Alakulnak a dolgok

Az elmúlt héten nem tudtam írni, de nem azért mert nem akartam, hanem valami gigszer lehetett a blogon, mert folyamatosan azt írta, hogy időtúllépés miatt nem jeleníthető meg az oldal.

Mindegy is. Semmi különös dolog nem történt. A lényeg, hogy azért újra beindulni látszik az élet.

Volt már tali a munkaügyis csajokkal. Most nem kávézni mentünk, hanem beültünk egy étterembe, mert ők éhesek voltak. Én ebédeltem a tali előtt, nem akartam semmit enni, és bár nagyon nem kellett volna, de nem akartam kilógni a sorból se, ezért rendeltem egy desszertet, vagyis betoltam egy csokis brownie-t házi narancsszósszal, és fagylalttal. 

Hiába na! Élni tudni kell!

Aztán még az is történt, hogy az elmúlt időszakba nálunk nem volt leállás, de munka nem éppen sok akadt. Ezért is lepett meg, amikor a főnök a múlt héten behívott mindenkit a bizottságból egyesével magához, és elmondta, hogy célfeladat ellátásáért plusz pénzt fogunk kapni. Amikor meg azt is megmondta, hogy mennyit... Hát hirtelen majdnem könny szökött a szemembe. Bár lesz helye, mert bevállaltam, hogy én veszem meg a lányoméknak némely műszaki cikket (kombi hűtőt, mikrót, stb.)

Aztán február óta, végre eljutottam a fodrászhoz is, nagyon kellett már. 

A nagybátyámnál a burkolás is elkészült, egy gonddal kevesebb. 

A lányomék is szépen haladnak a ház rendbetételével, amit pár hete vettek.

Rengeteg zsák szemetet, kerti zöld hulladékot egyebet szedtek össze, kapáltak, gereblyéztek, stb., rendbe tették a ház előtti részt és az udvart is, valamint leengedték a medencéből a koszos vizet és kitakarították.

Mindössze ennek a kis optikai tuningnak a segítségével már most sok-sok millióval többért el tudnák adni, mint amennyiért vették, de eszükbe sincs.

Amikor valakinek megmutatják a képeket és elmondják a paramétereit a háznak, hogy 11 éve épült, szigetelt, 130 nm, 3 szoba plusz nappali, a főhálóból gardróbszoba nyílik tolóajtóval, a fürdőben kétmedencés mosdó, plusz kád és külön zuhanyfülke is van, valamint innen nyílik egy mosókonyha, padlófűtés, és riasztó rendszer is van kiépítve, akkor kb. 30-35 millióra becsülik, de amikor meglátják, hogy van medence és külön hozzá vizesblokk, akkor még ennél is többre. Csak a rend kedvéért. Kecskeméten egy panel is kb. 350 ezer forint négyzetméterenként. És ez azért annál jobb!

Annyira boldog vagyok, hogy ilyen jó vásárt csináltak! Egy ilyen házat én is vennék ennyiért! 

A benti munkák még hátra vannak, és mivel nem csak festeni akarnak, hanem a cserépkályhát és egy nem teherhordó falat is ki akarnak bontani a nappali és az étkező között, így kissé hosszabb időt fog igénybe venni mire ki tudnak költözni. Ennek is nagyrészt a férjem szabadideje látja majd kárát. Elég sűrű a programja mostanában. Eddig a nagybátyámnál segített, közbe lenne maszek munkája is, de a munkahelyén is legalább egy hétvégét be kellene vállalni, persze jó lenne, ha a gyerekeknél is minél többet tudna segíteni, és a korlátozások feloldása miatt jó lenne elutazni és meglátogatni anyósomat is. Persze egy seggel csak egy lovat lehet megülni.

Mi is van még? 

Ja, tök jó vásárt csináltam a zsibpiacon. Persze kinek is vásárolnék, ha nem a lányoméknak. Nálunk már nincs hely a lakásba, de az övék még üres.

Szóval találtam egy hatalmas babzsák fotelt puffal együtt. Egy pasi nézegette, majd letette, aztán odament egy nőci, megkérdezte mennyibe került, mondták neki, hogy 4000. Ft. Ő is letette. Gondoltam, már én is csak megnézem. Ahogy nézegettem, az eladó azt mondta, a nélkül, hogy bármit is kérdeztem volna, hogy az utolsó ára 3500 Ft. :) Felhívtam a lányom, és megkérdeztem tőle, hogy kell-e nekik. Mondta, hogy fényképezzem le és küldjem el. Amint megkapta a képet, már hívott is, hogy mennyibe kerül? Mert kell nekik! Utána nézett a neten, és akciósan, 54 900 Ft helyett 24 990 Ft-ba kerül. Ráadásul, mint kiderült, ez egy "márkás" babzsák, POPBoy márka és kültérre is alkalmas. Jó lesz a medence partjára :)

Az anyaga vízlepergető :) Mire ezt megbeszéltük és rápakoltam a táskám, hogy egyértelmű legyen, ez már az enyém lesz, addigra már az előző nő is visszajött, akinek még négyezerért ajánlották.

Megkérdezte, hogy elviszem a babzsákot? Én meg egyből rávágtam, hogy IGEN! Nem mondtam se az eladónak, se a nőnek, hogy mit is adnak ennyiért. Fizettem és már vittem is. Aztán az autóhoz érve szembesültem vele, hogy bizony ez nem fog beférni a csomagtartóba. Bakker hatalmas. De a hátsó ülésre be tudtam préselni, a puffot meg bedobtam hátra.

Következő hétvégén ismét egy méretes darabot vásároltam, de azt is be tudtam tuszkolni a kocsiba. Egy 160 cm magas, állványon álló és dönthető, gurítható tükröt. Potom 3000. Ft-ért. A lányom nagyon örült neki! A gardrób szobába még semmi más nincs, csak ez a tükör. (Persze egy alapos takarítás ráfér...)

Rákerestem természetesen erre is a neten, hasonlót 40.000. Ft. körül találtam. Azt írják, hogy ruhaszalonokba ajánlott :) De én úgy gondolom, hogy jó lesz ez a gardróbba is. Nem? De!

Végül a lányom kutyájának a videójával zárnám a kis bejegyzést. 

Benti kutya, nagyon jó sora van. Itthon egy IKEA Klippan kanapéja van. Vannak emberek, akiknek rosszabb a soruk és az ágyuk is...

De ez az áldott lélek, még ezt sem becsüli.

Jobban szeret a Tisza parton lenni, futkározni, sárba hemperegni, stb. És ha ott van, egyszerűen nem akar hazajönni. Ha tudja, hogy indulni kell, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy mégse kelljen. Ha kell meghempereg a sárba, gondolván, hogy akkor nem szállhat be a kocsiba, vagy megjátssza a döglött kutyát is. Most is ezeket csinálta már sokadszorra, ezért felvették videóra.

Máskor első parancsszóra ugrik a kocsiba, de ilyenkor... :

Ajánló
Kommentek
  1. Én