Egy újabb pörgős hét

vizsga vizsga hátán és sok-sok meló...

Hétfőre ígértem fényképeket, de az illetékes aki fényképezett még mindig nem töltötte fel azokat közös használatra. Így csak párat találtam az "apáca-showról" és az készülődésről.

Íme:

No de nem csak móka és kacagás az élet...

Ma pl. két vizsga is volt a munkahelyen. Egyik egy házi-vizsga, mely az aktuális törvényi tudásunkat hivatott vizsgálni. A másik pedig egy kötelező pontszerzéses.

Mit mondjak no! Már napok óta azon ment a vita, hogy ki ülhet mellénk. Valamiért mindenki azt hiszi, hogy mi (vagyis a 3-as szoba ügyintézői) vagyunk a legjobbak, mi mindent tudunk és még ráadásul segítünk, súgunk, úgy írunk, hogy aki közel van, az is jól megoldja a vizsgát. 

 

Nos végül nem csalódtak, mert tényleg így lett. Büszke vagyok magamra, még én se gondoltam, hogy ilyen perfekt leszek Ákr.- ből. De egyszerűen zseni voltam :) Mondjuk az utolsó kérdésnél már nem szóról-szóra idéztem a törvény szövegét, de csak azért, mert ugye a túl okos beosztott az mindig "gyanús". Ezért lehet nem 100% lesz az eredmény, csak 98. De egye fene...

Aztán következett a pontszerzős vizsga, ami mindenkinek kötelező. Persze segítünk egymásnak, kalákába oldjuk meg. Így nem is kérdés, hogy mindenkinek sikerült. Azt hiszem a legrosszabb eredmény is talán a megszerezhető 22 pontból 18 lett, ami sikeres vizsgát jelent. 

Ennyit a munkáról.

Áttérve egy kicsit az életmódváltásomra...

Jövő héten véget ér a felügyeleti szakasz. Ez azt jelenti, hogy letelik a 12 hét, ami alatt el kell(ett) sajátítani azokat a dolgokat, melyeket ha továbbra is tartunk, akkor további eredmények is várhatóak. Ez a kép még az első napon készült:

Ez pedig az utolsó közös edzésen:

Kissé megfogyatkozott a csapat...

Persze aki csak ad-hoc jelleggel gondolta, hogy tartja a diétát és a mozgást majd elengedi a gyeplőt, az szerintem duplán rosszul jár. Nekem az elmúlt 11 és fél hét alatt majdnem 10 kilót sikerült leadnom. Ez szerintem jó, hiszen ha figyelembe veszem, hogy a 8. héten megállt a fogyás és akár mit csináltam 3 hétig egy grammot sem mozdult a mérleg mutatója, szóval ahhoz képest szuper. Ráadásul ugye, öreg vagyok..., beteg vagyok..., szóval ennyi fogyás is dicséretes! Akik ritkán látnak azok észreveszik, de nekem azért még van mit dolgozni ezen a téren is. Az egészséges étkezésre teljesen ráállt az agyam és a három óránkénti evés se okoz már gondot. Az mondjuk jó, hogy nemcsak itthon, de a munkahelyen is támogatnak és az egyik szobatársam is csatlakozott hozzám. Mondjuk nem mozgás terén, de étkezés szempontjából. Így azért könnyebb. 

A munkahelyen pedig olyan megtiszteltetés ért, hogy kaptam célfeladatot, melyet ha megcsinálok (persze ez nem is kérdés), akkor valamivel több, mint egy havi béremnek megfelelő pénz üti majd a markomat. Mondjuk valóban dolgozni kell vele, és munkaidőn túl, de akkor is. Vehetem úgy, hogy 13. havi fizetés :) 

 

A lányom még mindig itthon lakik, pedig ugye decemberben, majd február végén lett volna a lakás átadás, de a kivitelező természetesen nem készült el. De végre tegnap már telefonált az ügyvéd, hogy jövő hét kedden alá lehet írni a papírokat. Persze ez még nem azt jelenti, hogy költöznek, hiszen még ezután bútorozzák be a lakást, csináltatják a konyhabútort, stb. Szóval kb. nyáron ürül meg a szobája. Remélem addigra a több szekrényre való ruhájának nagy részét is el tudja adni, vagy legalább elhordja adományba. Az biztos, hogy nagy selejtezést tervezek még addig is, már alig várom, hogy tavaszi lomtalanítás legyen.

