Szabadság

A héten itthon vagyok szabadságon. Nincs semmi cél, csak a pihenés. Ma délelőtt turiba mentem, nem igazán van szükségem semmire, hiszen így is selejtezni kellene, na de azért az érzés, az hiányzott. Hétfőn reggelente van új áru, de ugye mivel én dolgozom, így soha nem jutok el ilyenkor. Na most se sikerült a legjobban, hiszen 30 embert engednek be egyszerre, na és én hányadik voltam??? Hát persze, hogy a 31-ik :) De nem igazán idegesített, főleg azért mert tényleg csak a filing kedvéért mentem. Kivártam, míg valaki végez és bemehetek helyette. Nem is igazán találtam semmit, de így is jól eltelt az idő.

Délután elmentem anyukámhoz, mert megígértem neki, hogy nagy bevásárlást csinálunk, ha már úgyis itthon vagyok. 

Nincsenek még igazán terveim, hogy mivel töltöm majd a szabadságot. Vannak könyveim amit olvasok, pihenek, ilyesmi.

Holnap délelőtt kimegyek a lányomhoz, és kipróbálom náluk a medencét. Azt mondták, hogy már felmelegedett a víz, esténként engednek is hozzá egy kis hideget. Szóval a napozás, medencézés is meglesz. Aztán meg majd meglátom.

A hétvégén volt a fiúk szülinapja. A fiam 27 éves lett, a férjem pedig 54. 

Nem sokat készülődtem, mert mind a ketten a barátaikkal szoktak ilyenkor bulit csapni. Most is így történt. Mondjuk a férjem még ma is itthon maradt, mert úgy tűnik, hogy a két napon át tartó szülinap megviselte, úgy is mondhatnám, hogy másnapos. 

Gondolkodtam, hogy süssek nekik tortát, vagy rendeljek? De mivel egyik se édesszájú és ebben a pokoli melegbe nem akarom, hogy a torta foglaljon el egy polcot napokig a hűtőbe, így alternatív megoldást kerestem. Csináltam nekik két "sütés nélküli tortát". A férjemé ilyen lett: 

 

A fiamé pedig ilyen: 

 

A férjem szülinapján egyébként hivatalosak voltunk egy bográcspartyra is, azokhoz a rokonokhoz, akiknek a lánya augusztusban fogja tartani a lagziját. Szegények tök egyszerű emberek, ezért kicsit pironkodva mesélték, hogy a lagzi kicsit már lesz, mint amihez szokva vagyunk. Nem csak mi, hanem az egész rokonság :)

A leányzó férje angol állampolgár, már ott született, de a családja Egyiptomból származik. A vallásuk miatt ugye nem fogyasztanak szeszes italt, ezért hát a lagzin se lesz. Ezen szinte rajtam kívül mindenki kiakadt. Mivel én nem iszom, így aztán marhára nem érdekel. De ezzel még nincs vége a furcsaságoknak, mert a leányzó meg ugye vega, így húst se szolgálnak majd fel a lagzin. Na ezen aztán már mindenki hőbörgött. Olyan fura ez az egész. A fiatalok már ugye egyébként házasok, kint összeházasodtak, de a lány rokonságát is vendégül szeretnék látni, ezért halasztódik a lagzi már tavaly óta, talán ez már a 3. alkalom, mert pénzt vissza nem adnak, csak az időpontot változtathatja a fiatal pár. Pedig nem 2 forintról van szó, hiszen a szertartás a Halászbástyán lesz, a lagzi pedig a Hiltonba. 

Mondjuk a családnak és a rokonságnak már ez se tetszik, mert ha már a rokonoknak akarnak bulit csapni, akkor miért a Hilton? Mi nem olyan puccos család vagyunk, aki a Hiltonba jár. Meg azt sem értik a szülők, hogy miért nem egy igazi magyaros lagzit tart a lányuk, ha már vendégül akarja látni a családot? Mindenki már előre feszeng, nem csak azért, mert nem lesz ital, nem lesz húsétel, de még a hely is olyan, ahol az ember nem tudja elképzelni, (főleg fentiek fényében) hogy milyen jó buli lesz...

Igazából azt hiszem, hogy senkinek sincs kedve menni, de ugye mégiscsak úgy illik, hogy ott legyen a család, ha már meg vagyunk hívva. Páran annak szurkolnak, hogy hátha megint közbejön valami szigorítás, ami miatt Angliából nem tudnak jönni augusztus végén, és elmarad a lagzi.

A szülők meg már azt is mondogatják, hogy majd az egyik közel parkoló autóba lesznek behűtött italok, oda kijár aki szeretne, mert úgy gondolják, hogy a lagzihoz hozzátartozik az is, hogy pár feles leguruljon. Én meg úgy vizionálom, hogy elég visszafogott dolog lesz. Csak azt nem értem, hogy ha már ennyire a hagyományoktól elrugaszkodott dolog lesz, akkor a menyasszonytáncot mégis miért iktatják be? Vagy az hogy lesz? Mert ott mindenki majd eszi a kis salátáját meg issza a mentes vizét, azon kívül persze, hogy érkezéskor a perselybe bedobjuk a borítékokat, mert az rajta van a meghívón, hogy nem ajándékot, hanem pénzt kérnek... Ezzel egyébként szerintem semmi gond! De ehhez a visszafogott salátás, alkoholmentes lagzihoz nekem valahogy egyáltalán nem passzol a menyasszonytánc. Mert akkor vagy magyar lagzi, vagy visszafogott sznob vacsora.

De mindegy is, még úgyse voltam ilyenen. Egy tapasztalattal több! A lányomék is jönnek, és elvileg a fiam is jött volna a barátnőjével, de ugye annak a kapcsolatnak vége lett. Mondtam is a rokonoknak, hogy szerintem a fiam nem fog jönni. Nos ehhez képest tegnap valahogy szóba került a dolog és legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy jön ő is, majd hoz másik lányt :) Úgy tűnik, hogy kezdi feldolgozni a szakítást. 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én