Gyorsjelentés

A héten történt: a lányom megkapta a jogsiját, és mit tehettem volna, ültem vele a kocsiba és hagytam vezetni. 

Most a Lengyel-Tátrába van, elugrottak pár napra snowboardozni. Ez itt Ő:

A kutya így rám maradt. Elvittem szaladgálni, jól kifárasztotta magát, utána így pihent:

A férjem elutazott 3 napra böllér fesztiválra. Én nem mentem vele, hiszen mit is keresnék ilyen helyen a diétámmal???

A fiammal kettesbe maradtunk itthon. Ő pihen, én most jöttem a fodrásztól. Szívem szerint elmennék ebbe a vacak időbe szaunázni, de frissen melírozott, belőtt séróval nincs szívem. Azt hiszem inkább szoliba megyek, az is jól felmelegít.

Mondjuk kondiba is terveztem, hogy ma is megyek, az se tesz túl jót a hajamnak. Mire végzek csurom víz lesz. Hát még nem tudom... Majd meglátom.

Tegnap viszont voltam kondiba és mindig megmosolygom ezt a kiírást az öltöző ablakán, mert általában két naponta megyek, így különösen igaz:

A fodrász nagyon cuki volt, ő még akkor látott, mielőtt belevágtam volna az életmódváltásba. És egyből észrevette, hogy fogytam. Én nem igazán látom magamon, de észreveszem a nadrágjaimon. Na meg persze azért a mérleg is csak kevesebbet mutat 7 kilóval :) Beszélgetés közben Ő is azon aggodalmaskodott, mint általában mások is, hogy milyen nehéz lehet tartani a diétát és "alig ehetek valamit"... 

Nos ez nem így van. Sőőőőőt! Amit eszek, azt általában frissen készítem, és ez mind olyan étel, ami max. 15-20 perc alatt el tudok készíteni. De van, aminek még ennyi idő se kell. Az asztali kontakt grill persze sokat segít, hiszen a húst vagy a fasírtot is pár perc alatt meg tudom sütni bármiféle zsiradék nélkül. Csak egy-két példa, hogy mit eszek.

Édesburgonya darált csirkemellből készült fasírttal és hamis tzatzikivel. Esetleg grillezett hús rizzsel vagy csirkemell csicseriborsóval és cukkinivel mellé egy kis kuszkusz. És a desszert általában zabpehely vagy fehérje palacsinta. Szóval egyáltalán nem éhezem és nem is nehéz így étkezni.

Gyorsan zanzásítva

Ma voltam vezetni. És ma jól ment. Az oktatóm ezért kér egy vizsgaidőpontot, ami előreláthatólag május közepe felé lesz. A vizsga előtti két nap még elmegyek vezetni, abban az időpontban, amikor majd vizsgázni fogok. Mondjuk én nem sok reményt fűzök az első két-három vizsgához, de azért oda fogom tenni magam... Egyébként találtam az oktatómról a saját fényképeink között egyet, melyet jelnek veszek. Az öcsém esküvőjén készült róla, és nem tudom miért és kinek nyújtja a kocsikulcsot, de nem olyan, mintha nekem adná??? Ugye, hogy ugye?

Nagy hibát nem vétettem, mondjuk kétszer azért sikerült hármas sebességfokozatba kanyarodni, amivel persze nekem semmi problémám, de ugye 2-esbe kell.. No, hát akkor legyen úgy :)

A másik hír, hogy holnap lesz a lányom szülinapja. De mivel felmegy a barátnőivel Budapestre, így szombaton vagy vasárnap fogjuk itthon megünnepelni. Tavaly egy isteni finom és gyönyörű oreo tortát csináltam neki. Idén azonban valami cukor és lisztmentes fittness tortát kell alkotnom. Valami ilyenre gondoltam: diétás epres túrótorta :) Nem valami szép, de hát ugye diétás... 

A harmadik gyors gondolat pedig, hogy ismét van egy remek állásajánlat. Jó fizetés (relatíve jó, hiszen pedagógus bér... - de az ugye jóval több, mint az enyém :) Aztán persze pedagógus szabadság... Az is jóval több, de hát ugye még mindig nem sikerült kivennem a tavalyit se... És persze a munka is sokkal, de sokkal jobbnak tűnik, hiszen jelenleg nem sok sikerélménybe van részem, ott pedig az esetek többsége pozitív kimenetelű. De most éppen nem vagyok beindulva, és nem keresek állást. Azért még gondolkodom rajta, van még valamivel több, mint egy hetem a beadási határidőig. Mondjuk ott is feltétel a jogsi és a saját kocsi, no de már a kapujába állok :) Nem??? DEEE!!!!!

 

A mai a pipák napja...

Nem, nem szoktam rá a dohányzás e módozatára, arról van szó, hogy olyan dolgokat tudtam ma le, ami után azt mondhatom: pipa 

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de azért jó kimondani: pipa!

Első ilyen, hogy ma végeztem a KRESZ tanulással!!! Juppppiiiiiiiiiii vagyis, pipa! Múlt hét kedden kezdtem (interneten, e-learning) és ma már ott tartottam este, hogy többször is kitöltöttem a próbavizsgát. Ez egyébként tökéletesen szimulálja a hatósági vizsgát, hiszen egy-egy kérdés megválaszolására is csak annyi időt ad, mint a teremben lévő vizsga, és azok közül a kérdések közül generál a program véletlenszerűen 55 kérdést. A kérdésekre adott helyes válasz 1 pontot ér, a közlekedési szituációkat bemutató kérdésekre adott jó válaszokért pedig 3 pontot lehet kapni. Nos többször is megcsináltam a próbavizsgát, és a legrosszabb eredmény 95% lett.

Nagyon-nagyon ügyes vagyok! Meg vagyok elégedve magammal, és mivel más úgyse dicsér meg, hát most azt mondom: ügyes vagy Anikó, megdicsérlek!

A második pipa, hogy a mai nap folyamán elküldtem végre a pályázati anyagomat a gyermekjogi képviselői állásra. 

Aztán a harmadik pipa ismét visszakanyarít a KRESZ-hez. Mert csak úgy enged a rendszer hatósági vizsgára, ha előtte választok gyakorlati oktatót. Van ismerős, de róla nem hallottam jókat, aztán vannak olyanok, akiket nem ismerek, de közüllük lehetne választani, mert velük van szerződésbe az internetes rendszer. De csak így ismeretlenül??? Zsákbamacska, abból pedig nem kérek. De én már csak olyan vagyok, hogy megtalálom a kiskaput és ha valamit nagyon akarok akkor úgyis megoldom. Úgy néz ki, hogy most is ez fog történni. Elméletileg lehetőség van egyéni oktató választására is. Már meg is van az áldozat :D Én ugyan nem ismerem, de az öcsém ajánlotta. Ő már csak tudja, kezességet vállal érte. Ja, és nem mellékesen "sokkal tartozik az öcsémnek". Nem, nem pénzzel. Az úgy van, hogy a testvérem autószerelő, egy márkaszervizben dolgozik, olyan "kisfőnök" féle. A szervizen belül az autókon kívül Ő foglalkozik a hajókkal és a nagymotorokkal. Ez az oktató pedig motoros rendőr volt, ezért sokszor tett neki szívességet a testvérem.

Nos itt az ideje, hogy törlesszen!

Nem?

De! :D

Nem azt várom, hogy csaljon, hanem azt, hogy valóban jól megtanítson vezetni. Persze az sem ártana, ha tutira meg tudná úgy oldani, hogy elsőre sikerüljön a jogsi. De ez rajtam múlik elsősorban.