A család férfi tagjai élik mindennapi életüket, dolgoznak majd itthon ki vannak szolgálva és ennyi nekik elég. Próbáltam rávenni a férjemet is, hogy jöjjön velem kondiba (persze egyébként is fizikai munkát végez, de azért ráférne) és a fiamat is győzködtem, de csak addig jutottam velük, hogy tervezik a dolgot, de a megvalósításig nem jutnak. 

A lányomnak egyébként vasárnap lesz a 26. szülinapja. Tegnap a férjem minden áron tortát akart neki rendelni, ráadásul olyan helyen, amit tudom, hogy nem igazán szeret a leányzó. Valójában Kecskeméten egyedül az Édes pötty-be szereti a cukrász süteményeket, máshol nem igazán. Ott van paleo és cukormentes is, mondjuk egy szelet kb. 7-800 Ft. El is mentem személyesen, de nem voltak túl lelkesek (kedvesek), mikor mondtam hogy most hétvégére kellene. Ezért nem jó szerintem, ha nincs ott a tulaj, hanem az alkalmazottakra bízzák az ilyesmit. Nekik nem igazán volt kedvük most dolgozni... Én meg úgy döntöttem, hogy akkor vagy máshonnan szerzem be, vagy én fogom megcsinálni a tortáját. 

Majd kiderül. 

Apró örömök

Az elmúlt hét alapjába véve jó volt. És legfőképpen a hétköznapi apró dolgok miatt. Kedden arra a településre mentem egy óriás autóipari céggel munkaerőt toborozni, ahol korábban dolgoztam. Még szinte alig értünk oda, ahogy kiszálltam a szolgálati kocsiból egy régi kolléga integetett az autójából, majd csikorogva fékezett és már szaladt is hozzám körbecsókolni. Annyira cuki volt. Ja, és még a szolgálati kocsit is vezethettem volna, de inkább nem vállaltam. Nagy falat lett volna ez nekem a kicsi kocsim után. Azzal már profi vagyok de ez más kategória. De ki tudja? Lehet majd egyszer...

Aztán a toborzáson nagyon-nagyon sok régi ügyféllel is találkoztam. Tudták a nevemet, örültek nekem, és bár nem vagyok benne biztos, hogy komolyan gondolják, de azt mondták, sajnálják, hogy már nem ott dolgozok. Ez is jó volt.

Aztán a múlt héten volt még egy másik nagy rendezvényünk is, ahol nekem is volt feladatom. Nem szeretem az ilyen jellegű dolgokat, nem nekem találták ezt ki, de azért csak megtiszteltetés, hogy prominens személyek megjelenésekor rám számítanak. Mert az osztályon sokan dolgozunk, de mégis engem és két kolléganőmet kérték fel. Kissé problémás csak az volt, hogy arra a napra beszéltem meg egy nagyon-nagyon régi kolléganőmmel egy találkozót, aki már nyugdíjas, bár ez rajta nem látszik. Pár nappal korábban véletlen futottunk össze, előtte már vagy egy éve nem találkoztunk. Aztán ott helyben vagy fél órát beszéltünk, de arra a következtetésre jutottunk, hogy van még mit mesélni....

Hogy a találkozóra ne legyek túlöltözött hazaszaladtam ebédidőbe és átöltöztem "kényelmes, talis ruhába". Pedig pénteken nincs is ebédidő... :) De úgy éreztem, hogy nagy lenne a kontraszt, túlöltözött lennék ha  kiskosztümbe megyek. 

A fórum után, de még a tali előtt ismét bulit tartottunk a munkahelyen, hiszen most köszöntöttük meg a hónapban névnapjukat ünneplőket. Legalább 10-15 féle sütemény volt. Nem is bírtam mindet végigkóstolni.

