Vasárnap

hőség, piac és munkaajánlat

Be kell látnom, függő vagyok. Azt hiszem ha nem mennék a piacra, akkor megvonási tüneteim lennének. Ma is kimentünk, a hőség és a harmad fokú riasztás ellenére is. A többes szám azért, mert a lányom is jött, de már 9 órakor hazafelé mentünk. Én fél 8 körül értem ki, Ő egy jó órával korábban, mert nem vásárolni,  hanem árulni ment. Megint kivitt egy táskányi ruhát és ma 2 óra alatt 11.000 Ft. keresett. 

Én bár megfogadtam, hogy semmi olyat nem veszek, ami valóban nem fontos... ennek ellenére azért vettem egy-két dogot (ami nem fontos). 

Az egyik szerzeményem (amire igazán azt gondoltam, hogy semmi szükségem) egy masszírozó. Azért vettem meg, mert aki árulta, annak úgymond törzsvásárlója vagyok. Semmi értelmes dolog nem volt nála, ami kellhetne nekem, de úgy szerette volna, ha mégis bármit veszek tőle. Azt éreztem, hogy ha nincs is semmire szükségem tőle, neki az én 500-1000 forintom annál inkább (valamiért az volt az érzésem, hogy lehet ebből tud majd kenyeret venni egész héten. Pedig általában nem vagyon ilyen naiv és inkább azt vizionálom, hogy alkoholra, cigire kell. De most nem ezt éreztem). Végigtúrtam már mindent, mikor odarakott elém egy dobozt. Egy SHIATSU 5 az 1-ben masszírozó készülék volt benne. Nyomkodta a kezembe, hogy csak 1000 Ft. Vettem egy nagy lélegzetet, aztán megkerestem a pénztárcám és kifizettem. Biztos voltam benne, hogy valami hibája van, vagy egyáltalán nem is működik. Mindegy. Bár nekem nem kellett a gép, de neki nagyon kellett az az ezres. Mégsem koldult, hanem adott valamit a pénzemért.

Itthon kibontottam, de használati utasítás nem volt hozzá. Mondjuk ránézésre is elég egyértelmű, hogy miképp működik, távirányító is van hozzá, azon is látszik, hogy melyik gombbal mit lehet irányítani.

Nos bedugtam az áramba, mert egyébként elég újnak látszott, ezért gondoltam, hogy nem a használatba ment tönkre, de biztos voltam benne, hogy működésképtelen. Meglepetésemre működött. Minden gomb és a távirányító is hibátlan. Nos mint említettem használati útmutató nem volt hozzá, ezért elkezdtem keresni a neten. Mint tudjuk, a google a barátunk :) Nos ekkor jött a döbbenet. A weboldalon amint végigolvastam, hogy mi mindenre jó ez a gép, nos megláttam az árát. ÚRISTEN! 

Ezt írják róla: Ezen újszerű masszírozó gépben a tradicionális kínai masszázs a modern technikával egyesül. Ez elősegíti az ellazulást, és pozitívan hat a testre és a lélekre. A Shiatsu masszírozó gép segít a test teljes ellazításában. A gép az infravörös, meleg fény kibocsátásával segít ellazítani izmait. Ezenkívül a mágneses mezők pozitív hatással vannak a szervezetre.

Tíz különböző lehetőség és kombináció áll ehhez az Ön rendelkezésére. A Shiatsu masszírozó gép könnyen kezelhető, minden funkció szabályozható erősség és intenzitás szempontjából. 
Készítse el saját programját a teljes ellazuláshoz! 
Masszírozza tarkóját, hátát, vállait, kezeit és lábait! A Shiatsu masszírozó gép gyakori használata pozitívan befolyásolja a vérkeringést, és segít megelőzni a fáradtságot, izombetegséget.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk Önnek az új Shiatsu masszírozó géppel!

 Paraméterek:

Tömeg:

4,5 kg

Szállítási díj:

3190,- Ft

Technikai adatok:

Feszültség: 230V
Frekvencia: 50 – 60Hz

Teljesítmény: 35W

Származási hely: Ausztria

Fogyasztói ára: 79980.-

Pffff. ez igen! Soha de soha nem adnék ennyi pénzt egy ilyen készülékért. De kipróbáltam és a család is.

NAGGGGGGYON JÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Azt hiszem megtudom szokni. Pedig a férjem is jól masszíroz, de a gépet bármikor rá tudom venni. Isteni ahogy a tarkómat vagy a derekamat masszírozza. 

Aztán szintén vettem még olyan dolgot, amit egyébként nem vennék a piacon. Ezt is olyantól szereztem be, akinek a törzsvevője vagyok. Amikor ilyen dolgokat látok náluk, mindig eszembe jut, hogy vajon hogy jutottak hozzá? Boltból lopták vagy betörésből származhat? Mert hogy nem vásárolták az biztos. Ha pénzért vették volna, akkor biztos nem adnák oda a vételi ár töredékéért. (De mindig arra jutok, hogy ha én nem veszem meg, akkor megveszi más.)

