Az új szerzemény:

air fryer

Eszembe se jutott,  hogy van ilyen szerkezet...

Aztán az egyik hétvégén a piacot járva láttam, hogy egy pasi bontogat egy dobozt, szedi ki a hungarocellt és igyekszik kicsomagolni valami szerkezetet. Jobban megnézve láttam, hogy a doboz oldalán valami olajsütő kép van, és körülötte, hogy mennyi mindent lehet benne sütni.

Éppen azon gondolkoztam, hogy sok-sok éve amikor volt olajsütőm, eleinte még szerettem, de aztán iszonyat volt a takarítása, sok olajat kellett használni hozzá, és nem is volt gazdaságos, ezért egy idő után mégis visszatérünk a wok-ba való sütésre. Amint ezen gondolkodtam, hallottam, hogy megkérdezi az illető az eladót, hogy mennyibe kerül az olaj nélküli sütő? Olaj nélküli??? Hm. Felkaptam a fejem. Arra meg még inkább, hogy csak 5000 Ft-ra mondták. Ami ugye tudjuk azt jelenti, hogy ebből még lehet alkudni. Megkérdeztem a nézelődő pasit, hogy tud-e valamit a szerkezetről? Azt válaszolta, hogy van neki otthon ilyen, és nagyon szereti, csak sokkal drágábban vette, 30 ezer forintnál is drágább volt. De elmondása szerint megérte. Azt mondta, már bánja is, hogy megkérdezte, mennyi ennek az ára, mert jelentős a különbség az általa vásárolt és e között a szerkezet között, legalább is árban. Megkértem, hogy adjon tanácsot, ha úgy sem érdekli a szerkezet, hogy mit érdemes megnézni rajta. Elmondása szerint azt, hogy hol gyártották (ezt Németországban) ami jónak számít, és a teljesítményét. Azt mondta, ha nem lenne neki otthon, azonnal megvenné.... Nos, neki volt otthon, nekem meg nem! Ezért én vettem meg 4000 Ft-ért, azzal a feltétellel, hogy amennyiben nem működne, akkor visszaviszem és a vételárat visszaadják. Ezért hát igyekeztem haza. Kipróbáltam, működött. Szuper. Ez a dobozán látható kép:

Aztán rájöttem, hogy anyukámnak is kellene egy ilyen, sőt a lányomnak se ártana. De hiába jártam a piacot, hiába mentem azokhoz akiktől a sütőt vettem, nem volt másik. A román árusoknál láttam hasonlót, de a kosara is kisebb volt és a minősége se látszott túl jónak, annak ellenére, hogy 20 ezer forintra tartották. Köszi, annyiért nem kell, annyiért webáruházba is meg tudom venni, garanciával. Aztán már amikor lemondtam a dologról, akkor egyszer csak megpillantottam egyet. Mindenfélét árultak ott, felnit, autógumit, használt ruhákat, robogót, és az egyik ruhakupac mellett, mindenféle háztartási eszközt. És ott volt ez is. Olyasmi volt, mint az enyém, csak ezen nem voltak gombok. Viszont amint kinyitottam a kosarát, benne találtam egy használati utasítást és egy garancia levelet. Nagyon megörültem, de visszafogtam magam. Úgy tettem, mintha fogalmam se volna róla, mi is ez. Megkérdeztem az eladót, hogy mi ez a kütyű?

Egy negyvenes pasi volt az eladó, úgy nézett rám, mint örömlány az üdülési csekkre :)

Aha! Szóval neki fogalma sincs róla. Ez szuper. Ha már nem tudja mi ez, akkor hátha azt sem tudja, hogy mennyit ér... Megkérdeztem: lehet valamit tudni erről a szerkezetről? Kipróbáltad? - persze ez csak bevezető kérdés, hiszen nyilván nem próbálta, ha azt sem tudja mi ez! Ezt nyilván ő is átlátta, hogy hiába mondaná, hogy persze kipróbálta, hiszen akkor tudnia kellene, hogy mi ez és hogyan működik... Rávágta, hogy nem tud róla semmit, de 3000 Ft-ért odaadja. Hurrá! Gondoltam magamba, de ugye azért megy az ember piacra, hogy alkudjon. Bár ennyiért is szuper lett volna, azért csak lealkudtam 2500-ra. Jöttem is hazafelé az új szerzeménnyel. Itthon szépen áttakarítottam, bár mondom még a használati utasítás és a garancia levél is benne volt :) Aztán átbogarásztam miként működik. Azért nincsenek rajta gombok, mint az előzőn, mert ez digitális.

A "régit" (kb. 3-4 hete vásároltat) nekiadtam anyukámnak, az új szerzemény pedig maradt nekünk. Azért is imádom, mert ugye a fiam kissé problémás. Az előző nap készült ételt nem hajlandó megenni. Tehát hiába főzök, másnap már nem eszi meg, inkább ken egy szendvicset magának. De most 15 perc alatt tud frissen sültet készíteni, úgy, hogy nem kell mást tennie, csak betenni a szerkezetbe a hozzávalókat, beállítani és megvárni a jelzőhangot, amikor kész az étel. Ma ez készült 15 perc alatt: sült krumpli, zöldfűszeres ízesítésű mellfilé, rántott sajt és muffin formába sült tükörtojás. Itt még nyersen:

Itt már félidőben: ( a tojás már kész)

Itt pedig már készen (megkóstolva) :)

Mindez 15 perc alatt olaj (és olajszag) nélkül!

Ajánló
Kommentek
  1. Én