Az elmúlt hét

Ismét egy hét szabadság...

A szabadság megint nagyon gyorsan telt el, pedig már péntek délután elutaztunk munka után. Irány a Tisza-tó, Abádszalók. Szombaton Tiszaderzsre mentünk keszeg fesztiválra. Hááááááát, hogy is mondjam? Olyan falunap-féle volt, ahol fellépett Márió a harmónikás meg ilyesmi. Ez nem az én világom, de azért találtam nekem való dolgot is. A belépővel vele járt az ingyen sűlt hal, és bár én voltam a sofőr a hal mellé egy sört is megittam, persze alkoholmenteset. És apát is rátudtam venni egy kis "majomkodásra".

 

Este voltunk karaokézni, ahol mi "csak" szórakoztunk de nem énekeltünk. Voltak érdekes figurák az biztos. 

Itthon sokat pihentem, apával elmentünk moziba és a héten kétszer is beültem a Frei kávézóba. Sikerült a fürdőszobába tükrös szekrényt venni a kidobott helyett és a mosdó alá is egy tároló szekrényt. 

Persze nem csak jó dolgok történtek. A férjem eléggé ki volt bukva, mivel a munkatársa (jó barátja) munkahelyi balesetben meghalt. Ráadásul előző héten még együtt dolgoztak és mindig az járt a fejébe, ha Ő megy arra a munkaterületre, akkor már nem élne. Egyidősek voltak. Hiába élesztették újra, négy nap múlva feladta a szervezete. És sajnos a lányom barátjának az édesapja is elhunyt szerdán. 

Holnap megint kezdődik a munka. Mivel szeretem a kollégákat és vélhetően egy hét alatt jól felszaporodott az asztalomra rakott tennivaló, lesz mit csinálnom, de egyelőre úgy gondolom, hogy örömmel teszem. 

Kedden reggel pedig majd össze kell logisztikázni, hogy miként megyek dolgozni, hiszen reggel viszem a kocsit szerelőhöz. Most nem az öcsémhez (hanem egy ismerőséhez), mert villamossági baja van. Az ablakot még le tudtam húzni, de fel már nem. Így azért mégsem maradhat ugye... Az öcsém annyit tudott rajta segíteni, hogy vagy két óra hossza alatt a lakatos kollégákkal közösen megoldották az ablak felhúzását, de az elektronikai részt már vissza sem tették, nehogy véletlen lehúzzam mielőtt megjavítják. Szóval kedden reggel vihetem és még aznap kész is lesz elvileg. Csak a probléma az, hogy a szerelőtől nem tudok másképp bejutni a munkahelyre csak taxival. Arrafelé nem megoldott a tömegközlekedés. Gondolkodtam, hogy miként tudnák a kicsi kocsim hátuljába berakni a biciklit, de mivel elől, hátul kosár van rajta, nem fér be...

Hétfőn tehát munka, és most kivételesen nem egy hetet fogok dolgozni és ismét szabadság, hanem két hét munka lesz egyfolytában, utána szabi :) És még lesz ilyen, hiszen augusztus elején és végén, illetve szeptember elején is megyek egy-egy hétre pihenni. 

Mert megérdemlem.

Ajánló
Kommentek
  1. Én