Szóval vettem két shaket. Oriflame Wellness Natural Balance Shaket. A BioTech Usa-nál szoktam shaket vásárolni, kb. 5000 Ft doboza. Nos a neten megnéztem, és ez a fajta 8499 Ft. Ráadásul két dobozzal vettem. (Mert annyi volt.)

 

És ugyanitt vettem egy kiló kávét is. Csak azért, mert tudom, hogy drága és márkás és boltba nem tudnám megvenni. Ja! A lejárati időt és azt, hogy bontatlan legyen a csomagolás nagyon figyelem. Tehát ezek is bontatlan, originált csomagolásban voltak, és 2016-ban járnak le (mondjuk addigra elfogy a kávé és a shake is).

Ennek az ára a boltba: 4600 Ft.

Vagyis a két shake és a kávé boltba vásárolva 21.600. Ft lenne, én meg 2000 Ft-ot fizettem értük.

Persze ebbe már az alku is benne van. Először ugyanis a kávét láttam meg. Mondjuk még nem vettem ilyen kávét, hiszen a fizetésem még nem emelkedett meg annyira, hogy ilyen drága kávét igyak, de kávéházban ittam már ezt a márkát. Csak az a baj vele, hogy nagyon kicsi csészébe adják. Na de majd itthon... Szóval fogdostam a kávét és kérdeztem mennyi? Kétezerre mondta elsőre az eladó. Ekkor látva, hogy senki nincs a közelembe, le is tettem. Vagyis már tudom a dolog csínját-bínját, ezért még le sem ért a földhöz, már 1500-ra javította az eladó az árat. Amint tettem lefelé, pont a kezem ügyébe akadt az egyik shake. És ez mennyi? A kávéval együtt 2200, de van még egy olyan.

Erre én: mi még egy olyan? Shake vagy kávé?

Hát az a por...

Erre én: ááááá, az a baj, hogy eper ízű, azt meg nem annyira szeretem, inkább a joghurtos meggy ízűt... Olyan nincs? (Nyilván nincs, ez nem bolt.)

Erre Ő: hát olyan joghurtos izé nincs.

Erre én: hát az baj. Tétovázom (látszólag, de igazából arra várok, hogy ő saját magára alkudjon). Teszem ismét lefelé a föld felé, amikor jön a sztendert kérdés: mennyit adna érte? Erre én: nem is tudom... (hosszú hatásszünet), a kávéért meg a két shakért 2000? Ennyi lett! 21.600 Ft helyett 2.000 Ft :)

Amíg én vásároltam a lányom árult. Pont telefonált, hogy indulna hazafelé. 9 óra volt. Én is mentem vele együtt, aztán valamiért az jutott eszünkbe, hogy a városközpontba lévő zöldség-gyümölcs piacra is elmehetnénk. Ott nem vásároltunk, hiszen van otthon mindenféle nyári csemege, tehát csak céltalanul nézelődtünk. Ekkor hirtelen megszólított valaki, akivel korábban munkakapcsolatba voltam. Nagyon megörült nekem, mutogatta az unokáit és én is bemutattam a lányom. Ekkor megkérdezte: még mindig szeretnél nálunk dolgozni? Hát persze! Vágtam rá gondolkozás nélkül. (Pedig az adott helyre még soha nem adtam be önéletrajzot, ezért nem is tudom miből gondolta, hogy ott szeretnék dolgozni..., de ha belegondolok, nem is rossz ötlet.) Elmondása szerint van akit áthelyeztek és nyugdíjba is megy valaki...

Nem is tudom, ott is elsősorban a jogi végzettség a befutó, de az enyém is elfogadott. Lehet beadom az önéletrajzom, annak ellenére, hogy elvileg a jogosítvány feltétel... nekem nincs. Eddig nem volt rá szükségem... Erről azt hiszem  lecsúsztam a jogsi miatt, de a jövőbeni munkámhoz még szükségem lehet rá, úgyhogy lehet belevágok. Hiszen veszíteni valóm nincs. Legfeljebb az önértékelésem sérül egy kicsit (amikor megbukok néhányszor). De azzal egyébkén nem szokott problémám lenni, mert gyorsan helyre teszem magam. Mindenesetre ami a felajánlott munkalehetőség mellett szól: több a pénz (persze mindenhol több, mint a szoc. területen) és közel van (még gyalog is). Majd végig gondolom. Vagy ne gondolkodjak? Legfeljebb beírom az önéletrajzba, hogy B. kat. jogosítvány folyamatban :D

Ajánló
Kommentek
  1. Én