ja! A főnököm a múlt héten beszélni akart velem... Az volt a kérdése, hogy miért mosolygok állandóan??? Feltűnt neki. De miért érezte úgy, hogy ezt meg kell kérdezni? Nem ez lenne a normális??? Lehet azért, mert Ő bizony nem sokat mosolyog. De én nem hagytam bizonytalanságba, hanem elárultam neki a nagy titkot: azért mosolygok sokat, mert: "jól érzem magam köztetek, és imádok itt dolgozni!" Lehet, hogy Ő nem így van ezzel...

A héten egyébként akadt jó pár komoly gondom is a munkám során, volt probléma is bőven, akadt fellebbezés, és egyéb olyan jellegű nehézség, mely miatt a vállalati jogászt kellett megkeresnem. De mindössze egy éjszakát forgolódtam miattuk, amint elengedtem a görcsös megoldani akarást, (úgy gondoltam, lesz ami lesz) másnapra megoldódott mind. Ráadásul még én jöttem ki jól a dolgokból, sőőőőőőőt még némely ügyfél tartozott nekem köszönettel :) 

Azt hiszem továbbra is, hogy a munka olyan, mint a házasság. Ha nem megy, nem kell erőltetni, ha meg jó, akkor ki kell élvezni minden percét.

Én úgy érzem, hogy a jelenlegi munkám "jó házasság", viszont az előző az egy mérgező kapcsolat volt, és talán már korábban "válnom" kellett volna. De ha korábban váltok, akkor vélhetően nem ide kerülök, és lehet még mindig nem lennék a helyemen :)

Örülök, hogy így alakult. Korábban nem hittem benne, de most már életfilozófiám: