Hajnali edzés

Hétfőn este voltam edzeni, de annyian voltak a terembe, hogy sakkozni kellett, mikor hova menjek. Ez még jobban megerősített abban, hogy inkább korán kellene edzeni járni. Az elhatározás megvolt és tett is követte. Mivel minden reggel én viszem be a férjemet a munkahelyére 6-ra (mert már olyan jó sora van, hogy nem biciklivel jár, hanem kocsival én viszem...), így gondoltam kipróbálom jó-e reggel edzeni? Így történt, hogy szerdán reggel amint kitettem a férjemet, irány a pár száz méterre lévő konditerem. Korán reggel még annyi parkoló volt, hogy válogathattam volna. De én gondolkodás nélkül a bejárathoz parkoltam. Persze ez csak addig tűnt jó ötletnek, amíg ki nem kellett onnan állnom. Hogy miért? Mert elég erőszakosnak kellett lennem, hogy kiengedjenek, hiszen a körút egyik forgalmas részéről volt szó. De ebből is tanultam, legközelebb már nem a bejárathoz állok. Már tudom is hová! Bár onnan gyalogolnom kell kb. 50 métert, de egyből irányba állok a munkahely felé :)

Szóval 6 után pár perccel értem a konditerembe, de már voltak páran. Viszont minden géphez egyből odafértem, letoltam az edzéstervet, nyújtottam ahogy kell és még a 30 perc gyors séta a futógépen is belefért ahogy elő van írva.

Mivel gyorsan végeztem, tusolni is tudtam, majd irány a meló. Viszont sokkal jobban elfáradtam, mint amikor délután megyek. Másnap nem is éreztem úgy, hogy mennem kellene edzeni, inkább pihenőnapot tartottam. Gondolkodtam, hogy mi lehet az oka annak, hogy jobban elfáradtam, de szerintem az, hogy másfél óra alatt nyomtam le, amit egyébként két óra alatt szoktam. Ez azért lehet, mert nem pihentem a különböző gyakorlatok között, hanem egyik helyről mentem egyből a másikra, hiszen azért le szerettem volna tudni minden feladatot, de persze úgy, hogy a munkahelyről se késsek el, és még a tusolás is beleférjen, mert azért egész nap a reggeli izzadsággal mégse lett volna jó eltölteni a napot. Mondjuk jól éreztem magam utána egész nap, csak minden izmomat fokozottan éreztem. De szerintem rá fogok én szokni erre a reggeli dologra. Időtakarékos és hatékonynak tűnik. Egyetlen hátulütője, hogy mindent, de mindent el kell rendezni előző este. 

Ma is megyek, nemsokára indulok. Elviszem a nagybátyámat a konditeremtől pár száz méterre lévő helyre, ahol a vakok és gyengénlátóknak lesz farsangi buli 2-kor.

Amint kiteszem megyek edzek egyet, majd ismét "csak nekünk" vagyis az életmódosoknak tartanak egy zártkörű rendezvényt a konditerem éttermébe. Elvileg a farsangi bulival egyidőben lesz vége, de ha mégse, akkor elmegyek szolizni. Azt hiszem ebben a zimankós időbe nagyon jól fog esni. Bár a szolibérlettel akár 20 percre is befekhetnék, de mivel idén először megyek, max. 5 percet vállalok be. Nem szeretnék úgy járni, mint tavaly vagy tavalyelőtt. És lassan szaunabérletre is beruházok, mert elvileg a fogyás miatt a sok vízfogyasztás és kollagén pótlás mellett a szauna is ajánlott.

Ilyen időbe, az is jól fog esni. Azt hiszem nincs okom panaszkodni... Kondi, szoli, szauna :D