Visszavonták az eljárást...

avagy győztünk!

 

Délután érkezett a hír: visszavonták az etikai eljárást! Győztünk!!!

"A Sándor Mária elleni etikai eljárást a mai nappal visszavonom – mondta Balogh Zoltán.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökét az elmúlt huszonnégy órában olyan támadások érték, amelyek szerinte komoly fenyegetettséget jelentettek számára...

Kiemelte: nem politikai megrendelésre történt a kezdeményezés (hát persze hogy nem...), hanem azért, mert a fekete ruhás nővérként ismertté lett Sándor Mária olyan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyeket nem hagyhatott szó nélkül. Az elnök azt is elárulta, hogy belül szerették volna kezelni az ügyet, nem akartak belőle „pártpolitikai csihi-puhit” – de, sajnos pont ez lett belőle.

A háttérhez azért fontos infó, hogy sokan összetévesztik a feljelentőt az államtitkárral. Nos nem róla van szó!

Ő az "illetékes Balogh elvtárs":

168 Óra fényképe.
1. Etikai vétség gyanúja miatt panaszt jelentett be Sándor Mária nővér ellen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vezetősége, maga Balogh Zoltán elnök (még június 5-én), ugyanis a különböző kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival "többszörösen megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó Etikai Kódex szabályait".

Az ügy pikantériája volt, hogy az ápolónő Budapesten, a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgozik, az ügyet valamiért mégis a Zala megyei etikai bizottság tárgyalta volna. A budapesti etikai bizottság valószínűleg nem akart foglalkozni ezzel az eljárással.

A Független Egészségügyi Szakszervezet is megdöbbenésének és felháborodásának adott hangot, a véleményszabadság korlátozásának és a tagság megfélemlítésének példáját látták az esetben. Szolidaritását fejezte ki a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is, közölték: megdöbbentő - a hatalom természetét ismerve azonban egyáltalán nem váratlan -, hogy Sándor Máriát etikai bizottság elé akarják citálni. Az etikai vizsgálat visszavonása alighanem ennek az általános felháborodásnak is köszönhető."

2. Tavaly május végén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) nevében Dr. Balogh Zoltán elnök levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök úrnak. „Magam és több mint százezer fős tagságunk nevében engedje meg, hogy jókívánságaimat fejezzem ki ismételt megválasztása alkalmából. Tiszta szívből kívánok Önnek és felelős vezetőtársainak jó egészséget hazánk, Magyarország felelős kormányzásához, s a korábban megkezdett törekvések sikeres továbbviteléhez! Köztestületünk országos vezetése nevében, a stratégiai irányvonalak meghatározásakor engedje meg, hogy felajánljam együttműködésünket, szakértelmünket és társadalmi támogatásunkat jövőbeni céljaik sikeres eléréshez”.

 Forrás: http://civilhetes.net/belfold/visszavontak-az-etikai-eljarast-a-fekete-ruhas-nover-ellen

Én is azt gondolom, hogy az összefogás és a hatalmas felháborodás az, ami által sikerült elérni, hogy megszüntessék az eljárást. 

Mi ebből a tanulság???

Szerintem az, hogy összefogással EGYÜTT sok mindet elérhetünk!

Egyébként olvastam egy érdekes cikket a témában, melyet itt is megosztok: 

A Sándor Máriák ne dumáljanak, pofát befogni, és tovább szolgálni

írta: Egyenlítő blog

Fekete eljárás az egészségügyben

 

Azt azért nem lehet mondani, hogy semmit sem ért el Sándor Mária, a „fekete ruhás ápolónő”. Ő az, aki a tiltakozás legszelídebb formáját választotta azért, hogy felhívja a figyelmet az egésségügyben uralkodó lehetetlen állapotok miatt.

Fekete munkaruhát húzott.

És már ezzel kiverte a biztosítékot a hon urainál.

Még ilyet, nahát, nahát. S a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája azon nyomban etikai eljárást indított ellene. Az Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája afféle szervezet, amelynek fő feladata ezek szerint a dolgozók megfélemlítése, elnyomása, megfegyelmezése.  Csak az dolgozhat az egészségügyben, aki a kamara tagja.

Na most, hallottuk valaha, hogy ez a jeles testület felemelte volna a hangját azért, mert

1. egy ápolónő fizetése töredéke annak, amit Lázár János benzinre költ?

2.Tiltakozott azért, mert az egészségügy lepusztult,

3.óriásiak a várólisták,

4.a fejetlenség és pazarlás a legtöbb helyen karöltve jár a nyomorral?

A magyar egészségügy egyik legnagyobb gondja, hogy dolgozói közül, aki csak teheti, menekül külföldre. Az egész rendszer csak azért nem dűlt még össze teljesen, mert akadnak Sándor Máriák, akik

a belüket kidolgozzák a lehetetlen körülmények ellenére.

Akik aprópénzért gürcölnek 12 órákat, felelősségteljesen, keményen.

Ma szokás demagógiának nevezni, ha szóba hozzuk, hogy mennyit keres egy ápolónő, egy pedagógus egy léha államtitkárhoz, egy semmirekellő tanácsadóhoz, egy járási hivatali halljakendhez képest.

Persze az uborkafára felkapaszkodott új „arisztokráciát” nem különösebben érdekli, hogy mi történik a magyar egészségügyben. Miért is izgatná magát?

A népnek pont jó, úgy ahogy van. Maximum magában morog, vagy miközben arra vár, hogy végre sorra kerüljön, a mellette üldögélővel beszéli meg, hogy jaj, ez szörnyű. Amúgy meg semmirekellőnk törvényben biztosított joga, hogy külön kórházi ellátást kapjon. És különben is. Pénze, mint a pelyva, hála istennek képes megfizetni a magánorvosi ellátást.

Itt mindenki azt kapja, ami jár neki.

A Sándor Máriák tehát ne dumáljanak, hanem pofát befogni, és tovább szolgálni. Épüljenek stadionok és expresszvonat a Kis Vezető telke végében, milliárdok olimpiai pályázatokra, és Mészáros gázszerelőnek is jusson ez-az.

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én