Azt mondják három a magyar igazság plusz egy a ráadás

vagyis remélem vége a pechsorozatnak.

Valahol azt olvastam, hogy az életben minden az egyensúlyra törekszik. 

Ha például éppen szerencsés időszakunk van, akkor elképzelhető, hogy hamarosan pechsorozat köszönt ránk. Ugyanígy igaz az is, hogy a balszerencsés idők után mindig ránk mosolyog a szerencse.

Nos, elég rövid idő, egy hét leforgása alatt a lányoméknál megvolt a 3+1.

(1.) Először ugye 6-án a viharos szél lebontotta a kocsibeállójukat, maga alá temetve mindkét autójukat. (Jó, szerencsére személyi sérülés nem történt, és a kocsikba se lett olyan kár, ami helyrehozhatatlan.)

Akkor még reménykedtem, hogy ennyi volt. Kész.

(2.) Aztán pénteken telefonált a lányom, hogy megbüntették, mert lejárt a parkolójegye és túllépte a parkolási időt 14 perccel. 

El volt keseredve, mert még soha nem büntették meg. Szabálykövető, nem szokott ilyesmivel csalni. Most sem értette, hogy miért is nem inkább a mobilparkolást választotta? Még ott voltak a közterületfelügyelők a kocsinál, mikor odaért, de azt mondták, hogy már megkezdték a büntetést, szóval így járt. Annyi azért mégiscsak jó, hogy mivel még soha nem büntették, így kérheti, hogy az első büntit töröljék. Meg is találtam a kérelmet, ahol indokként szerepel, hogy a pótdíj kiszabását megelőző két éven belül az általa üzemeltetett jármű vonatkozásában a díjköteles várakozóhely használatára vonatkozó szabályok be nem tartása miatt pótdíjat nem szabtak ki, akkor kérheti a törlést. Megtette. 

(3.) Szombaton meg azt írta, hogy a barátja nagyon lázas, elég rosszul van. Kérdeztem, hogy tudok-e segíteni, de írta, hogy nem. Már úton van az egyik ismerősük és viszi a tesztet. Nos a két oltás után sikerült pozitív tesztet produkálnia a lányom tesztje negatív lett. A barátja kapott favipiravirt és vérhígítót. 

(3+1.) Február 12-től mentek volna snowboardozni Kopaonikba, de így bizonytalanná vált, hogy addigra negatív lesz-e a tesztje, illetve hogy a lányom tesztje addigra pozitív lesz-e esetleg. Pedig annyira várták ezt a kis kikapcsolódás Szerbiába. Mivel február 8-ig lehet lemondani a szállást, így inkább azt választották. Ha mégis minden rendbe lesz, szerintük akkor is találnak az utolsó pillantba is szállást. Na majd kiderül.

Egy hét alatt ennyi elég is! 

Ha a sors egyensúlyra törekszik, akkor vége ennek a rossz sorozatnak és rájuk mosolyog a szerencse. Remélem olyan rohamos tempóban, mint ahogy a rossz dolgok jöttek.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én