Álmos, esős, nemszeretem

Végre, végre megint itt a péntek.

Már hétfőn ezt vártam.

Ma megyek műkörmöshöz és utána régi kollégákkal talizunk.

Csak ez az esős idő ne lenne. Olyan mélabús leszek tőle. Na meg motiválatlan és nyűgös. 

Már a múlt héten kicsit nekifogtam otthon a tavaszi takarítgatásnak, persze még csak éppenhogy. Az erkélyen összepakoltam, meg lecseréltem a zuhanyfüggönyt, kisuvickoltam a kádat, rendbe tettem a fürdőszoba szőnyeget, rendeltem a porszívóba zsákokat, és ki is próbáltam, ilyesmi. Persze nagyon sok mindent kellene még, főleg ablakot pucolni, meg függönyt lecserélni, meg konyhát tapétázni, és még sok, sok, sok mindent.

Na de őszintén, ilyen időbe??? Nem fog menni :) TUDOM!!!

Vettem biciklit is, bár olyan, amilyen, kell még rá kosár, és a külső gumi is cserére szorul, de ennyit adnak 10.000. Ft-ért. Lehet beruházok majd egy jó, szép új biciklire is, de még közeli az "élmény" arról, hogy a tárolóból eltűnt a bicajom. Szóval még nem szántam rá magam, hogy nagyobb összeget kiadjak olyan valamire, aminek lehet, hogy lába kel.

A szemöldököm elvileg gyógyult, és ígértem képeket. Sokan, akik nem tudják, hogy mi a valódi helyzet, nem értik, hogy mi a francnak már az én koromba szemöldöktetoválás. Talán a képek majd magyarázatot adnak.

Nekem viszont iszonyú megnyugvás, hogy reggelente ott van a szemöldököm, nyáron majd ha usziba megyek, nem kell attól tartanom, hogy mire a vízből kijövök, eltűnik :) Mert bizony a pigmenthiány és a pajzsmirigy betegségem is tett róla, hogy ne legyen szemöldököm.

De most már újra van!

Ilyen volt:

És ilyen lett:

Ugye, hogy kell???

Legalább ez valami pozitív dolog, mert most, hogy zuhog az eső, az jutott eszembe, hogy mi lesz velem hétvégén, ha nem tudok kimenni a piacra? Mert ilyen időbe nem érdemes. Kimenni ki lehet, de árus nem igazán lesz. Pedig ez már nekem annyira berögzött dolog, hogy ilyenkor jövök rá, kissé (vagy talán nem is olyan kissé) autisztikus vagyok.

Ja, arról még nem is szóltam, hogy ugye március elsejétől változtak ismét a munkahelyen a dolgok. Megváltozott a nevünk, a struktúra, más osztály lettünk, stb., ezért ugye új szerződést/módosítást kellett volna kapnunk. Nem tudjuk, hogy mennyi lesz a szabadságunk, csak azt tudjuk, hogy jóval kevesebb. Még annyi se, mint amit a munkatörvénykönyve előír, mert ugye ránk nem az vonatkozik. Azt se tudjuk, hogy mennyi lesz a fizetésünk.

Erről jut eszembe, ha csak azt veszem alapul, hogy elvesznek kb. 10 nap szabadságot, ami ugye azt jelenti, hogy két héttel, vagyis fél hónappal többet kell dolgozni, az úgy arányos, ha legalább a 10 nap bérével megtoldják a fizetést. És akkor még ugye egy fillérrel se lesz több valójában a pénzem, hiszen azt a 10 napot fogom megkapni fizetésemelés gyanánt, amiért eddig nem kellett dolgozni, hiszen szabadságba vettem ki. Persze a médiába majd úgy adják el, hogy "ismét emelkedett a bérünk". Azért ismét, mert tavaly is azt mondták, hogy átlagosan 30%-os béremelést kaptunk. De nem! Nem kaptunk! Nem 30%-ot, még ötöt se! Elvileg a minisztériumokba kaptak, csak nem így kommunikálták.

Kíváncsi leszek a mostanira.

Persze normális cégnél ezt már régen közölték volna...

Bár a törvény előírja, hogy a munkaviszonyt érintő lényeges változásról tájékoztatni kell a munkavállalót...

Erre való hivatkozással másodikán kaptunk egy értesítést, hogy mivel tájékoztatni kell bennünket, ezért hát tájékoztatnak, hogy majd március 16-ig módosításra kerülnek a kinevezések.

Arról is tájékoztattak, hogy az illetményünk nem lehet kevesebb, mint előző év végén volt. Tényleg??? Nahát. Ez lesz a béremelés, hogy nem lehet kevesebb az illetmény?

És akkor én még egy szót se szóljak, mert dolgoznak itt olyanok is, akiknek határozott idejű szerzésük van/volt. Nos elvileg az már lejárt, az újat még nem kapták meg, tehát pillanatnyilag nincs is szerződésük, de bejárnak dolgozni (gondolom nem csak azért, mert nincs más dolguk, hanem vélhetően azért, mert mondták nekik).

Na mindegy is, ezen felesleges tépelődni. Nyilván ha olyan marha előnyös lenne számunkra a fizetésemelés és a szabadság, akkor nem titkolnák ennyire.

Hamarosan kiderül, már csak maximum 10-et kell aludni :)

 

 

 

 

 

 

Nem tököltem rajta...

