A, avagy Czibere demagógiája

Utána néztem, hogy helyesen használom-e a demagóg szót, hiszen pár napja Nyitrai Imre tekintetében is használtam. De igen, szerintem helyesen.

Hiszen mit is jelent az, hogy demagóg?  

 

Általános vélekedés szerint a demagógia szükségszerűen hazugságra alapul, a demagóg nem közvetlenül a valós véleményét mondja, hanem úgy irányítja beszédét, hogy hallgatója maga jusson el a végkövetkeztetésre...

Az átlagpolgár pedig ugye mit szűr le az alábbiakból? Azt, hogy mi megint elégedetlenkedünk, pedig kaptunk most is béremelést. Sőt! Aki régóta dolgozik, vagy magas végzettségű, az sok béremelést kap. Ezért demagóg, hiszen mint tudjuk, ez nem így van, de a hazugságra épülő kommunikáció ezt sugallja!

Czibere elmondása szerint a kormány a bérkiegészítés adásánál azt az elvet támogatta, hogy most elsősorban azokat támogatják, akiknek a tapasztalata (munkatapasztalata, szakmai tapasztalata), felkészültsége, végzettsége magasabb, gazdagabb. Fontos ugyanis, hogy megtartsák a szakembereket ebben az ágazatban! (pffffffff, ekkora blődséget...) 

Fontos, hogy olyan üzenetet küldjenek, hogy érdemes ebben az ágazatban maradni, vonzó legyen erre a pályára jönni, vonzó legyen ez a hivatás és vonzó legyen befektetni a tanulásba, a magasabb iskolai végzettség megszerzésébe.

Nos, akkor kezdjük:

Demagóg, hiszen nem feltétlen azokat támogatta, akiknek szakmai- és munkatapasztalata, valamint a végzettsége magasabb. Ezt láthatjuk ha ránézünk a kiegészítő táblára (vagy Kati által visszaküldött alábbi csekkre). Egy korábbi bejegyzésben tiszteletemet róttam le Kiss Katinak, aki főiskolai és egyetemi diplomájával 39 év munkaviszony után nem volt hajlandó elfogadni a pótlékot, mely ugye a kormány megbecsülésének a jele felénk. Ha esetleg nem olvastad volna, érdemes ide kattintani és elolvasni. (Majd vissza gomb.)

Aki korábban nem látta, a közleménybe ezt írta: "39 év munkaviszony, főiskolai+egyetemi diplomával nem áll módomban elfogadni ezt a megalázó összeget, felajánlom a felosztást összeállítónak a munkájáért!"

Még egyszer hangsúlyozom: 39 év munka után, főiskolai és egyetemi diplomával. Ez megbecsülés? Szerintem nem! VAGYIS: DEMAGÓG!

 

A pályakezdő diplomás, akinek még semmilyen szakmai tapasztalata sincs, többszörösét is kaphatta, mint az akár 40 éve pályán lévő tapasztalt diplomás.

Pályakezdő diplomás pótléka: bruttó 36.190 Ft, 40 éve pályán lévő szakvizsgázott, tapasztalt diplomás bruttó pótléka: 4.466 Ft. TEHÁT DEMAGÓG!

A végzettséget tekintve is elmondható, hogy J fizetési fokozatba, ami ha jól tudom doktori címet jelöl, 10 év után szintén 0, azaz nulla forintot adtak, de I-28-ba, vagyis egyetemi végzettséggel 28 év közalkalmazotti munkaviszonnyal is csak 3.838 Ft jutott. Ezért lenne érdemes befektetni a tanulásba, a magasabb végzettség megszerzésébe?

N O R M Á L I S ? ? ?

Aztán azért is demagóg, azaz hazugságra épülő, hiszen nem feltétlen azt támogatták akiknek nagyobb a munkatapasztalata, hiszen mi van azokkal a 15-20 éve pályán lévő alapfokú vagy középvégzettségű kollégákkal, akik szintén nem kaptak egy forintot sem? Pedig munkatapasztalatuk az aztán van bőven, vagyis nagyon megérdemelnék! Ezeket a példákat az SZMDSZ osztotta meg: konyhai kisegítő 24 év után 0 forintot kap, szakiskolai végzettségű segédápoló, aki 20 éve van a pályán, éppen 0 forinttal kap többet, de a gyermekfelügyelőként dolgozó középfokú végzettséggel rendelkező kolléga szintén 20 év után 0 forint bruttó emelést kapott. Egy gyermekvédelmi asszisztens 8 év tapasztalattal pedig összességében 0 forinttal keres többet.

Demagóg, hiszen Czibere szerint ezzel a pótlékkal akarják bizonyítani, hogy érdemes a pályára jönni, a pályán maradni!

Ezt már értelmezni sem tudom!

Miért lenne érdemes???

Szerintetek tudja, hogy mennyi itt a nettó bér???

Tudja, hogy sok kolléga 10-20 év munka után is csak 85.000. Ft keres???

Ez vonzó?

Ezért érdemes a pályára jönni vagy itt maradni???

Nos nem tudom.

De az elmúlt napok, hetek, hónapok után azt gondolom, hogy úgy lehet valamit elérni, ha együtt kiállunk egymásért. (Lásd Sándor Mária esetét, ahol sikerült elérni, hogy visszavonják az ellene irányuló etikai vizsgálatot.) Ezért most úgy döntöttem, hogy keresek egy szakszervezetet, aki valóban a munkavállalókért dolgozik, aki odateszi magát és valóban képviseli a kisemberek érdekeit.

Ti tudtok ilyet? Nálatok van valós működő szakszervezet? 

Én most ezt a FESZ-ben látom. Ők is ott voltak velünk májusba a tüntetésen, Ők is ott voltak az érdekegyeztető tanácsban, és Ők ott voltak, amikor ki kellett állni a "feketeruhás" nővér mellett. (Az egy kissé megtévesztő, hogy a nevükben nem jelenik meg, hogy a szociális területen dolgozókat is képviselik, de utána jártam, és igen, értünk is "harcolnak", minket is képviselnek.)

Most hirtelen felindulásomban a videó megnézése után ennyi jutott eszembe.

Ha tetszett a cikk, oszd meg és nyomj egy lájkot!

Hozzászólásba írd meg, ha Te is azok közé tartozol, akik munkatapasztalatuk vagy iskolai végzettségük ellenére sem tartoznak azok közé, akiket megbecsülnek!

Ha esetleg Te is úgy véled, hogy szívesen csatlakoznál a FESZ-hez, keresd fel a honlapjukat: http://fesz.eu/  

Czibere fellengzős, kiegészítő pótlékról szóló videóját itt nézheted meg.

Ajánló
Kommentek
  1. Én