Tökéletes karácsony?

Akkor lesz tökéletes, ha nem stresszelsz rá...

Van egy reklám, aminek ez a szövege: "Tökéletes karácsony? Akkor lesz tökéletes, ha nem stresszelsz rá!"

És valóban! Annyira igaz. Én most úgy érzem, hogy tényleg nem stresszelek. Pont nem akarok megfelelni senkinek, csak jól szeretném érezni magamat.

Nincs megpucolva az ablak, nem csillog-villog az egész lakás, nem súrolok, takarítok egész nap.

 

Persze ez valamelyest túlzás, hiszen azért nem gázolunk bokáig a sz@rba,  de nem is csinálok belőle élet-halál kérdést, hogy egy porszem se legyen!

Továbbá nem rohangálok mérgezett egérként az üzletekbe, hogy valami teljesen felesleges dolgot vegyek, csak azért, mert valamelyest ez a társadalmi elvárás, hogy vásárolj, vegyél, költs, mert karácsony lesz és így szokás. 

Hát nem. Valójában a két gyerekemnek lett véve "ajándék", de ezek se drága dolgok, és ha nem karácsony lenne, akkor is valószínűleg megvettem volna nekik, mert már volt róla szó, hogy jó lenne. Semmi extra, 1-1 vezeték nélküli fülhallgatót kaptak.

Nem a legolcsóbbat választottam, hanem elvileg aminek hoszabb készenléti ideje van. Nem aliexpressről vagy e-bay-ről rendeltem. Nem azért mert sznob vagyok, hanem azért mert nem tudom, hogyan kell, valamint lehet nem is ért volna ide időbe. Ezt így jobbnak találtam.

Azért még kacérkodok az aliexpressel, mert magamnak szeretnék egy autós telefontartót. A piacon már láttam, de akkor nem vettem meg, de ki tudja, lehet majd most hétvégén. Ilyet szeretnék:

A férjem kicsit másképp gondolja a dolgokat. Már napok (hetek) óta nézelődik és vásárolgat. Ebből a szempontból olyan, mint egy nő. Járja a bevásárlóközpontot, az üzleteket és vásárolgat. Vett nekem is egy nagyon (nagyon-nagyon) drága ajándékot, amit végül visszavitettem vele. Agyérgörcsöt kaptam volna, ha nem veszik vissza, de nem volt semmi gond, visszaadták az árát. Most is a Malom központba van, és már nem is tudom, hogy vajon kinek, kiknek vásárolgat? Lehet, hogy egyszerűen csak élvezi a tömeget, a nézelődést, meg a karácsonyi feelinget. Én meg itthon vagyok, mert idegbajt kapnék a tömegtől, a nézelődéstől és az egész karácsonyi feelingtől :) 

Tegnapelőtt a lányom találta el, hogy menjünk el vásárolni. Kérdeztem, hogy mit szeretne venni, de semmi konkrét nem volt, annyit mondott, hogy "csak úgy". Bementünk az üzletbe, aztán kb. 10 perc elteltével már jöttünk is ki (persze semmit se vásároltunk), és hazafelé vettünk az irányt. "Menekültünk a tömegből". Odafelé Ő vezette az "új autómat", de még nincs hozzászokva, és kissé zavarta, hogy a 122 lóerő másképp reagál, mint amikor a saját kocsiját vezeti. Hazafelé már én vezettem. Jaaaaaaaa! Annak ellenére, hogy magamtól nem ezt az autót választottam volna, már beleszerettem. Imádom. És erre az is tökéletes bizonyíték, hogy bármikor kiszállok az autóból visszanézek rá. A facebookon (ami persze abszolút megbízható forrás) olvastam, hogy ha nem nézel vissza az autódra, akkor nem a megfelelőt választottad. Én visszanézek! Vagyis megfelelőt választott nekem az öcsém!

Mi is van még? A töltött képoszta már kész van, van pulykasült, mely hidegen nekem jobban ízlik, mint frissen. Lesz még hallé vagy halászlé, ki hogy mondja, rántott ponty, hurka-kolbász, és a reggeli kávéhoz már megkostoltam a diós- és mákos beiglit is. 

Karácsony második napján megyünk anyukámhoz a szokásos ebédre. 

Abádszalókra is megyünk majd valamikor a férjem családjához, azt még nem tudom melyik nap. 

Imádom, hogy itthon ha nincs kedvem, akkor nem ágyazok be, és akár délelőtt is ágyból nézem a tv-t. Van annak is előnye, ha már nagyon az ember gyerekei... Feltalálják, elfoglalják magukat.

Azt még nem tudom, hogy idén lesz-e hagyományos karácsonyfánk? Egy gyönyörű grincsfát már vett a lányom. Nagyon szép és letisztult, csupa fehér dísz van csak rajta. Nekem tetszik. 

Tegnap volt a névnapom, ami nincs a naptárba, így csak alig páran tudják, de a legfontosabbak azért megemlékeztek róla. Kaptam virágot is, és még úgy is örültem neki, hogy valójában nem kedvelem a vágott virágot. 

 

 

És bár szinte soha nem iszom, tegnap este nagyon jól esett egy pohár Bailesy's. 

Ma pedig az itthoni kényelmes ruhámba élvezem a semmit tevést. Nem tudom meddig élvezném, de azt hiszem hozzá tudnék szokni :) 

Tehát tökéletes karácsony akkor lesz, ha nem stresszelsz rá!!!

Szóval nálunk idén nem lesz ez:

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én