2019. december 9. hétfő

3 nap szabadság (fodrász, barinős kávézás és árucserés turizás) után tértem vissza a munkahelyemre.

Már tegnap este azon gondolkodtam, hogy észre se vettem ezt a három napot, kellene még pár nap... Kellene, mert készülődni kéne az ünnepekre, takarítani, előkészülni, bevásárolni... 

Aztán gyorsan túllendültem a hétfő reggeli letargián és belevágtam a munkába. Ma "sokat" dolgoztam, hiszen az elmúlt 3 nap szakértését is be kellett pótolnom iratok alapján. Ez kissé macerásabb, mint amikor itt van az ügyfél és személyes kontakt is van, de nem okoz ez sem problémát. 

A kolléganőm szokás szerint lelépett fél 12 körül, én meg kb. fél 1-re végeztem mindennel. Aztán azon tanakodtam, hogy vajon elkéredzkedjek a főnökömtől, vagy csak simán lépjek le fél órára, az ebédidőre való hivatkozással? A gond ugyanis az, hogy elvileg meghatározott időben lehet csak elhagyni az épületet, 2 óra után már csak engedéllyel. Nekem meg ugye 2-kor kellett elindulnom a kb. 20 perces dolgomra. Végül úgy döntöttem, hogy nem járulok a főnököm elé. A kollégáknak úgy tálaltam, mintha csak 2-re végeztem volna a három napos szabadságom iratanyagával, és ugye "muszáj" kiszaladnom ebédelni! Mondtam nekik, ha bárki keres (gondoltam itt a főnökre), akkor mondják meg, hogy nem volt időm ebédelni, ezért mentem ki 2 órakor. De nem keresett, csak fél 4 felé, akkor meg már régen ott voltam. Akkor is csupán azért, mert kapott valakitől egy nagy rakás rétest, és meghívott.

Mi dolgom volt 2 órakor? A lányomat kellett a Mazdától elhozni, mert a barátja által szombaton vásárolt autót ő vitte teljes átnézésre az öcsémhez a szervizbe. Mondtam is, hogy bizony sok férj se adja oda a feleségének még a régi autóját sem, vagy legalább is nem szívesen, nemhogy 1 nap után a barátnőjére bízzon egy ilyen több milliós szuper autót.

Tegnap este amikor hazaért a lányom az autóval, természetesen felajánlotta, hogy próbáljam ki és vezessem. Nem tudom elmondani az érzést, de komolyan problémát okozott. Egyszerűen nem ment. Ez a kocsi nem nekem való! Ez már számomra "űrtechnológia".

Este, sötétbe amikor beszálltunk, csak azt láttam, hogy csupán a kormányon legalább 10 gomb világít, azon kívül a műszerfal úgy néz ki, mint egy komputer, és még ott van az óracsoport, meg annyi minden, hogy egyszerre nem is tudtam felfogni és feldolgozni a látottakat. Mi tetszett a legjobban? Hát az elektromosan állítható vezetőülés, az androidos érintőképernyős navigáció, a tolatókamera, és a számos vezetési asszisztens. Van benne sávtartó asszisztens, meg lejtmenet asszisztens, és a táblafelismerője a navigáció mellett a központi kis színes kijelzőre is kiírja az érvényes korlátokat, illetve előzési tilalmakat,vagy azok feloldását. Van benne intelligens Stop & Go rendszer, ami a jármű megállásakor kikapcsolja a motort, például egy városi lámpánál, majd a kuplung lenyomásakor újraindítja. Ez már annyira jó, hogy nem nekem való, így hát hiába ajánlgatták, nem ültem a vezető ülésbe. Egyszerűen frászt kaptam tőle, hogy ezt a majd 5 méteres autót vezessem. De azért mentünk vele egy kört, csak a lányom vezetésével. Ő úgy kezelte, mintha mindig is ilyet vezetett volna :) 

Aztán a mai délutánom többi részét azzal töltöttem, hogy kiderítsem, miként tudok legolcsóbban hozzájutni a saját pénzemhez.

 

Mert ugye szerdán ki kell fizetni az autót (az enyémet), és a bankba lévő pénzemhez csak úgy jutok hozzá, ha fizetek a banknak, hogy ideadja azt, ami egyébként az enyém.

De nem hiába fektettem nem kevés energiát a dologba, úgy néz ki, hogy talán 500 Ft-ból megúszom. És ez hihetetlen! Akinek eddig meséltem, az nem is akarta elhinni.

Na persze majd holnap derül ki, de elvileg egyszeri limitmódosítással, aminek a költsége a fenti összeg, vagyis 500, azaz ötszáz forint, hozzájutok a pénzemhez. Ha pénzintézetbe venném fel akkor kb. 15.000. Ft-ba kerülne, hogy ideadják. 

De!!!

A Sberbanknál, ahol bankolok limit nélkül tudok felvenni havi 2 alkalommal pénzt. Ez meglepett. Többször is rákérdeztem, hogy bármennyi pénzt ki tudok venni? Erre pedig az volt a válasz, hogy 2 alkalommal amennyit kiad az automata, annyit ingyen!

Persze nem bármennyit, de ami nekem kell most, annyit igen.

Ráadásul ennél a számlánál nem kell a saját bankom atm-jét használni, bármelyik más bank automatájából felvehetem ingyen, ez is a számlacsomag része. Úgyhogy utána jártam, hogy mely bankok engedik felvenni ezt az összeget. Nem lepődtem meg, hogy természetesen az OTP az nem engedi. Ott az "egyéb bank ügyfelei", csak napi százezret vehetnek fel. De pl. a Budapest Banknál, vagy az Ersténél fel tudom venni, és az UniCreditnél is.

A felső limit, amit egy alkalommal fel lehet venni, napi 800.000. Ft. Azért ennyi, mert az automata 40 bankjegyet tud max. kiadni. De másnap is le tudok venni ismét annyit, ingyen, hiszen havi 2 pénzfelvétel automatából ingyenes!

De annyira már nem is lesz szükségem, mert a férjem is beszállt a vételárba, és már az előleget is kifizettük. Szóval csak a mai limitmódosítás került 500 magyar forintomba, hogy két nap erejéig erre állították be. 

Azért néha kifizetődő, ha az embernek van ideje és idegrendszere a bankkal kommunikálni.

Ma legalább 4-szer hívtam őket, mire végre olyan ügyintézőhöz kerültem, aki vette a fáradságot, és kiszámolta, utána nézett és el is mondta, hogy mi a legolcsóbb megoldás.

Köszönöm magamnak és a Sberbanknak! 

Ez itt a reklám helye :) 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én