Igen, vége a pechsorozatnak

avagy egy boldog békeidőszak következik, tele örömmel és vidámsággal, vagyis ezt remélem...

Az utolsó bejegyzésemben még azt soroltam, hogy mennyi minden rossz dolog történt rövid idő alatt.

Nos ennek vége!

A lányom barátja meggyógyult a covidból, és bár lemondták Kopaonikba a szállást, múlt pénteken még ugyanazt a szállást sikerült lefoglalniuk szombati érkezéssel. Egyébként is szombaton mentek volna, viszont így, hogy az utolsó pillanatba foglaltak, így százezer helyett hatvanezer volt a szállás kettőjük részére 5 nap, 4 éjszakára. Szóval anyagilag jobban is jártak. Ilyen volt a kilátás, mikor megérkeztek

Küldtek videókat és képeket is minden nap. Jó volt látni, hogy jól érzik magukat!

 

Jó, hogy sikerült végül eljutniuk!

A lányom parkolásos büntetését is elengedték.

A szélvihar miatt megrongálódott kocsijaik még nincsenek ugyan megjavítva, de arra is hamarosan sor kerül.

A férjem még mindig otthon van ugyan táppénzen karácsony óta, de már csak e hónap végéig kell gyógytornára járnia, aztán végre mehet dolgozni.

Na mondjuk nem hagytam, hogy otthon unatkozzon. Addig nyafogtam, hogy a konyhát rendbe kellene tenni, hogy már nem bírta tovább és múlt szombaton nekifogott. Mondjuk nyilván még nem tud úgy haladni a keze miatt, mint egyébként ha nem vágta volna szét, de azért alakul a dolog. Viszont most azért nyafogok, hogy még meddig fog így kinézni a lakás??? Most olyan, mint ahová a bomba becsapott. A konyhából minden be lett pakolva az egyik szobába, ahová szinte be se lehet menni a sok dologtól, az előszobából meg a másik szobába, ahol szegény fiam van (lenne), mert borzalom kerülgetni a cipőtartót, vagy a tükröt, a fogasról a kabátokat, stb. B O R Z A L O M ! ! !

A falat egészen a betonig lekapartuk, 

vagyis inkább csak a férjem, mert ez a spaklizás nem nekem való. A kezemről több helyen is lejött a bőr, tök béna vagyok, ráadásul izomból se bírtam sokáig. Erre ráment a szombat és a vasárnap is. Hétfőn nekifogott a mennyezet festésének, előtte persze leragasztotta a falat ahogy kell, de mégse festő na! Amikor hazaértem, hát őszinte voltam... Bizony láttam, hogy nem egyenletes a festés. Szóval tegnap délután az egyik festő barátja megcsinálta úgy, ahogy kell. Eddig ugye a gáztűzhely se volt a helyén szombat óta, szóval főzni se tudtunk, de megoldottuk, ettünk amit találtunk a hűtőbe, illetve rendeltünk menüt, vagy a gyereknek pizzát.

Még ma is borzalmas a helyzet, de már legalább gáz a helyén van, hiszen a mennyezet kész, a gáz körül csempézve van. A konyha és előszoba csupasz falát ma mélyalapozóval lekente a férjem, és elvileg holnap erre már mehet is a tapéta. Aztán már csak pár nap, mire minden a helyére kerül és ki lesz takarítva, le lesz törölve, meg lesz pucolva, ki lesz mosva, stb.

Jó lesz ha kész lesz, de most...

Ja, a lányomék kutyája nálunk van. Egy szabály van, hogy nem mehet fel az ágyra, kanapéra, stb.

Hááát persze......

Sőt, a fiammal aludt...

 

Azt mondják három a magyar igazság plusz egy a ráadás

vagyis remélem vége a pechsorozatnak.

Valahol azt olvastam, hogy az életben minden az egyensúlyra törekszik. 

Ha például éppen szerencsés időszakunk van, akkor elképzelhető, hogy hamarosan pechsorozat köszönt ránk. Ugyanígy igaz az is, hogy a balszerencsés idők után mindig ránk mosolyog a szerencse.

Nos, elég rövid idő, egy hét leforgása alatt a lányoméknál megvolt a 3+1.

(1.) Először ugye 6-án a viharos szél lebontotta a kocsibeállójukat, maga alá temetve mindkét autójukat. (Jó, szerencsére személyi sérülés nem történt, és a kocsikba se lett olyan kár, ami helyrehozhatatlan.)

Akkor még reménykedtem, hogy ennyi volt. Kész.

(2.) Aztán pénteken telefonált a lányom, hogy megbüntették, mert lejárt a parkolójegye és túllépte a parkolási időt 14 perccel. 

El volt keseredve, mert még soha nem büntették meg. Szabálykövető, nem szokott ilyesmivel csalni. Most sem értette, hogy miért is nem inkább a mobilparkolást választotta? Még ott voltak a közterületfelügyelők a kocsinál, mikor odaért, de azt mondták, hogy már megkezdték a büntetést, szóval így járt. Annyi azért mégiscsak jó, hogy mivel még soha nem büntették, így kérheti, hogy az első büntit töröljék. Meg is találtam a kérelmet, ahol indokként szerepel, hogy a pótdíj kiszabását megelőző két éven belül az általa üzemeltetett jármű vonatkozásában a díjköteles várakozóhely használatára vonatkozó szabályok be nem tartása miatt pótdíjat nem szabtak ki, akkor kérheti a törlést. Megtette. 

(3.) Szombaton meg azt írta, hogy a barátja nagyon lázas, elég rosszul van. Kérdeztem, hogy tudok-e segíteni, de írta, hogy nem. Már úton van az egyik ismerősük és viszi a tesztet. Nos a két oltás után sikerült pozitív tesztet produkálnia a lányom tesztje negatív lett. A barátja kapott favipiravirt és vérhígítót. 

(3+1.) Február 12-től mentek volna snowboardozni Kopaonikba, de így bizonytalanná vált, hogy addigra negatív lesz-e a tesztje, illetve hogy a lányom tesztje addigra pozitív lesz-e esetleg. Pedig annyira várták ezt a kis kikapcsolódás Szerbiába. Mivel február 8-ig lehet lemondani a szállást, így inkább azt választották. Ha mégis minden rendbe lesz, szerintük akkor is találnak az utolsó pillantba is szállást. Na majd kiderül.

Egy hét alatt ennyi elég is! 

Ha a sors egyensúlyra törekszik, akkor vége ennek a rossz sorozatnak és rájuk mosolyog a szerencse. Remélem olyan rohamos tempóban, mint ahogy a rossz dolgok jöttek.