A kapkodás csak légyfogáshoz jó...

avagy nyugalom a sikeres vizsga titka?

Még pár nap és itt a(z első) vizsga ideje. Tegnap és ma is voltam vezetni és még grátisz kaptam az oktatómtól a szombati illetve hétfői órát. (Szerintem azért, mert az önbecsülésem a béka s.gge alatt van, miközben Ő meg arról győzköd, hogy higgyem már el, hogy jól vezetek, és ha nem kapkodok, akkor simán meglehet elsőre is...

Szóval kedden délután én leszek az utolsó vizsgázó. Ezzel kapcsolatosan egyből az volt a kérdésem, hogy az jó időpont? Mire a bölcs oktatóm csak ennyit mondott: bármelyik időpont jó, ha sikeres a vizsga! És milyen igaza van. 

Én nem igazán vagyok megelégedve magammal, mindig benézek valamit. És ami bosszantó, hogy nem ám olyat, ami max. 1 hibavonal, hanem egyből olyat, ami azonnali bukta.

Pl. hozzáérek a záróvonalhoz, vagy más alkalommal követve az előttem "bénázót" egy egyirányú utcában arra figyelek, hogy a lefulladásai miatt nehogy nekimenjek. Na végre megindul, én meg követem. Ami ugye nagy hiba, mert neki már nem fontos, hogy az út bal oldaláról kanyarodjon balra, de nekem ugye még az. Hiszen ez is azonnali bukta.

Máskor meg ugye nagyon-nagyon figyelek, hogy bal oldalról kanyarodjak az egyirányúból balra, de hát nem ott van (állítólag) egy lekopott biciklis nyom, amire meg ugye nem lehet rámenni, az is azonnali bukta. 

Hát kb. ilyeneket alkotok, és ezek nagyban hozzájárulnak, hogy az ezen a téren meglévő amúgy se nagy önértékelésemet még inkább aláássam. 

Fentiekről egy vicc jut eszembe, ami úgy szól, hogy mi a rossz abban, ha egy szőke nő autót vezet? A válasz: hogy akkor se biztos, hogy jobbra fordul, ha balra indexel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán még vannak történések itthon is. 

A fiam szenved. Fáj a foga már napok óta. Annyira, hogy bár egyik gyermekem sem tud lenyelni egy tablettát sem, mégis valahogy magába erőlteti (lehet összetöri?) Brrrrrr

Ma már odáig jutott, hogy az éjszakai műszakból hazaérve arra kért, hogy derítsem ki mikor rendel a doktornő akihez menni szokott. Nem volt szerencséje, hiszen délután 1-től volt csak rendelés. Volt vagy 3 óra mire végzett (bejutott, röntgen, stb.) és megtudta, hogy nem tudják megoldani a problémáját. Két választási lehetőséget ajánlottak neki: vagy befekszik egy napra a szájsebészetre vagy magánba akár holnap kiműtik neki. Ezt az utóbbit választotta. Holnap fél 11-re mehet. Így ma éjszaka nem dolgozik. SZENVED.

A lányomnak meg felajánlották, hogy legyen csoportvezető (a közvetlen főnöke és a munkatársai szeretnék, de az ugye önmagában még kevés) a felsőbb vezetés fog dönteni. Most írtuk meg a motivációs levelét. Nagyon szeretik (mármint a közvetlen főnöke és a munkatársai) ezért most az a helyzet, hogy ha nem neki adják a pozíciót, akkor is szeretné kiemeli a felettese és meós pozícióba teszi elvileg. Az is több lóvé... Aztán azon gondolkodott, hogy ha egyik sem sikerül, akkor keres másik állást. Nem beszéltem le, de azért felhívtam rá a figyelmét, hogy új munkahelyen nem fogják elengedni kéthetente iskolába, Ő meg ugye most a fejébe vette,  hogy tanulni akar. Ezt itt megteheti... Nem tudom mi fog történni, de én támogatom! Ez az anyák dolga!

Nem?

DE!

Ajánló
Kommentek
  1. Én