Gyors helyzetjelentés

avagy ma volt az első munkanapom az új munkahelyen

Felkészítettek rá, hogy jó a csapat, de TÉNYLEG, tényleg jó! 

Volt egy kis félsz azért bennem, de pozitívan csalódtam. A kollégák nem tipikus öltönyös, kosztümös bürokraták, hanem egyszerű halandók, átlagemberek. Jó volt köztük lenni. Nem is éreztem úgy, hogy ez még csak az első napom velük. Teljesen átlagosak, és hozzám hasonlóan sokan biciklivel járnak be dolgozni. Persze itt városon belül talán ez a legegyszerűbb. Kocsival se lenne gyorsabb, hiszen reggel és este is csúcsforgalom van olyankor. Bicajjal pedig (néha nem túl szabályosan) de gyorsabban haladok, mint a busz vagy az autók. Szóval kényelmesen ott vagyok 15 perc alatt. 

Persze a munka terén éreztem, hogy ez az első nap..., de a kollégák közvetlenek, aranyosak, érdeklődők, egyáltalán nem modorosak, nem urizálnak és az osztályvezető asszony is SZUPER! Reggel nem tudott ott lenni technikai okok miatt az értekezleten, amikor bemutattak minket (ugyanis ketten kezdtünk ma). De amint megérkezett és ráért, már jött is értünk, felvitt az irodába elmondta a szabályokat, amiket nagyon jó volt hallgatni. Bár én már korábban is felkerestem, még az előtt, hogy munkába álltam volna. Azt hiszem már tudom miért működik ilyen jól a csapat, miért is mondják, hogy a hivatalon belül a legösszetartóbb, legjobb kollektíva. Azt szokták mondani, hogy a fejétől bűzlik a hal, de ez fordítva is igaz. Vagyis ha minden OK, abban is a vezetés játszik szerepet. 

A munkáról annyit, hogy az osztályvezető azt mondta, szeretné(k) ha egy hónap alatt úgy megtanulnánk, hogy onnan kezdve egyedül tudjunk dolgozni. Nos azt gondolom, hogy azért el lehet képzelni, hogy nem olyan egyszerű, ha 1 hónapot szánnak a betanításra. Szóval nem csak adatot kell begépelni és nyomni egy entert... De már nagyon várom, hogy próbálgathassam magam. 

Ja és még valami. Mint tudjuk, kicsi a világ. Engem is olyan ember tanít be, aki az előző munkahelyemen az egyik volt kollégám leendő anyósa :) 

Nos ennyi a hétre a munka, hiszen holnap össznépi céges buli lesz. 

Azt hiszem így kell belerázódni a munkába. Egy nap munka, utána levezetésképp céges buli :)

Ajánló
Kommentek
  1. Én