Ki ölte meg a séfet?

avagy soha rosszabb hétvégét.

Pedig pénteken nem is indult olyan jól... Úgy volt, hogy a férjem elutazik a családjához, de már délelőtt hívott, hogy nem megy, mert lázas és rosszul érzi magát. Akinek volt már a háztartásában "náthás, beteg férfi" az pontosan át tudja érezni a helyzetemet... Amikor egy férfinátha miatt a teremtés koronája haldoklik... Nos azt a nőnek is túl kell élni. De én túlélésbe (is) jó vagyok. Bármilyen beteg is volt, én bizony elmentem Stand-up comedy-t nézni. És bíz jól szórakoztam, bármennyire is negatív ez rám nézve, de javamra legyen mondva, hogy a nagy beteg is túlélte. 

Aztán szombaton megcsináltam a vizsgákat, melyekről már meg is érkeztek a tanúsítványok elektronikusan. És a közigazgatási tanulmányom egyik záró részét is sikeresen vettem (vagy legalább is beküldtem a napokig szerkesztett összefoglaló kérdésre adott válaszomat).

A piacon pedig 600 Ft-ért megvenni a JBL Charge 2 bluetotth hangszórót, felér egy tombola főnyereménnyel.

És a nyerő szériámnak úgy tűnik még nincs vége, mert bár nem vettem komolyan, de hozzászóltam a facebook-on egy játékfelhíváshoz, és mit látok??? Hát bizony nyertem! Pedig csak azért kommenteltem, mert szerintem szánalmas volt a többi hozzászólás és egy kicsit poénosra akartam venni. Aztán láttam, hogy a nyereményjátékot szervezőnek is tetszett a válaszom, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. 

Ez volt a feladat: Melyik szakács tette a fazékba és főzte meg a chéfet?

Nem is tudom hogy került az oldalamra a feladat. Talán valamelyik ismerősöm is hozzászólt...?

Ami megragadta a figyelmemet, az a feladat morbid mivolta volt. Először visszatetszést keltett bennem, de aztán amint a hozzászólásokat láttam azt éreztem, hogy olyan uncsik..., mert mind arról győzködte a feladat íróját, hogy a bal ezért, vagy a jobb azért... De én tudom (mert sok tavaszt megértem már),  hogy nincs jó válasz, pont úgy, ahogy rossz sincs. Ilyen feladatoknál nem az a lényeg, hogy bal vagy jobb, hanem a kreativitás. Szóval fogtam magam és elkezdtem pötyögni gondolkodás nélkül, és a végén nyomtam egy entert.

Én ezt írtam a kép alá: Szerintem igazi team munka volt  Megérte befektetni a csapatépítésbe és a hatékony problémamegoldási stratégiák elsajátításába... Mivel mindkettő elég "vézna" így nehéz lett volna egyedül felemelni a séffel teli edényt a tűzhelyre, ráadásul egyikük mellett sincs még megpucolva se krumpli, se répa, miközben látszólag a séffel teli edény már gőzöl. Tehát annak a felhelyezése történt először. Csak mellesleg... Tudom, hogy munkaerő hiány van meg minden, de a zöldség pucolás nem a konyhai kisegítő dolga???? Ő hol van?   Szóval a lényeg, hogy ezzel a pár sorral nyertem egy általam választott óriás pizzát.

Remélem a jó szériám kitart sokáig :)

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én