Mire jó egy esős szombat délelőtt???

Pl. arra, hogy sokat, nagyon sokat spóroljak...

Tegnap a volt kollégákkal töltöttem a délutánt, beültünk a Frei-be és kávéztunk, beszélgettünk. 

Sajnos nem tudott mindenki ott lenni, de így is jó volt talizni velük. Nekem ezek a péntekek annyira jók. Nem véletlen, hogy egy hónapra előre be van osztva minden péntek délutánom.

Azért péntek, mert akkor korán végzek és van idő pletyizni.

Jövő héten fodrászhoz megyek, persze nem egyedül, oda is párban járunk. Azt követő héten másik csapattal lesz tali, azt követő héten pedig a munkaügyis csajokkal.

Szóval már tegnap is szóba került a beszélgetés közbe, hogy ha ma nem esik reggel az eső, akkor én már reggel 6-fél 7 körül a zsibpiacon leszek...

Nos nem így lett. Hajnalba elvittem dolgozni a férjem, aztán a pocsék idő miatt itthon kezdtem el tevékenykedni.

A családnak főztem rendes ételt (ragulevest és pörköltet) magamnak meg csináltam salátát. Még mindig rá vagyok kattanva... 

Aztán takarítottam. Amint a fürdőszobába értem, valami fura gondolatom támadt. 

Korábban írtam már, hogy a mosógép hol működik, hol nem. Illetve ha bekapcsol, akkor tökéletesen működik, vagyis be lehet állítani a programokat, hőfokot, centrifuga fordulatot és minden egyebet, és tökéletesen mos. Csakhogy mivel egyetlen gomb sincs rajta (hiszen az egész érintőképernyős) így a bekapcsoló gombja nem mindig érzékel. Hívtam már hozzá szerelőt is, nem is egyet...

De hiába, nem javult meg, sőt azóta, hogy a szerelő megpróbálta megjavítani, már be se indult a gép. 

Ezért hát tegnap, mielőtt a volt kolléganőkkel beültünk a Frei-be kávézni, még körbejártam a várost, hogy mégis milyet lenne érdemes venni és hol.

A férjemet megkérdeztem, hogy mennyivel száll be a vételárba? Azt mondta, hogy kifizeti az egészet. Így azért bátrabban nézelődtem. Azok, amelyek kb. megközelítették a mostani tudását, azt 160-210 ezer forint között találtam. Mert ragaszkodtam hozzá, hogy inverteres motorja legyen, gőzőlő funkcióval is rendelkezzen és legalább 8 kiló ruha beleférjen. Az egyik műszaki üzletbe az eladó azt mondta, hogy jövő szerdán kapnak ilyen gépeket. Gondoltam, azt még megvárom. 

Szóval, ma reggel valahogy az jutott eszembe, hogy megnézem már, hátha valamit nem rakott vagy dugott vissza a szerelő, és azért nem indul azóta a gép.

Ha nem velem történik, illetve nem én csináltam volna, akkor talán el se hinném. A családom is csak ámuldozik rajtam :) 

Nem találtam megfelelő csavarhúzót, ezért egy késsel csavaroztam szét. Ha ezt egy műszaki érzékkel megáldott férfiember látta volna, azt hiszem összekarmolta volna magát. Na mindegy. Szédszedtem. Persze attól, hogy szőke vagyok, még tudtam, hogy áramtalanítani kell...

Néztem, néztem, aztán kiszedtem a bekapcsoló gombnál lévő kis gumisvégű valamit, amihez ha hozzáértem a kés hegyével amikor áram alá helyeztem a gépet, akkor bekapcsolt. 

Nagyon megörültem. De azt is láttam, hogy az a kis gumis vége már el van kopva. Gondolkodtam, majd úgy döntöttem, hogy azt a kis gumis valamit kicserélem egy másikra. Rontani már úgyse tudok a dolgon, hiszen a gép eddig nem működött, és a szerelő is lemondott róla. Nincs veszíteni valóm! Átgondoltam és az előmosás kis gumis valamilyét vettem ki, mert azt még egyszer se használtam, és kicseréltem a bekapcsoló gomb gumis bigyójával.

Visszacsavaroztam a panelt, visszatettem a védőburkolatot. Bedugtam az áramba és

TADAMMMMM

MŰKÖDÖTT!!!! 

Egyből hívtam a lányomat és mondtam neki, hogy MEGCSINÁLTAM a mosógépet.

Ő meg csak hüledezett, hogy azt mégis hogy? Elmeséltem neki. Nem értette, hogy a szerelőnek ez hogy nem jutott eszébe? Hogy nem tudta megcsinálni?

Aztán hívtam a férjemet is videocseten. Odafordítottam a géphez a kamerát és beindítottam a gépet. 

Ő meg nem értette. Azt kérdezte, hogy megcsinálta a szerelő? De felvilágosítottam, hogy én csináltam meg. 

És hozzátettem azt is, hogy remélem tudja, hogy most több, mint százezret spóroltam neki.... Aztán kicsit később hozzátettem. Azért majd kiszámlázom a javítást :)

És ekkor eszembe jutott: 

Ajánló
Kommentek
  1. Én