Vajon mi lesz???

Mi legyen???

Még hajnali öt sincs, de már több mint egy órája ébren vagyok. Próbáltam mindenfélét, hogy visszaaludjak, de nem tudok. Kattog az agyam. A kislány sorsa jár a fejembe. Mégse jól van ez így. Reggel fel fogom venni a kapcsolatot a szülőkkel és még egyszer átbeszélem velük, hogy biztos nincs-e valaki ismerős, barát, rokon, aki családba fogadhatná a kislányt, vagy a bántalmazó tesót. Jelenleg már azt gondolom, hogy a tesót kellene kiemelni a családból, ha már így alakult, hogy tegnap estére mindenki számára egyértelművé vált a dolog. A gyámhivatal nem tudom mit szólna hozzá...

Azt gondolom, hogy ha a tesó el lenne távolítva, akkor a kislány maradhatna a családba, ami azt erősítené benne is, hogy nem Ő a hibás. Persze közbe meg ott kattog, hogy a kislány is el akar menni, legalábbis tegnap még ezt mondta. (De vajon mennyire gondolta komolyan, megbánta-e már azóta, még mindig így gondolja, és még ezernyi kérdés motoszkál a fejembe.)

Aztán a következő kattogásom, hogy mi lesz a születendő babával???

Na ez az, amire azt hiszem senki sem tudja a választ. És nekem sincs kialakult véleményem. Annyi mindentől függ...

- Életképesen születik?

- Fogyatékos lesz? - erre sajnos elég nagy az esély, tekintettel arra, hogy a szülője is középsúlyos értelmi fogyatékos, ráadásul édes testvérek.

- Mi legyen a babával születése után? - hol nevelkedjen, ki legyen a gyámja, stb.

- Vajon mi szolgálná leginkább a baba érdekét? - tegnap délután már nem volt erre idő, hogy hosszabban kifejtse apuka, de remélem ma tudunk róla beszélgetni. Apa tegnap azt mondta, hogy szerinte a legjobb az lenne, ha a baba születése után "lemondanának róla, nem tartaná meg a kislány". Ez elég fura megfogalmazás, de így mondta. Zokogva, teljesen összetörve.

Nem tudom, ez most olyan nehéz...

Remélem sok-sok beszélgetés után, mire a baba megszületik, addigra már kitisztul a kép.

Olyan jó lenne, ha tudnátok tanácsot adni. Úgy értem megírnátok, hogy Ti, mint kívülállók mit gondoltok erről.

Ajánló
Kommentek
  1. Én