Búcsú

2020-tól és a kolléganőmtől.

Tegnap hivatalosan is elbúcsúztattuk a kolléganőmet. Ma még dolgozik, de már jó előre közölte a főnökkel, hogy legkésőbb 1 órakor hazamegy. Mert ugye elvileg ma fél 5-ig dolgozunk, hiába van szilveszter. A kormányablak is bezár délbe, meg a posta és szinte minden, csupán 1-2 nagyobb üzlet lesz még nyitva 2 vagy 4 óráig. Mi meg? Fél 5-ig? Normálisak? 

 

Reggel mikor bejöttem az épületbe a portáson kívül csak a mi osztályunkon égett a villany és a harmadikon. Úgy tűnik, más osztályokon meg tudták oldani, hogy ne kelljen szilveszter napján dolgozni.

A portástól azért megkérdeztük, hogy ő meddig lesz? Hátha azt mondja, hogy délbe bezárja az épületet, de nem ezt válaszolta. Azt mondta, hogy 5-ig biztos itt kell lennie, sőt van olyan kolléga az épületbe, aki nem is fog elmenni korábban, mindig 5-kor vagy még később megy haza. (Na az se normális.)

Tegnap búcsúztunk hivatalosan a kolléganőmtől is. Fura volt az egész, olyan, mint Ő maga. 

 

Kikötötte már akkor, mikor felmondott, hogy neki aztán ne szedjenek pénzt, és ne is búcsúztassák és semmiféle ajándékot se fogad el, bla, bla, bla.

Ehhez képest tegnap reggel szólt a főnöknek, hogy hozna egy kis tortát meg pogácsát és pezsgőt... Délután ha lesz egy kis szünet a vizsgálatok között, akkor koccintsunk.

Azt is kikötötte, hogy kik lehetnek ott a koccintáson (csak a szakértői osztály és a főnök meg a két titkárnő). 

A koccintás végül úgy alakult, hogy egész nap folyamatosan vizsgálatok voltak, ezért abba maradtak, hogy 3 órakor aki tud jön. Nem sokkal 3 előtt telefonált le a főnök titkárnője, hogy én vettem valami "búcsú" ajándékot? Mondtam neki, hogy igen, de már oda is adtam. Szegények akkor kezdtek el futkározni, hogy mégis mit adjanak a távozó kollegínának, mert bár kikötötte, hogy "semmit se fogad el", a sütizés és pezsgőzés mégis megkíván valami legalább jelképes dolgot.

Én egy csomó "apróságot" vettem neki. Szerintem mind jópofa, de ha kidobja a kukába hazafelé menet, az se érdekel, mert az én lelkiismeretem így rendben van.

Kapott egy gyönyörű festett üveges bort (havas téli táj és egy szarvas van rajta, a hátulján meg a vadász himnusz (úgy láttam, hogy nagyon örült neki, tényleg gyönyörű, bár sejtem, hogy nem valami díjnyertes bor van benne). Aztán kapott kulcstartót "elhivatott vadász" felirattal, egy díszdobozos tollat (a dobozán annak is van valami felirat, de már nem emlékszem, csak arra, hogy hosszassan válogattam). Kapott drága bonbont olyan külön vásárolható dobozba, amin valami olyasmi van írva, "hogy aki kapja, az milyen értékes ember és egyedi...". És kapott Ő is egy vicces perselyt. Erre nem gondoltam először, mikor a gyerekeknek vettem, de mikor szóba került, hogy mit kaptak karácsonyra, akkor kibukott belőle, hogy neki is kellene egy ilyen, és hol lehet ezt venni?

Az Ő perselyére azt a feliratott tettem, hogy "nyugdíj" és "unoka". 

