Mindenféle

Az van, hogy a blog sz@rakodik (lehet költözni kéne máshová, mert ez már nem az első eset, és mivel magamnak írom így szeretném sok év múlva is megtalálni). Szóval múlt héten is nekifogtam kétszer posztolni, de nem mentette el, én meg már nem igazán emlékszem, hogy mi is volt. Ez már az öregség...

Na mindegy, akkor arról ami eszembe jut.

Holnap megyek endokrinológushoz. Nagyon várom. Félek, hogy csalódás lesz az elvárásaim miatt. Mindegy. Egy próbát megér (meg legalább 14.000. Ft-ot), de a TSH eredményem miatt mindenképp szakember kell, csakúgy, mint a 100-as nyugalmi pulzusom miatt. Ráadásul vélhetően a kettő összefügg. És ha őszinte akarok lenni, akkor a mozgás is hiányzik már, de ilyen pulzussal mindenről le vagyok tiltva addig, amíg nem rendeződik vagy normalizálódik valamelyest. Annyit teszek azért, hogy ha csak tudok, akkor nem kocsival járok, hanem elővettem a biciklit.

Jaaaa, múlt héten még arról is akartam posztolni, hogy a piacon milyen "kincseket" találtunk. A lányomék pl. vettek egy ilyen kávégépet. Csak akkor nyílik így szét, ha használják, egyébként egy kör. Nagyon tetszik.

Az eredeti ár kevesebb, mint egy tizedéért. De vettek pl. márkás síbakancsot, jégkoronghoz koricipőt, és vadi új protektort is meg egyéb apróságokat.

Mondjuk ezek nem voltak olcsók, 16.000. Ft-ot fizettek az egészért, de a korit pár órán belül a Marketplac-n el is tudták adni 12.000-ért, a síbakancs ára 45-50 ezer körül van (azt lehet megtartják maguknak, még nem tudják) a protektor is kb. egy 20-ast ér, szóval jó vásárt csináltak.

A lányom egyébként ebbe nagyon jó. Megvesz pl. egy márkás pólót pár száz forintért, majd több ezerért eladja. Főleg a sícuccok mennek nagyon (gondolom azért, mert azok egyébként is nagyon drágák). Már a barátját is "megfertőzte" ezzel, Ő is rákapott a dologra.

A kávégép majd jó lesz az új konyhabútorukhoz. Bár nem az eredeti elképzelés szerinti lesz, mert megkapták az árajánlatot és úgy döntöttek, hogy inkább átbeszélik az asztalossal, hogy min lehetne változtatni, hogy olcsóbb legyen. Nem egy nagy konyháról beszélünk, de ezt az ajánlatot kapták:

 

Egyébként az asztalos a férjem jó barátja, szoktak egymásnak segíteni, szóval nem hatalmas átverésről van szó, hanem arról, hogy mindenféle extrát szerettek volna, ráadásul a kiválasztott színű alapanyag is kétszer annyiba kerül, mint egy hétköznapi választás, szóval most átbeszélik, hogy akkor mit is lehetne, hogy ne sokat változzon kinézetre az elképzelés, de azért a 2 millába beleférjenek. Mert az ajánlat nettó ár, tehát még rámegy az áfa is. És igen, lehetne számla nélkül is, de kell a számla egyéb okok miatt.

A fiam ezen a hétvégén már egyedül fog dolgozni az új munkahelyén. Úgy értem, hogy tényleg egyedül, nem lesz mellette senki, csak Ő. Ez fura neki, hiszen eddig egy nagy cégnél dolgozott, ahol mindig sokan voltak körülötte. Kissé tart tőle, de közben meg izgatottan várja is. Én biztos vagyok benne, hogy menni fog neki.

A férjemmel kivételesen most semmi extra nincs. Dolgozik, jól van és ha kést vesz a kezébe, azonnal szólok neki, hogy vigyázzon :)

Jaaaaa, nem tudom, hogy kit hogy viselt meg az óraállítás?

Én azt gondoltam, hogy engem aztán nem érint a dolog. De bizony észrevettem, hogy múlt vasárnap semmire való se voltam. A hat napos munkahét után vasárnapra még berakni egy óraállítást???  A férjem tüsténkedett (mondjuk Ő nem dolgozott szombaton), rendbe vágta az erkélyen lévő tárolót, kipakolt, selejtezett, takarított, stb., én meg néztem ki a fejemből. Mondtam is neki, hogy bocsi... :)

 

 

 


Ajánló
Kommentek
  1. Én