Pofára esés...

avagy a kapkodás csak légyfogáshoz jó!

Már nem emlékszem melyik ismerősömtől hallottam ezt a bölcs gondolatot, mi szerint a kapkodás csak légyfogáshoz jó, de igaza volt!

Történ ugyanis, hogy a hétfő reggeli kapkodásomnak nem lett túl jó kimenetele.

Vasárnap este mindent, illetve majdnem mindent előkészítettem, hogy hétfőn hajnalba amint kiteszem a férjemet a munkahelyénél, már egyből tudjak menni a kondiba.

De egy apró kis nüansz miatt borult minden. Ez csupán annyi volt, hogy elfelejtettem átpakolni a jogsimat a táskámból az edzős táskába és bizony ebből lett a baj. Na meg a kapkodásból...

Reggel időben indultunk, de mivel le volt fagyva a kocsi, le kellett kaparni a jeget, de közben bevillant, hogy nincs nálam a jogsi. Szóltam a férjemnek, hogy "felszaladok", és kb. ez az utolsó emlékképem, mert utána már csak arra emlékszem, hogy fekszem a földön és a férjem próbál felsegíteni.

Éreztem a meleg vér ízét a számba és átvillant az agyamon, hogy biztos kitört(ek) a foga(i)m. De szerencsére nem. Aztán bár szédültem, mint állat, de sikerült feljutni a másodikra (férj által támogatva). A lakásba a tükör előtt nem ítéltem olyan vészesnek a dolgot, lefertőtlenítettem és ragaszkodtam hozzá, hogy elvigyem a munkahelyére a férjemet. Már csak azért is, mert így megnyugodhatott viszonylag, hogy az esés ellenére jól vagyok. Persze a kondi ugrott, így már nem mentem el reggel. Mire hazajöttem, kissé romlott a kinézetem, kezdett bedagadni a szám, és kívülről is látszott már, belülről pedig két helyen is felrepedt.

Megütöttem a kezemet, a térdemet és a mellemet is, de azok csak fájtak, nem lettek sebesek. Gondolkodtam, hogy ilyen állapotba menjek-e dolgozni, de a korrektor és a púder csodát tettek.

A szám kicsit Angelina Jolies lett, persze csak a méretét tekintve, hiába jegeltem az indulás előtt :) De nézzük a jó oldalát, más ezért súlyos pénzeket fizet, hogy botoxolják a száját. Nekem meg csupár pár pillanat volt és teljesen ingyen. 

Az elmaradt kondit persze pótoltam tegnap és ma reggel is. Imádom, hogy alig vannak a terembe. Egyre gyorsabban tudom megcsinálni az előírt súlyzós edzéstervet és már indulhatok is a negyedik emeletre, a kardió szintre, ahol a sok futógép közül azt választom amelyiket akarom, hiszen tegnap reggel is egyedül voltam ott. És így történt, hogy a csoda futógépen nem csak a you-tubet kapcsoltam be, hanem a facebookomra is bejelentkeztem.

Egyébként még sok más hasznos dolgot is tud a futógép, pl. beépített ventillátor is van benne, illetve akár olyan beállítást is kiválaszhatok, ami alapján a világ bármely részén sétálhatok (vagy futhatok) . Így történt, hogy valamelyik nap a Hollywood Boulevardon sétáltam végig virtuálisan.

A reggeli edzés egyébként valóban felturbózza a napot. Legjobban mondjuk azt a részét szeretem az edzének, mikor már az izzadságot tusolom le magamról :) De mókás az is, hogy amint beérek a munkahelyre, a többiek még ásítozva fogadnak, én meg frissen, fitten érkezem. És persze a tudat is tök jó, hogy már letudtam a napi edzést.