A fittness modellek nem kardióznak

Eltelt egy hét mióta belevágtam az életmód váltásba, és eszem ágába sincs, hogy fitnessmodell karrier vagy bármi hasonló eszembe jusson. Jajjj, dehogyis... Csak tegnap plusz infókhoz jutottam, amit eddig nem tudtam.

Az étkezés - napi 6-szor - még mindig sok, bár már tudok hatszor enni, de az előírt mennyiséget nem tudom magamba tömni. 

Tegnap exkluzív főzésen vehettünk részt, amit a konditerem hamarosan nyíló éttermében tartottak csak nekünk, egy zártkörű rendezvény keretében. Megnézhettük miből, hogyan kell és lehet elkészíteni változatosabban az ételeket és a kész műveket meg is kóstolhattuk.  Ez volt a menü:

Hamarosan, talán a héten vagy a jövőhéten szeretnék megnyitni az éttermet, közel is van a munkahelyhez, de nem tudom az árak mennyire lesznek nekem valók... Addig is itthon főzőcskézek minden este, hogy a másnapi étel elkészüljön. Tegnap spenótos-brokkolis csirkemellet alkottam rizstésztával. Két napi adagot főztem, de lehet, hogy holnap már nem igazán lesz hozzá kedvem. Megy a fagyasztóba és jó lesz majd jövőhéten. Fehérjepalacsintát szívesen ennék, de azzal nem tudom bevinni a szükséges mennyiséget. Sajnos nemrég értem haza a kondiból, ezért majd reggel készítek valamit frissen, mert beújítottam egy elektromos grillt, ami elég jó teljesítményű, és amíg reggel készülődök, addig megsül a hús vagy a hal, teljesen zsír nélkül. 

Ja, és megvolt a mérlegelés is. Ugye elvileg a hízás megengedett, hiszen most 6 alkalommal eszünk naponta és bizony ezt meg kell szoknia a szervezetnek. De nekem így is sikerült egy hét alatt leadni másfél kilót. Nagyon örülök neki, mert nem számítottam rá. 

A szombati kondis teljesítményem miatt is nagyon büszke voltam, és örömmel újságoltam Tominak vasárnap az étterembe, hogy az előírt edzésterv után még letoltam 20 perc kocogást. Erre azt mondta, hogy ügyes vagyok, de nem kéne... Megmondom őszintén, kicsit meglepett és rosszul esett. Elmagyarázta, hogy az én testemnek most izmot kell magára szednie a zsír helyett, és ennek nem a kocogás a módja. Azt mondta, átküld nekem egy cikket, olvassam csak el. Nos elolvastam és ha végiggondolom be kell látnom, valóban van/lehet benne igazság. Az írás lényege röviden: 

Kerek feneket és formás testet szeretnél, akkor erősíteni kell! Bármennyire is fájó, hiába szeretsz 5-10 kilométereket futni, ettől soha nem lesz jó tested. Vagy ha elkezdesz erősíteni, akkor romlani fog a teljesítményed futásnál. 

Ha valaki állóképességi sportot akar űzni, hajrá. Csinálja hozzá a kiegészítő erősítő edzéseket, de ezek is csak azt a célt fogják szolgálni, hogy még jobb legyen az időd.

Ha viszont erősítesz és mellé csapsz 5-10 km futást, akkor kb. olyan, mintha nappal falat építenél, este pedig bontanád. Semmi értelme. 4-5-ször több idő lesz egy minimális fejlődést elérni erősítés terén, miközben folyamatosan fog romlani a teljesítményed az állóképességet igénylő sportban.

Tudom, mindjárt azzal jön majd valaki, hogy a fitness modellek is kardióznak. NEM KARDIÓZNAK!!!, aerob edzést végeznek. Az, hogy valaki nincs képben a fogalommal semmit nem jelet. Ha egy fitness modellt futni látsz, akkor húzódj fedezékbe, mert pillanatokon belül nekirepül valahonnan egy 10 kilós tárcsa, amit az edzője hajított el és ha mázlid van még azt is látni fogod, ahogy páros lábbal megtapossa a földön.

Kurva sokat dolgoznak azért, hogy izmosak és feszesek legyenek, nem fognak kardió edzést végezni. 

Ha te jó testet akarsz, akkor végezz erősítő edzéseket! Ha mellé jó állóképességet, akkor egészítsd ki HIIT edzéssel vagy heti két alkalommal 2×20 perc intervall kardióval.

Szóval ennyi! Teljesen felesleges volt a kocogás. Izmot kell építenem! Fitness modell nem leszek, max. plus size modell lehetnék, de már abból is kiöregedtem :) 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én