Munka és szenvedély

Hétvégén ismét a lányoméknál voltunk, én segítettem az ebéd elkészítésében, amíg a fiúk dolgoztak. Persze nyilván nem lehetett kihagyni, hogy még a munka előtt kilátogassunk a zsibpiacra. 

Én már 6 óra után indultam otthonról, egyrészt mert akkor még hűvősebb van, másrészt akkor pakolnak ki az árusok, jobban ki lehet fogni a "kincseket", mint később, mikor már csak az van, ami maradt.

Nos néhány apróbb kincs mellett találtam egy fűnyíró robotot. Illetve nem is egyet, hanem egyből kettőt. 

Hívtam is a lányomat, hogy meg akarja-e nézni, hiszen nem nekem kell a panelba, hanem nekik gondoltam a kertbe. Még akkor ébredt, de átküldtem neki a képet illetve a linket a gépről. Utána olvastam és az ára (persze újonnan) kb. 300.000. Ft. Az e-magon, valamivel több :) Az eladó mikor rákérdeztem, 25.000. Ft-ra mondta darabját. 

Bár szőke vagyok, de azért nem ostoba, felhívtam a figyelmét, hogy az egyik robotból hiányzik a kés, ami a füvet vágná. Erre azt mondta, hogy még akár pótalkatrésznek is megérné megvenni, mert ha az egyikbe elromlik valami, ott a másik, amiből javítani lehet. Persze kivéve a vágópengét, mert az ugye csak egyikbe van. De mindkét robotnak megvolt a dokkoló állomása, a tápellátó egysége, és minden egyéb. Vagyis azt hittük, hogy minden egyéb. 

Amint kiért a lányom a piacra, szemügyre vette Ő is a gépeket. Tetszett neki, és nagyon bulinak találta, hogy ha működnének, akkor az mekkora királyság lenne...

Hát igen, ha működnének...

Ott gondolkodtunk egy jó ideig, hogy mi legyen? Mert azért 25.000. Ft.-ot kiadni úgy, hogy aztán mégsem működik a dolog... hát az nem jó vásár. Gondolkodtunk. Vigyük? Ne vigyük? 

Mindenesetre kipróbálás nélkül eszünkbe se volt. Elvittük hát a mosdóhoz, ahol 50 Ft. ellenébe ki lehet próbálni az elektromos készülékeket.

Elvittük, bedugtuk és bekapcsolt. Kiírt mindenfélét, világítottak rajta a gombok, de persze azt is jelezte, hogy le van merülve, tölteni kell. 

Szóval működik, de...

Továbbra se tudtuk mi tévők legyünk. Én felajánlottam, hogy kifizetem, vagy legalább felét, úgy mégse akkor veszteség, ha mégse jó.

De nem engedte a lányom.

Végül úgy döntött, hogy megveszi. A kérdés már csak az volt, hogy egyiket, vagy mind a kettőt?

És megkezdődött az alkudozás...

"Mennyi ha mindkettőt elvisszük?"

"25.000./darabja". 

"Az sok..., ha mégse jó...," (közben rákerestünk és láttuk, hogy csak a kés 16.000. Ft. hozzá).

"Mennyit adnál érte?"

A lányom nem volt szívbajos: "egyet fizet kettőt kap". Erre az árus, kissé a szívéhez kapott, de azt mondta, ha leveszi a lányom a napszemüvegét és legalább a szeme színét megnézheti, akkor hajlandó engedni az árból...

A lányom úgy tett, mint aki meg se hallja. Nem az a kokettálós fajta egyébként, sőt kifejezetten rosszul szokta viselni az ilyen "udvarlásokat". 

Tovább folytatták az alkudozást, végül abba maradtak, hogy ha leveszi a szemüvegét, akkor a kettőt megkapja 30.000. Ft-ért. De ezt többször is elismételte az eladó. "Csak akkor ennyi, ha..." Mivel egy napszemüveg levétel megért neki ennyit, hát levette a lányom és úgy adta oda a vételárat.

Hazavitte, töltőre rakták és várták a csodát, hogy működjön a dolog. A barátja azt mondta, hogy "a hihetetlen kategóriába" fog tartozni, ha mégis működik ennyiért... Hatszázezer helyett, harmincezerért...

De úgy néz ki, hogy nincs velük baj. Sőt arra is rájöttek, hogy telefonos appot is le lehet tölteni, amivel akár távolról is irányítható, elindítható, beállítható.

Csak az apró betűt nem olvastuk el, így határoló vezeték nincs hozzá, mely ahhoz szükséges, hogy a vágandó területet körbe kell vele keríteni és a robot ez által érzékeli, hogy hol vághatja a füvet. De már ennek a beszerzése is folyamatba van, elég potom áron, mivel találtam a közelbe egy hirdetést, ahol egy régebbi tipusú robot "meghalt" és alkatrésznek árulják, de a határoló kábel ugyanolyan. Megkérdeztem, hogy határoló vezeték van-e hozzá ami eladó? És azt válaszolták, hogy igen, van olyan ami még le se volt fektetve, de akár még azt is odaadják ami már le van tűzve a fűbe... 

Most úgy néz ki, hogy potom áron hozzájutottak a fűnyíró robothoz. Ha baválik, akkor pedig érdemes lesz akár még a másikba is beruházni egy pengére. Akkor az egyik a ház körül vághatná a fűvet, a másik pedig a hátsó lekerített részen. 

Ilyen a vásárolt fűnyíró robot is pontosan:

Ajánló
Kommentek
  1. Én