Hosszú, munkás hét

de azért alakulnak a dolgok...

Ugye írtam, hogy már a múlt hétvége se úgy alakult, ahogy szerettem volna, és vasárnap döbbentem rá, hogy ráadásul ezen a héten még rövid hétvége is lesz, és bizony 6 napos munkahét.

De aztán csak alakultak a dolgok.

Gyorsan teltek a napok, mivel volt munka. 

A múlt hétvégén az is kiderült, hogy a lányomnak mégse tudott jó áron téli gumit szerezni az öcsém, és mivel beteg volt ez így csúszott jó két hetet. Amint ezt hallottam, mármint azt, hogy a leányzó még mindig nyári gumival jár úgy, hogy hét közepére ónos esőt ígértek... Ideges lettem. De végül jól(?) alakultak a dolgok, mert a lányom párja lebetegedett, így a leányzó az ő kocsijával közlekedett. Ez valamelyest megnyugtatott. Már csak azon izgultam, hogy remélhetőleg a barátja nem covidos, mert akkor a lányom oltatlanul elkaphatja, és hát mostanában egyre több fiatalról hallani, aki oltatlanul pórul jár. De szerencsére nem volt covidos, egyéb légúti problémája volt, a tesztje negatív lett. Ez is megoldódott.

Aztán az is kiderült hét elején, hogy mehet a honvédséghez a lányom, akár már januárban kezdhet, HA!!! felveszi az oltást :)

Anyukámat is próbáltam meggyőzni, hogy az egyik kedvenc unokája is felveszi azt a fránya oltást, pedig nagyon ellene volt eddig, igazán elkisérhetné és felvehetné ő is. De hiába győzködtem, a kísérést még bevállalta volna, de az oltást továbbra se. Ez a dolog még függőbe van, de hátha előbb-utóbb ráveszi magát.

Csütörtökön átjutottam a háziorvoshoz. Vittem a mindenféle vizsgálataim eredményét. Nagyvonalakba meg volt vele elégedve, de azért kaptam a magas pulzulomra (90-100-110 - nyugalmi állapotba) gyógyszert, valamint pajzsmirigy UH-ra is elküldött és javasolta, hogy konzultáljak endokrinológussal is (szerinte is lehetne talán csökkenteni a Letroxon). Nos ez kissé problémás, mármint az endokrinológus, mert ahová már sok éve járok, ott már olyan a doki, mint a gép. Mielőtt bemegyek hozzá, már tudom mit fog mondani: továbbra is hypothyreoid, szedje tovább a gyógyszert (esetleg felír receptet, vagy kiír vérvizsgálatot, vagy ami épp aktuális), majd elteszi a magánrendelésért a pénzt (akár egy bűvész, szinte észrevétlenül) és ennyi. Szóval másik szakembert keresek, de ez se egyszerű. Bár találtam, de időpontot nem tudtam foglalni az elkövetkező hónapokra a magánrendelésére. Hát szuper!

Pajzsmirigy UH-ra most kértem az előbb időpontot, 2022. március 9-re kaptam... No comment. Nem sűrgős, de mi van azokkal, akiknek fontosak lennének a vizsgálatok? Most szinte semmi se működik.

Tegnap elkísértem a lányomat este az oltásra, regisztráció nélkül. Az SZTK épületében az alsó szinten működő rendelések közül egyik se működik, hiszen oltópontként vannak kijelölve. Pffff, na mindegy, ha már ott voltam, felvettem én is a harmadikat... 

A munkahelyre meg beszereztem egy irodai szobakerékpárt. Ha nincs bent beteg, akkor szoktam tekerni. Nem sok mozgást jelent, de attól mindenképp több, mintha napi 9 órán keresztül csak ülnék és semmit se csinálnék.

 

A fiam csütörtökön dolgozott utoljára, a cégüknél leállás van, majd csak január 12-én kezdenek. Milyen jó lenne háziasszonyként egy ilyen leállás így ünnepek közeledtével? E  helyett én ma is itt ülök a munkahelyen (szombaton) és azon logisztikázom, hogy miként oldjam meg azt a qrva sok mindent egy nap alatt, amit hétközbe nem volt időm?

Na mindegy, a lényeg, hogy felgyógyult a körmös és a fodrász is. A körmöm tegnap elkészült, a fodrászhoz meg ma munka után megyek. Legalább ezek rendbe lesznek.

A lányomnak tegnap meglett az oltása, és a téli gumi is felkerült a kocsijára. A jelenlegi főnökével is beszélt a javaslatomra, és elmondta neki, hogy valószínűleg január első hetében dolgozik már csak ott. A főnöke próbálta marasztalni, felajánlotta, hogy 12 óra helyett, 8 órába dolgozzon és rákérdezett arra is, hogy több pénzért maradna-e? De a lányom finoman visszautasította. A főnöke még bepróbálkozott, hogy le kell dolgoznia a 30 nap felmondási időt, de mikor a lányom mondta neki, hogy OK, akkor azonnali hatállyal beadja a felmondását, és akkor pont január első hetében telik le a 30 nap, akkor elmosolyodott és azt mondta, eltekint a 30 napos felmondástól. Tegnap már meg is hirdették a lányom állását.

Remélem megtalálja a számítását a honvédségnél. 

Mi is volt még? Ja, kaptunk karácsonyi üdvözletet a munkahelyen. Mikor megláttam a levelezésbe, meg se akartam nyitni, mert úgy voltam vele, hogy törölje ki a ... a képeslappal az üzenet küldője, hiszen tavaly csupán üdvözletet kaptunk. De aztán kiderült, hogy egy kis plusz pénz is jut, és lesz béremelés is. Persze várjuk ki a végét, hiszen a legutóbbi médiában körbeharsogott 30% se annyi volt. De az mindenképp jól esett, hogy nem csak üdvözlőlapot kaptunk.

Ma meg kaptam a számlámra plusz pénzt. De nem merem mondani senkinek, mert mi van, ha a főnök csak nekem adott a bíróságos szakértésekért? Az a többieknek rosszul esne. Próbáltam érdeklődni, hogy kaptak-e valamit a számlára, de csak a bankszámlára utalás miatti pénzt mondták. Most ezért erről kussolok. Felmentem az emeletre, hogy hátha a főnök mond valamit, de nem volt itt ma. Örülök neki, de azt nem szeretem, ha csak én kapok, azt olyan igazságtalannak tartom. Meg azt is gondolom mindig ilyenkor, hogy semmi sincs ingyen. De tőlem aztán hiába vár attól többet, mint amit eddig csináltam. Én nem leszek a barinője, nem fogok együtt kávézgatni vele, és továbbra is csak akkor megyek az irodájába, ha nagyon szükséges. De hátha kapnak a többiek is, csak ők is így vannak vele, mint én. :)

Ajánló
Kommentek
  1. Én