Tele gyomorra mentem a talira. Úgy terveztük, hogy kb. 2-3 órára beülünk valahová. Ebből az lett, hogy fagyiztunk egyet, majd bementünk a városközpontba, ahol épp a Hírös7 fesztivál tartott. Beültünk egy viszonylag nyugis helyre és elszürcsöltünk egy-egy alkoholmentes sex on the beach koktélt.

Nekem nem igazán ízlett, túl édes az én ízlésemnek. De nem is ez volt a lényeg, hanem a beszélgetés. Kissé túlteljesítettük a tervet, mert 6 óra hosszat beszélgettünk, és még talán tovább is tartott volna, de a férjem telefonált, hogy találkozhatnánk bent a fesztiválon.

Itthon megvolt a szülinapi köszöntésem, kaptam nagyon szép virágcsokrot,

meg volt süti és sacher torta, és pénzt is kaptam, hogy azt vegyek magamnak, amit szeretnék. A férjem fehérneművel is meglepett, és egész hétvégén Ő főzött :) 

A munkahelyen is kaptam a szobatársaktól szülinapi meglepit, mi mást, mint Frei szemes kávét :)

 

A hétvége is jól sikerült, sokat vezettem (de szeretek vezetni, ezért nem okozott gondot). Amikor pedig épp nem úton voltam, akkor pihentem. Vasárnap délután még deleltem is. 

Remélem marad ez a kiegyensúlyozottság egy ideig.

Már csak a rendszeres mozgásra kellene ismét ráhangolódni. (Főleg azok után, hogy a friss nyugdíjas ismerősöm minden reggel futni jár!) De azzal áltatom magam, hogy amint kicsit enyhül az idő és hűvösebb lesz, akkor menni fogok. 

Remélem így lesz. 

 

Egy hét szabadság???

Észre sem vettem...

Az elmúlt héten szabadságon voltam. Még jó, hogy ez kb. kéthetente így lesz egész szeptemberig, mert most nem igazán vettem észre a pihenést. Úgy elrohant ez a pár nap...

De arra gondolok, hogy hétfőn jó lesz találkozni a kollégákkal, szeretek köztük (is) lenni, és csak 4 és fél napot kell dolgozni, és már jön is a megérdemelt következő szabadság, (ami ugye szombattól következő vasárnapig 9 nap pihi). 

Remélem legalább is így lesz ez legközelebb. Van egy csomó jegyem az élményfürdőbe, aztán terveim között szerepel egy (vagy több) jó könyv kiolvasása is úgy, hogy közben nem mosok, főzök, takarítok, hanem megpróbálok "semmi hasznosat nem tenni", csak élvezni a pihenést. 

Hogy is volt a hét?

Hétfőn rengeteg mindent csináltam, aztán a kedd, szerda, csütörtök csak úgy elröppent és pénteken már a fiam szülinapi bulijához készülődtem. Bár nem kérte, de azért csináltam neki egy Oreó tortát és mivel a szülinapi partiján rajta kívül még 5 (közeli) szülinapos is lesz, nekik is csináltam egy-egy kis joghurt tortát. A tortákra a tűzijátékokat is megvettem.

A bulira egyébként sokan jönnek az egész országból, sőt láttam szlovák rendszámú autót is. Már hónapok óta szervezték a barátaival. Tavaly is egy közeli (kb. tőlünk 30 km-re lévő) tanyán (bocsánat, vendégházban) volt a buli, és nagyon jól sikerült. Valószínűleg ezért (is) jönnek ismét sokan. Kb. 80 fő jelezte a részvételét, de ugye mindig van akinek közbejön valami... De 50-en biztos lesznek. Én voltam az egyik sofőr, hiszen sokan vonattal jöttek Kecskemétig, és innen vittem ki Őket (meg még jó pár autó) a helyszínre. Ma a Mizse tanya-Kecskemét távot 3-szor tettem meg. 

