Szakács kontra szociális munkás

avagy „… Nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács..." (Czibere)

Az alábbi adatokat nem magamtól találtam ki, ezt egy szakács írta:

  1. A szakács alapfizetés 1000 ft/óra!!! De ez napi 14-16.000 ft-nál sosem több! - OK Államtitkár Úr, elfogadom, hogy a fizetésem diplomás szociális szakemberként meghaladja a szakács bérét! Várom szíves értesítését, hogy mikortól fogják utalni. Köszönöm!
  2. Ünnepek-szabadság - Neked nincsenek ünnepek! - Ez így van a szoc. területen is (főleg szoc. otthonokban, pszichiátriai betegek ellátásában, hajléktalan ellátásban, stb.)
  3. Szabadság: MI VAN??? TE NEM NYARALÁSZOL, HAVER TE MELÓZOL!!! - szociális szférában dettó (fent felsorolt ágazatok) Én még most (augusztusban!!!) veszem ki a tavalyról megmaradt 5 nap szabadságomat. No comment!
  4. Fizikai állapot - Idővel mindened tönkremegy! A visszerekkel és az ízületekkel kezdődik, aztán folytatódik a különböző lerakódott és felgyülemlett szövődményekkel amit a lábon kihordott 5 tüdőgyulladásodból és minden másból szedtél össze! - ezek is várhatóak...
  5. Czibere ennek ellenére azért örül az 1500 forintos bérkiegészítésnek is (bár csak annyit kapna, majd nem örülne...) és még azt is hozzátette: a tavalyi bérpótlék után idén a bérkiegészítés elérheti a 68 ezer forintot is ...
Pár hozzászólás a fészről:
 Békéssy Klára Jelentkezzen már valaki, akinek eléri!!
 Mester Sándor Én hallottam hogy valaki látta azt aki állítólag ismeri azt, akinek mondták, hogy le van írva ....
 Juhász Sára Mi nem, hogy bérpótlékot nem kaptunk. Mai nappal be lettünk hívatva a cégünkhöz és megkértek ugyan mondjunk már fel , mert az eddigi ledolgozott bérünk sem tudják már kifizetni.
 Dobszai Laura humbukk, gyalázatos propaganda!!!!!!hájas mocsok
 Eva Szabojozsefne Ekkora hazugságot....van aki 209 ft-ot mi.....,vagy 2500 brutot ami 5 hónapra jár....az az...mennyi a nettója....,anyádnak hazudjatok most már...kérem irjátok meg ki mennyit....szeretném az orruk alá dugni.....alávaló gazemberek.
 Kitty Lukács "Nem tartható fenn tovább az az állapot, hogy a főiskolai, egyetemi szakképesítéssel rendelkező szociális munkások annyit keressenek, mint egy szakács vagy karbantartó - szögezte le Czibere Károly. " Még jó, hogy a szakács férjem 2x annyit keres, mint Én ... :@
 Attila Rab Normáááális?????
 Ilona Gerendai Radányi ezt melyik pizsamájában álmodta a Czibere-gyerek?
És az egyik kedvenc hozzászólásom: 
 Attila Rab Kedves kollégák, kérlek vegyétek mentális gondozásba ezt a Cziberét, mert a demencia súlyos jeleit mutatja, de legalább is elgurulhatott a gyógyszere!

 

Egyébként mostanában nagyon menő a két tehén elmélet. Egy ezek közül:

Van az államnak két tehene. A felelős vezető a tejet hazaviszi, majd bebizonyítja, hogy a teheneket privatizálni kell, hiszen az üzletág ráfizetéses. (Ezt érthetitek a szoc. szférára is, pl. szolgálatok összevonása és az egyéb átalakítások, - közmunkások bevonása a HSG-be, stb.)
Elhatározzák a tehenek jelképes összegért történő eladását, majd meghirdetik a helyi újságban, amely egypéldányos és csak a vezetőnek jár. (Ez mintha kissé hajazna a szoc. terület egyházaknak való átadására...)
A vezető megpályázza a marhatendert, és csodák csodája meg is nyeri. Rögtön tart egy sajtótájékoztatót, hogy a részéről mekkora áldozat a vállára venni ezt a két gyengén működő tehenet. (Vagyis átszervezés lesz! Magyarul leépítés, közmunkások és önkéntes laikusok bevonása.)
Ezután politikai pályára lép, és ilyen módon az eredeti két marhával maga köré gyűjt még egy csomó marhát. Sajnos nem tudom a mesét happy enddel befejezni... Ha Te igen, feltétlen írd meg!