Ingadozok...

a dilemmám: sportolni kellene, de qrva meleg van, ráadásul mikor???

Az van, hogy már megint ott tartok, hogy a szabadság, a csajos talik (amikor is jegeskávét ittam vanília fagyival és sütivel, meg persze kólával) na meg a szülinapi bulik meg a többi "zabálós" nap után ismét visszafogtam magam. Megint számolom a kalóriát és a szénhidrátot, hamár az endokrinológus azt mondta.

Megint írom a Yazio-t,

nagyon komolyan veszem, ezért hát minimális eredmény is van, ami persze éppen csak annyi, hogy elértem a zabálós napok előtti súlyom. Szóval semmi, de azért mégiscsak valami. 

A Yazio egyébként szerintem nagyon megérte az árát, előfizettem a pro verzióra, ami azt hiszem 3000 Ft egy érve. Tud magyarul, ami nekem fontos és egyszerű a használata. Regisztrációnál rákérdez az adatokra és arra, hogy mennyit mozgok egy nap, vagyis milyen jellegű munkát végzek. Ezek után ki lehet választani, hogy mi a cél, pl.: fogyás, a súlymegtartás vagy hízás. Ezekből kiszámítja, mennyi kalóriára van szükség, és nagyon okosan el is osztja három főétkezésre és némi nassolásra. Ez például nagyon praktikus, mert azonnal látni lehet napközben is, hogy állunk, nemcsak a napi étkezéssel, hanem az adagokkal is. Több lehetőségünk van az ételek bevitelére. Írhatunk saját recepteket, saját összetételeket, de nem nagyon lesz rá szükség, mert szinte minden benne van a listában. És nagyon jó az is, hogy van vonalkódolvasója, ami szinte mindent felismer. Kipróbáltam egy csomó terméken, és egy-két kivétellel mindennél működött. Ez nagyon megkönnyíti a használatot. További plusz pont, hogy hozzá lehet kapcsolni a mozgási adatainkat (okosórát), de a lépésszámlálóval a telon is össze van kötve, eleve levonja a gyaloglással megtett kalóriák számát. Sőt ami nekem még elég hasznos, hogy van benne folyadékbevitel számláló. 

Szóval már ezzel az odafigyeléssel is sikerült visszaállítani az eredeti állapotot, de a helyzeten úgy tudnék javítani, ha súlyzós edzéseket is beiktatnék. Persze nem bodybuilder szeretnék lenni, csak egyszer már, mikor komolyan vettem és személyi edző segített, akkor tényleg volt szemmel is látható eredménye a dolognak.

Most ezen gondolkodom (már hetek, hónapok óta). Tudom-tudom kifogás, de ha napközbe be tudnám illeszteni, biztos eljárnék minimum heti 3-szor. A kolléganőm is vett bérletet, és ez akár még jó motiváció is lehetne, de más konditerembe ment, mint ahová én szeretnék, másrészt meg heti 1-szer jár, aminek lássuk be egyrészt nem sok értelme van, másrészt nem túl motiváló.

Régebben mikor még a munkaügyibe dolgoztam, akkor reggel 6-ra mentem a kondiba nyitásra, fél nyolcra letoltam az edzést, letusoltam, átöltöztem és még be is értem 8-ra, munkakezdésre. De itt fél 8-kor már jönnek a betegek, szóval ez nem megoldható. Déután fél 5-ig dolgozok, és utána elvileg el tudnék menni, csak a problémám, hogy akkor vannak a legtöbben, fullra van a terem (4-7-ig van csúcsidő). Este 7-kor meg már a francnak sincs kedve (legalábbis nekem nincs) visszamenni. Ráadásul ugye én munka után szoktam bevásárolni, főzni, stb., ez is nehezíti a terembe való visszajutást. 

Most ott tartok, hogy ha még marad a sóvárgás az edzőterem után, akkor beszélek a főnökkel, hogy engedje meg, hogy 8-ra járjak, vagy legalábbis heti 2-3 napot. Biztos vagyok benne, hogy megengedné, de abba már nem vagyok annyira biztos, hogy reggel 5-kor is oly vidáman ugranék ki az ágyból, hogy 6-ra a terembe legyek... Szóval csak akkor hozakodok elő ezzel, ha acélbiztos lesz az elhatározásom. 

Ajánló
Kommentek
  1. Én