Valentin napra magamnak (is)

Tegnap történt, hogy a facén valahogy felbukkant egy hirdetés délután. Egy kecskeméti tetováló csaj, aki csak nőket tetovál. Nem tudom milyen megfontolásból, mert eszembe se jutott magamra varratni semmit, de elkezdtem nézegetni az általa feltett képeket. Amint kattintgattam, egyszer látom ám, hogy szemöldök tetoválásokat is csinált már.

Óóóóóóó

Arra már rá vagyok izgulva tavaly óta.

Mondtam is a lányomnak, hogy menjünk el Pestre, mert ott láttam egy tuti jó helyet, ahol nagyon szépen dolgoznak. Persze mivel elég felkapott hely, nem igazán egyszerű oda bejutni. Na és persze nem is olcsó, sőőőt, de ugye ez mégiscsak az ember arcán van, látszik, szóval szerintem megéri megfizetni. Csak ugye időpontot kell foglalni, az is legalább 2-3 hónap mire egyáltalán az első konzultációra be lehet jutni. Aztán úgy vettem ki az általuk írottakból, hogy nem is vállalnak el mindenkit. Pl. máshol korábban végzett tetoválást, vagy ha igen, akkor több alkalommal kell feljárni, mert az előzőt teljesen eltüntetik, ami akár 3-4-5 alkalom is lehet (persze annyiszor sok-sok plusz pénz), és majd csak utána fognak neki a tetoválásnak. Szóval bár nagyon szerettem volna, valahogy nem igazán fülik hozzá a fogam, hogy akár fél vagy 1 évet erre szánjak... Sok idő, sok pénz... Ja, és persze kb. 2 évre szól, és lehet menni megint, mert addigra kikopik.

Visszatérve, a tegnapi facés dologra. Megtetszett a szemöldök, amit csinált, mert mutatta az előtte képet is, melyen szinte egyáltalán nem volt szemöldöke az illetőnek. És amit kihozott belőle... Tök természetesnek tűnt. És nekem főleg azért tetszett. Nem az a megrajzolt, satírozott, stb. volt, hanem természetes hatású. És amint így kattintgattam, láttam ám, hogy bizony saját magának is megcsinálta a szemöldök tetoválását. Nahát ez aztán a bevállalós. Saját magán??? Azért ezt másra szokták bízni, de az övé is jól sikerült.

Azt tudni kell, hogy nekem egy festékhiányos betegség miatt a jobb szemöldököm szálai teljesen fehérek, tehát ha nem "rajzolnám" meg, akkor úgy tűnne, hogy nincs is. Fogtam hát magam és írtam a tetováló csajnak, hogy engem egy szemöldök tetoválás érdekelne, meg talán egy szemhéj is. Gyorsan válaszolt, küldött még további képeket a munkáiról, azok is tetszettek.

A szemhéjat nem vállalta, mert azt mondta, hogy azt még csak most tanulja, eddig csak a test és szemöldök tetoválással foglalkozott. Hm. Tetszett, hogy bevállalta, elmondta, pedig akár el is vállalhatta volna, egy vonal a szemhéjra nem nagy cucc, nem nagyon lehet elrontani szerintem. De Ő inkább az őszinteséget választotta.

Egyre inkább úgy éreztem, hogy el kell engednem a pesti dolgot, hiszen ez itt van helyben, nem kell utazgatni, és ha időpontot is tudunk egyeztetni a közeljövőben, akkor hajrá.

Sajnos olyan időbeosztással dolgozik, hogy nekem csak a pénteki napok jöhettek szóba, de már ugye a következő három péntek délutánom foglalt.

Jövő pénteken a volt kolléganőkkel talizunk, az fontos, nem mondom le.

Azt követő pénteken fodrászhoz megyek, az is fontos, nem mondom le.

Azt követően pedig a műkörmös vár, az is fontos, azt se mondom le.

Megírtam hát, hogy legközelebb március 13 péntek amikor el tudnék menni. Azt is hozzátettem, hogy nem vagyok babonás :)

Lehet a tetováló az, mert egyből írta, hogy neki nem jó a március 13., nézzünk másikat, de valószínűbb, hogy akkorra már nem volt szabad időpontja.

Már abba is benne lett volna, hogy az elkövetkező hetekben, bár 5 óráig dolgozik, menjek munka után, és bevállalja, hogy este 8-ig dolgozik :)

Nahát. De cuki. De arra gondoltam, hogy mégiscsak a péntek lenne jó, mert hétfőre már valamelyest "gyógyultabb" lenne a tetoválás, mégse friss varrással a homlokomon kellene mennem dolgozni. Ezért megpendítettem neki tegnap este, hogy ha nem jó neki a mai nap, márpedig nem hiszem, hogy jó lenne, akkor nézzünk márciusba egy másik pénteket 20, vagy 27.

Nemsokára válaszolt is, hogy neki ez eszébe se jutott, hogy ilyen bevállalós vagyok, de mivel a péntek délutánt, éjszakát a barátnőivel akarta tölteni, így nem vállalt már jó ideje erre a napra senkit, csak délelőttre, de az egyik barátnőjének lebetegedett a gyereke, influenzás lett, így elmarad a buli, szabad a délutánja. Ha elszántam magam, akár mehetek is.

Nahát. Ez vagy egy isteni jel, remélem...

Most mindenesetre belevágok, délután 2-re megyek.

Az már csak hab a tortán, hogy a férjem az előbb írt cseten, hogy Valentin nap alkalmából kifizeti a tetoválást.

Ezek szerint csak nem volt hiábavaló, hogy hetek óta mondom neki, nehogy valami virágot vagy csokit vegyen nekem eme "jeles nap" alkalmából, mert a fejéhez vágom :)