Mai szösszenet

avagy a mai előző poszt után egy kis vidámság

Mondtam már, hogy mennyire bírom azokat az embereket, akik egyszerű, józan paraszti ésszel gondolkodnak?

Nos a mai történet ehhez kapcsolódik.

Kolléganőnk néha szereti a mártírt játszani és előfordul, hogy túlzásba viszi. Néha mond olyanokat, ami alapján úgy néz ki, hogy Ő a nap 24 órájából 25-öt dolgozik...

De ma rossz embernek mondott ilyet. A történés nagyon röviden:

Beszélgetek egy másik részen dolgozó kollégával, aki elég fáradt és elgyötört ezért rákérdezek annak okára. El is kezdi sorolni, hogy ő bizony még munka után tegnap is mennyit dolgozott a kertben egész sötétedésig.... 

Beszélgetésünkbe szükségét érezte beleszólni kolleginánk, aki mások szerint Kodály Háry Jánosához hasonlítható, hiszen alacsony valóságtartalmú sokszor amit mond. (Nem tudom, erről nem kívánok nyilatkozni, én bírom, bár néha kiakaszt...) Előfordul, hogy erős késztetést érez arra, hogy túllicitálja azt amit éppen hall. 

Szóval beleszólt a beszélgetésbe, hogy Ő bizony még éjjel fél 12-kor is a gazt szedte a kertjébe... (és még mondta volna tovább is) de ekkor a másik kolléga akivel beszélgettem hirtelen felé fordult és az alábbi egyszerű kérdést szegezte neki józan paraszti egyszerűséggel: és mond csak ezt hogyan kivitelezted? Vittél magaddal zseblámpát??? 

Az én kis kolléganőm nem tudott erre mit mondani...

Nem nevettünk fel hangosan, de nem sok hiányzott. :D 

Feldobta a napomat!

Akár csak az a kép, ami este hazafelé sétálva a szemem elé tárult. (Főleg az előző poszt után tudom még jobban értékelni.)

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én