Újratervezés...

az van, hogy vettem egy gps-t

Szóval a múlt hétvégén amikor már láttam, hogy nem elkerülhető az anyóshoz való autóval eljutás, vettem egy gps-t.

Igen, valószínűleg béna vagyok, mert az útjelző táblák (és a férjem) is útbaigazítottak volna. 

DE

Pont e miatt, vagyis a férjem iránymutatása miatt gondoltam azt, hogy inkább rábízom magam egy "gépre". Tudom nem valami jól hangzik, de csak pár szóban bemutatom, hogyan irányít a férjem. Talán ez után már megbocsáthatónak fog tűnni.

Az elmúlt hetekben körbejártuk az ismerősöket, barátokat, ezzel is gyakorolva a vezetést. Közben a férjem próbált meg útba igazítani azokra a helyekre, ahol még nem jártam. Egyik barátja nemrégen költözött ki egy tanyára. Természetes volt, hogy mivel fogalmam sincs merre kell menni, Ő fogja mondani az utat. Mondta is, pl. így: " a felső kanyarnál majd fordulj el!"

Én meg erre? Micsoda??? A felső kanyarnál??? Olyan nincs is. Azt mondjad, hogy kb. hány méter múlva és milyen irányba, vagyis balra vagy jobbra...

Aztán valamelyik éjjel meg a fiamért kellett kimenni a Merci gyárba, persze a késői óra ellenére úgy gondolta, hogy jön velem. Aztán az egyik körforgalomnál az alábbiakat mondta: majd jobbra menj ki!

Én meg: Micsoda??? A körforgalomból csak jobbra lehet kimenni, azt mondjad inkább, hogy hanyadik kijáratnál... És még mielőtt valaki azt gondolná, hogy rögtön az első kijáratnál kellett volna kimenni és ezért mondta, hogy jobbra, nos nem! A másodiknál kellett kimenni, ami a bemenetelhez képest az "egyenes" volt. 

Szóval ezek után úgy gondoltam, hogy nem bízom a véletlenre és beruházok egy ilyen kis kütyüre (vagyis hasonlóra).

 

Már kipróbáltam párszor, de még egyszer sem mondta, hogy "újratervezés". Olyat már mondott, amikor direkt más utat választottam, mint amit ő mondott, hogy "ha lehetősége van rá, forduljon vissza". :) De aztán felvette velem a ritmust és a nélkül, hogy mondta volna az újratervezést, az új útiránynak megfelelően irányított a célhoz.

Nos egy kicsit azért parázok. Mégiscsak 130 kilométer egybe, majd ugyanennyi vissza az út az anyóshoz, én meg eddig összesen vezettem kb. 300 km-t, annak is nagy részét városba araszolva. 

De meg fogom csinálni! (Remélem.)

Ajánló
Kommentek
  1. Én