(Természetesen minden bedobott pénz az unoka oldalra esik. Fura volt, mikor odaadtam neki, mert láttam hogy boldog és örül, de próbálta nem kimutatni, láttam, hogy minden idegszálával arra koncentrál, hogy nehogy elbőgje magát. Igazából akkor csordult ki a könny a szeméből, mikor elmondtam neki, hogy ha kidobja az egészet az se érdekel, mert nekem öröm, hogy megajándékozhattam. 

Visszatérve a 3 órára. Nem sokan voltunk. Szinte csak a főnök, a titkárnők és mi ketten a kolléganővel. Fura volt. Senki nem volt kívácsi rá, és ez fordítva is igaz, mert ő se volt kíváncsi másokra. 

Koccintás, torta, és megkapta a "semmit", aminek egyébként örült és el is bőgte magát.

Ma pedig az évet búcsúztatjuk majd. Otthon, a szűk családdal, de az is lehet, hogy apával kettesbe. Lesz természetesen lencse, meg egészbe sült karaj kolbásszal töltve, hurka, kolbász, sült malashús, meg ami kell.

Ha visszanézek és őszinte akarok lenni, számomra nem is volt ez annyira rossz év. 

Persze a covid mindenkire hatással volt így vagy úgy. 

Volt a családba is aki túlesett rajta, de még szerencsére az idős, beteg anyósom is meggyógyult, bár több, mint 3 hetet töltött covid osztályon. 

Mi is történt még idén?

A lányom és a párja összeköltöztek, vettek egy nagyon klassz házat (illetve a lányom barátja vette). Az első hullám (és egyéb okok) miatt nagyon olcsón jutottak hozzá. 3 hálószoba, gardrob szoba, plusz nappali, padlófűtés, kültéri medence, hatalmas terület, stb. 

A nyarat főleg a ház felújításával töltöttük (hétvégente a férjem segített - ajtó csere, kerítés építés, stb.)

Persze történt rossz dolog is, pl. mikor anyósomról kiderült, hogy elkapta a koronavírus fertőzést és kórházba került, vagy amikor a lányom párja éjszaka elütött egy részeg nőt, aki külterületen, sötétbe az út közepén sétált. Szerencsére nem lett nagy baj, a nő könnyű sérülésekkel megúszta - köszönhetően annak, hogy nagyon jó reflexei vannak a fiatalembernek, mármint a lányom barátjának. Ebben biztos segít az is, hogy jégkorongozik, és oda is gyors reflexek kellenek. A kocsiba elég jelentős kár keletkezett, de mivel nem ő volt a hibás, így fizetett a biztosító és rendőrségi eljárás is a nő ellen indult.

A baleset után részben ennek köszönhetően (mivel elege lett az éjszakai ingázásból Kecskemét és Tiszakécske között), részben másért, de felmondott. Akkor nagyon megkönnyebbült, de még nem sikerült állást találnia azóta se. Több álláslehetőség is van kilátásba, szinte hetente hívják interjúra, van elég biztató is, de kezd belefáradni. Biztos vagyok benne, hogy jövő év elején megtalálja a neki megfelelő állást. Addig meg a házukat csinosítgatják és a férjemmel megy maszekolni, a gépészmérnöki diplomájával kőműves segédmunkát végez (így legalább formába tudja tartani magát, hamár a konditermek zárva tartanak), és legalább nem érzi haszontalannak magát :) 

Ha összegeznem kellene az évet, akkor azt mondanám: 

 

Nem volt semmi nagyon megrázó és nagyon örömteli se (mint pl. haláleset a családba vagy eljegyzés, esküvő, unoka, egyéb hasonló).

Csak azt kívánom, hogy ennél rosszabb soha ne legyen! (Na jó, azért a korlátozásokat feloldhatnák, mert már nagyon szeretnék találkozni bizonyos emberekkel, beülni egy kávéra vagy sütire. Ez nagyon hiányzik.) 

 

Boldog(abb) Új Évet Kívánok! Illetve inkább azt, hogy nem csak az újév legyen boldog, hanem mindenki :)

Ajánló
Kommentek
  1. Én