Okoska: Okos, okosabb, de kinek jó ez?

Avagy minek ez a sok tudás???

Nem elég hogy "beiskoláztak" a Közszolgálati Egyetemre, de az elkövetkező két hónapban a félév teljesítése mellet 6 egyéb "tanfolyamot" is teljesítenem kell. (Szerencsére e-learning.) De minek??? Teljesen feleslegesnek tartom, hiszen nincs ezekre a tanulandó dolgokra szükségem, ráadásul sokkal jobban el tudnám tölteni mással is az időmet. Főleg mivel ismét beruháztam egy kondibérletre és azt hiszem work energy edzésre is fogok vele járni, hiszen csupán 400 Ft-ot kell pluszba ráfizetnem a kondibérletre, ha ilyenre szeretnék menni. Megnéztem, tetszett, szerintem menni fogok. 

De a helyett, hogy ezzel tölteném az időmet, most ezek várnak rám: 

Adatvédelem, információ-szabadság; A közigazgatás központi szervei; Megújult munkajogi szabályozás; Ügyfélkapcsolatok, ügyfélelégedettség" és még egy pár hasonló finomság. 

Ráadásul mindez most szakadt a nyakamba, mert pár napja derült ki, hogy a "kötelezően ajánlott" 22 pontos képzés mégsem indul el, pedig felhívták a figyelmünket, hogy az Alaptörvény értékei tantárgyat kötelező lesz megcsinálni. Nem örültem neki, de mit lehet tenni, mégiscsak 22 pont, tehát felvettem.

De most nem indul mégsem, ezért kénytelen voltam 22 pontnak megfelelő más képzést keresni. Csakhogy nem ilyen egyszerű ez, mert amik számításba jöhettek, azok 4-6 pontosak csupán. Így történt, hogy egy képzés helyett 5 lett és még volt egy 16 pontos is, ami úgy néz ki marad. Mit is mondhatnék: remek!

 

Igazából bármit fel lehet venni, de amit engedett a rendszer abból csupán 1 olyan van, amihez azt hiszem abszolút értek, ez pedig nem más, mint a gyermekvédelem. Még akkor is, ha nem abban dologzok és azt hiszem már soha többé nem is szeretnék arra a területre visszatérni. De azért egy kis sikerélményt adott, hogy 4 pontért találtam egy ifjúság- és gyermekvédelmi képzést. Megmondom őszintén meg se hallgattam az előadás anyagát, csak végigpörgettem a videó anyagot, közben a kérdésekre csípőből tudtam a választ, mert úgy enged csak tovább a rendszer ha ezeket megválaszoljuk helyesen, és a tananyagot sem olvastam el. Nem meglepő (legalább is számomra) de elsőre, csont nélkül sikerült a vizsgám.

Ma pedig megcsináltam az adatvédelmi vizsgát is. Az is sikerült, de azzal már többet bajlódtam. A többi marad jövő hónapra, mert már csak arra a kurzusra volt hely.

És most, hogy levizsgáztam, nem tudom miként de a tananyagok keresgélése közben előbukkant a hallgatói fogadalmam is. Tudom nem szabad ilyen írni, de olyan izé...) (Főleg a vége...)

Én "Okoska" fogadom, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójaként Magyarország Alaptörvényét, jogszabályait és az Egyetem belső szabályzatait megtartom, tanulmányi kötelezettségeimnek legjobb tudásom szerint, tisztességesen eleget teszek. Az Egyetem hagyományait és jó hírnevét megőrzöm, mindenkor az Egyetem hallgatójához méltó magatartást tanúsítok. Vezetőim, oktatóim, hallgatótársaim és az Egyetem dolgozói iránt mindenkor tisztelettudó magatartást tanúsítok. Kitartó szorgalommal és példamutató fegyelemmel arra törekszem,  hogy az oktatott ismereteket elsajátítsam, sokoldalú és magasan képzett szakemberré váljak, tudásomat Magyarország és a köz szolgálatába állítsam, a jog és az igazság védelmére, Hazám és nemzetem javára fordítsam.

Szóval kitartó szorgalommal és példamutató fegyelemmel...

