Minden rosszban van valami jó...

... avagy a lányom mázli sorozata folytatódik.

Két napja adtam hálát a sorsnak, a jószerencsének, a családomnak, mindennek és mindenkinek, aki segített abban, hogy a lányom nem szenvedett akár halálos kimenetelű autóbalesetet.

Akkor mondtam is neki, hogy vegyen lottót, bár számomra az, hogy nem lett neki semmi baja, többet jelent egy nagy összegű pénznyereménynél.

Lottót ugyan nem vett, de tegnap is volt miért örömködni.

Babonából (pedig azt hittem nem is vagyok babonás, de ezek szerint mégis), szóval csak azért, hogy "nehogy elkiabáljam", szinte senkinek se beszéltem róla, hogy nem csak házkeresésbe vannak, hanem már konkrét ház is van kinézve. Többször voltak már ott, először csak kívülről nézték meg, aztán felhívták a tulajt, belül is megnézték, tetszett nekik, és múlt szombaton ismét elmentek, és ajánlatot is tettek a házra.

Itteni viszonylatba (megyeszékhely és nem az ország keleti régiója) egy építési telek is sok-sok millióba fáj. Egy viszonylag nem túl régi építésű családi házról meg szinte nem is álmodhat egy fiatal pár, az ára miatt. Na jó, helyesbítek. Álmodni álmodhat, de elég kevés esély van a hozzájutásra.

De úgy tűnik, hogy a lányoméknak most ez is sikerül, ráadásul olcsóbban, mint egy panellakás ára...

Persze van nyilván pár ok, amiért ez megvalósulhat.

1. Válsághelyzet van, az ingatlan árak estek. Aki el akar adni, az a mostani bizonytalan helyzet miatt, akár még jelentős összeget is enged az árból, akinek meg nem létszükséglet az eladás, az kivár, nem ad el nyomott áron.

2. Legyen készpénzed, mert akinek sürgős, az nem ér rá várni a hitelre, hogy megkapod, vagy nem. A bankok most talán még nehezebben és lassabban adnak hitelt, hiszen most még kevesebb a biztosíték, hogy a hitelfelvevőnek még a jövő hónapban is lesz-e állása, tudja-e majd fizetni a hitelt?

3. Ha nincs sok pénzed, akkor ne új építésű, városközponti lakást keress.

4. Légy kompromisszumkész, lásd meg a leendő otthonba a potenciált.

És még sorolhatnám...

A lányomék kb. két hónapja találtak erre az ingatlanra, és mint írtam, azóta "kerülgetik". Múlt héten ajánlatot tettek rá.

A dologhoz hozzátartozik, hogy külterületnek számító helyen van, de nem messze a lakóövezettől. Vannak persze hátrányai, mint pl. a fűtést vegyes tüzelésű kazán biztosítja, de cserébe van padlófűtés. Van kinti medence, aminek ráadásul még a mélysége is állítható, van gyereknek való mászóka fából meg csúszda. A belső tér is rendben van, le van burkolva, a szobákba meleg burkolat a többi helyen padlólap. És a lányomék még így is voltak olyan "pofátlanok", hogy a meghirdetett 22.000.000. Ft helyett 18.000.000. Ft-ot ajánlottak érte, persze úgy, hogy a bútorok is maradjanak. Van benne ülőgarnitúra, meg az étkezőbe olyan bútor, aminek az ülőfelületén még a védőfólia is rajta van. Amikor elmesélte, hogy mennyit ajánlottak, még az én szemem is tágra nyílt. Úgy gondolom, hogy a meghirdetett ár is "nagyon olcsó", ebből még alkudni, ráadásul úgy, hogy még a bútorok is maradjanak... Hát ha én lennék az eladó, valószínűleg elküldtem volna őket a jó b..ös francba.

De a lányom meg volt róla győződve, hogy megkapják ennyiért. Azzal érveltek, hogy ennyi készpénzük van, azonnal tudnak fizetni, de már bútorra se maradna pénzük, az illetéket, ami több, mint 800.000. Ft, azt is csak 12 havi részletbe tudják kifizetni, ha úgy alakul... Az eladó pasi meg azt válaszolta nekik, hogy elgondolkodik a dolgon, és egy héten belül telefonálni fog.

Én nem hittem benne, elég szkeptikus voltam, abba se voltam biztos, hogy valóban telefonálni fog, de ez mégis megtörtént tegnap.

Azt mondta, hogy ha a bútorokat is akarják, akkor nem tudja nekik odaadni ennyiért.

Még jó.

Én bútorok nélkül is úgy véltem, hogy ha nagyon el akarja adni, mert kell neki sürgősen a pénz, akkor is minimum 20 millát kér. Annál olcsóbban, bolond ha eladja. Sőőőőőőt. Talán még annyiért is nagyon kevés. A város másik részén, a központtól kb. hasonló távolságra, de belterületen, hasonló házat 50 millióért láttak.

Ennél meg 3000 négyzetméteres a telek, 130 négyzetméteres a lakás, körbe van kerítve, van hozzá medence, és csak 11 éve épült, tehát még az sem mondható, hogy régi építésű. Ja, és szigetelve is van, valamint a nappaliba még cserépkályha is, a padlófűtés mellett. Még csak hibát se lehetett találni rajta.

Szóval visszatérve: azt mondta, hogy nem adhatja oda ennyiért!

Bútorokkal együtt 18.100.000. Ft-ért adja.

MICSODA???

Ezt nem értem.

És komolyan mondom, hogy tényleg nem értem. Ennek mi értelme? Százezer forint itt semmit se jelent. De ha neki mégis, hát legyen :) Egyből mondtam a lányomnak, hogy ezen ne múljon, a 100.000. Ft-ot már adom is :)

Most intézik az ügyvédet, foglalózzák a házat és remélhetőleg hamarosan költöznek.

Nagyon remélem, hogy tényleg nem csak álom, mert annyira hihetetlen.

De tényleg marha nagy szerencsesorozatuk van.

Mégis csak kellene venniük lottót.

Nem???

De!!!

Ki tudja???

Ajánló
Kommentek
  1. Én