Nincs semmi baj

Imádom, ha a negatív dolgok pozitívra változnak. Ezért választottam ezt a címet. Ugyanis ez a három "negatív" szó, vagyis a NINCS - a SEMMI - és a BAJ, külön-külön nem jól hangzik...

NINCS

SEMMI

BAJ

De így egybe azért már teljesen más. És most ez valahogy jellemző rám. Mert úgy érzem, tapasztalom, hogy körülöttem a rossz dolgok, problémák valahogy megoldódnak maguktól, ráadásul úgy, hogy még én jövök ki jól, plusz  még szerencsém is van.

Kissé félek, hogy ez a szerencse-dömping egyszer csak véget ér, és az bizony nem lenne jó. De igyekszem pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mindig, minden körülmények között. Ja! A főnököm a múlt héten beszélni akart velem... Az volt a kérdése, hogy miért mosolygok állandóan??? Feltűnt neki. De miért érezte úgy, hogy ezt meg kell kérdezni? Nem ez lenne a normális??? Lehet azért, mert Ő bizony nem sokat mosolyog. De én nem hagytam bizonytalanságba, hanem elárultam neki a nagy titkot: azért mosolygok sokat, mert: "jól érzem magam köztetek, és imádok itt dolgozni!" Lehet, hogy Ő nem így van ezzel...

A héten egyébként akadt jó pár komoly gondom is a munkám során, volt probléma is bőven, akadt fellebbezés, és egyéb olyan jellegű nehézség, mely miatt a vállalati jogászt kellett megkeresnem. De mindössze egy éjszakát forgolódtam miattuk, amint elengedtem a görcsös megoldani akarást, (úgy gondoltam, lesz ami lesz) másnapra megoldódott mind. Ráadásul még én jöttem ki jól a dolgokból, sőőőőőőőt még némely ügyfél tartozott nekem köszönettel :) 

Azt hiszem továbbra is, hogy a munka olyan, mint a házasság. Ha nem megy, nem kell erőltetni, ha meg jó, akkor ki kell élvezni minden percét.

Én úgy érzem, hogy a jelenlegi munkám "jó házasság", viszont az előző az egy mérgező kapcsolat volt, és talán már korábban "válnom" kellett volna. De ha korábban váltok, akkor vélhetően nem ide kerülök, és lehet még mindig nem lennék a helyemen :)

Örülök, hogy így alakult. Korábban nem hittem benne, de most már életfilozófiám:

Ajánló
Kommentek
  1. Én