De a kötelesség mellett azért ma is hódoltam a szenvedélyemnek. Kimentem a piacra. És nem is hiába...

Nem tudom említettem-e, hogy a fiam JBL bluetooth lejátszóját eltulajdonították, amikor még egy hetes sem volt. Nos azt kb. két hónapja 30-40 ezer Ft közötti áron vásárolta a Média Markba. Én meg ma megyek a piacon, pont azon gondolkozva, hogy milyen jó lenne ha valami hasonlót találnák jó árba... Amint így morfondíroztam, egyszer csak meglátok egy majdnem megszólalásig hasonlót. Kézbe vettem, nézegettem. Az eladó meg a többi áruját próbálta rám tukmálni, főleg bőr bokacsizmát (ami egyébként nagyon tetszett, csak hát magas volt a sarka, és tudom, hogy nem tudnám használni, meg egy nagyon klassz Lacoste férfi cipőt, ami szintén nagyon jó vásár lett volna, de 46-os volt, és akkora lábon egyik fiú se él nálunk.) Szóval igyekeztem meggyőzni, hogy azok nem érdekelnek, de ez a "hangszóró" ez érdekelne, ha olcsón adja... Azt mondta, 600 Ft. MICSODA??? Ja, szóval nem működik... Erre Ő: miért ne működne??? Nagyon csodálkoztam, és amíg megpróbáltam bekapcsolni, addig teljes hitetlenkedve megkérdeztem, hogy a töltője biztos nincs meg, ugye? Erre kotorászott egy kicsit, és megtalálta azt is! Ismét megkérdeztem, mert elég hihetetlennek tűnt az ár, hogy így töltővel együtt mennyiért adja? A válasz továbbra is: 600 Ft, azaz hatszáz forint. Egyszerűen nem hittem a szememnek és a fülemnek, főleg mivel sikerült is bekapcsolni a szerkezetet. Egyszerűen úgy éreztem, hogy ennyi pénzért olyan, mintha nem venném, hanem lopnám...

Mondjuk itthon át kellett takarítani egy kicsit, de most úgy néz ki, mintha új lenne. És a legjobb, hogy megmutattuk egy ismerősnek is aki ért hozzá és bizony nem reprika, bár ennyi pénzért egy szavam se lehetett volna, ha "koppintás", de "original" :) Aztán még mielőtt hazajöttem az is eszembe jutott, ha már ilyen jó napom van, hogy csak úgy gondolok valamire és az teljesül, hát vettem lottót is :) - nos ez nem jött be... vagyis nem nyertem a lottón.

A kutyát is megajándékoztam két bontatlan doboz Slazenger teniszlabdával 500 Ft-ért, és magamnak pedig egy ezresét egy ilyen csodát vettem: Kerámia bevonatos ROYALTY LINE SWITZERLAND 24 cm-es serpenyő fedővel. Zsír új, nem kell sikálni, dobozában volt. 

És nem utolsó sorban szintén a JBL-es pasinál vettem egy adidas sporttáskát is. Nem mintha nem lenne...., de mégis... ennek küön cipőtartó része is van az alján.

 

És mennyi volt??? Csupán ötszáz forint. Még a hülyének is megéri, hát még nekem! Nem? De! Na ugye!

Ja, és azt még nem is mondtam, hogy tegnap este "csajos" estét tartottunk, és a lányommal valamint anyukámmal szétröhögtük magunkat, mert erre az előadásra ültünk be:

Én nagyon szeretek nevetni, mostanában talán még többet és gyakrabban teszem ezt, mint korábban. Ezt az utóbbi egy évben vettem észre, és ezért is imádom a mostani munkatársaimat, közüllük is leginkább a szobatársaimat, mert annyira jó csapat vagyunk, nem telik úgy el nap, hogy ne röhögnénk legalább egyszer egy jó ízűt. Ezért továbbra is úgy gondolom, hogy ha azért ilyen "fontos dolgokat" kell tanulnom, mint fent említettem, nem bánom, mert a véleményem nem változott. Ha ez az ára, hogy köztük dolgozzak, ám legyen!

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én