Az év utolsó munkanapja

Lassan telik, nagyon lassan.

Így van az, ha nincs mit csinálni. Ma már nincs beteg berendelés, nincs vizsgálat, nincs szakértés. Tegnap lezártam az iratokat, aláírtam az összes határozatot, megcsináltam a statisztikát, tehát ma már csak az a dolgom, hogy kivárjam, végre mikor mehetünk haza.

Tegnap egy kicsit húzós volt, de csak annyira ami még bírható. Délelőtt pont befejeztem a 10 beteg szakértését, mire jött értem az autó és mentem Kiskunhalasra, hogy az ottani szakértői határozatokat is aláírjam.

Közben végre oda is sikerült felvenni valakit, elvileg december 31-től dolgozik. Ez persze megütötte a fülemet, hogy dec. 31.-től? De hát akkor nem is tud semmit sem csinálni, hiszen mindenki szabadságon lesz a szakértői bizottság tagjai közül. Aztán kapcsoltam, Jaaaaaa! Valószínűleg megint létszámstop lesz január 1-től... Így már értem.

Mi is van még? Ja, hát hazaért a lányom Ausztriából. Amikor már elindultak hazafelé és először beszéltünk, akkor úgy volt, hogy fél 6 körül érkeznek. Aztán írt, hogy bemennek Bécsbe a karácsonyi vásárba, kb. fél 8 lesz mire hazaérnek, de végül fél 10 lett belőle. A lényeg, hogy épen, egészségesen megérkeztek. Most tanul ezerrel, mert megint vizsgája lesz. Neki jó hosszúra sikerült az év végi pihenő, mert már múlt hét óta nem dolgozik.

A fiam tegnap reggel ment utoljára (vagyis én vittem hajnalba, mert elkéste a buszt), a férjem ma is dolgozik, délután valami céges ebédjük lesz, és még nekem is be kellett jönnöm ma. Elvileg 11-kor fel kell menni a főnökhöz, biztos lesz karácsonyi köszöntő, kölyökpezsgő meg pogácsa, aztán meghallgatjuk Szabó Gyula előadásában a YouTube-ról Ady versét, majd kínosan, poénkodva, erőltetett mosollyal várjuk, hogy el lehessen szivárogni.

Én ezt a pillanatot várom már nagyon:

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én