Ez mindentől távol esik, nem zavarja a szomszédokat, ha éppen hangos a zene, vagy ha éjjel pancsolnak visítozva valamelyik medencében. Mert igen, van két medence, van játszótér, direkt most vett a tulaj egy pingpong asztalt is, hogy ki tudják használni ha van kedvük. Van a tanyához hatalmas füves, erdős zöld terület, kiépített bográcsozó helyek, stb. És attól, hogy tanya, nem hiányzik belőle a komfort sem, hiszen van benne sok szoba, mindhez külön fürdő, és annyi hely, hogy bőven elfér mindenki. Néhány kép:

Már elkezdődött a buli, és lehet jó páran még megtoldják egy after party-val is, hiszen ha nagyon jól érzik magukat, akkor még maradnak vasárnapig. 

Remélem minden jól sikerül. 

Boldog szülinapot nagyfiam: 

 

 

Ha péntek, akkor ismét buli :)

avagy hetente ünneplünk

Ma megint buli volt. Két kolléganő ünnepelte az 50. szülinapját. Na jó-jó, mondjuk inkább úgy, hogy elmúltak már 18 évesek :)

Itt az a szokás, hogy ilyenkor mi lepjük meg az ünnepelteket. Több fronton is. Először is mindig van valami "szívatás". 

Az egyik ünnepelt az egyik magas rangú főnök titkárnője. Nála az volt a kész átverés, (még a múlt héten a szülinapján) hogy a postás "hozott neki egy utánvételes csomagot, mintha azt külföldről rendelte volna".

Mindenki be volt avatva, kivéve az ünnepelt. Úgy véltük, hogy nem fog gyanús lenni, ha csomagot hoz neki, hiszen nap, mint nap neki viszi a leveleket. A csomag tartalma pedig egy ékszerszett volt, amit tőlünk kapott. Persze úgy volt megbeszélve, hogy a postás kéri az ékszer árát, mintha a kollegina rendelte volna, miközben a főnöke magából kikelve "leteremti" de amúgy rendesen, hogy "mit képzel, hogy a hivatalba, a munkahelyére rendel és munkaidőben ilyenekkel foglalkozik a munka helyett... bla, bla, bla!!!!" 

Mi pedig a folyosón az ajtó előtt álltunk és vártuk a pillanatot, hogy még azelőtt belépjünk a tűzijátékkal feldíszített kis tortával, mielőtt szegény "ünnepelt" elsírná magát...

A másik kollégának, szintén a születése napján, az volt a "meglepetése", hogy a reggeli értekezleten az a kolléga, aki látja a végrehajtás alá vont személyeket az értekezlet végén "nagy meglepetten bejelentette", hogy XY kolléganő tekintetében végrehajtás van folyamatban a 2014-es adóbevallásban közölt valótlan tények miatt. Szegény kolléganő meg ott ült összezuhanva és próbált magyarázkodni, hogy biztos a gyerek után járó adókedvezmény lehet, de ő úgy tudta, hogy még arra az évre járt... Mi meg már pukkadoztunk a nevetéstől, és a főnök is elé állt, mondván: Te sem úsztad meg a szülinapodat! De a kollégának még mindig nem esett le, hogy ez szívatás... Azt hitte, hogy azért mondja a főnök, mert "jó kis szülinapi ajándék, hogy végrehajtás lesz". Még kellett neki pár perc, mire a röhögésünkből rájött, hogy át lett verve. Nagyon cuki volt. Kár, hogy nem lett egyik "felköszöntés" sem megörökítve.

Szóval ma ezt a két kolléganőt köszöntöttük, most már tényleg. Sütivel, üdítővel és minden egyébbel, ami hozzátartozik. Én is sütöttem, egy tálca kávés sütit. 

 

És végül, minden jó, ha jó a vége... 

Ma kaptam új széket az irodába. Gerinctámasztós, nyakpárnás, a háttámla ergonómiailag formázott, a kartámasz is állítható és van benne hintafunkció. Bakker! Ez a hintafunkció szuper pihentető :) Mondjuk ha ügyfél lesz bent, nyilván nem használhatom, de ha nem lesz ügyfél...