Kissé félreértettük...

Tegnap volt a nagy bejelentés, miszerint lezárják az országot...

De mivel nem tudtunk az elejétől bekapcsolódni G. Gergely sajtótájékoztatójába, így mi onnantól hallottuk a dolgot, hogy várhatóan március 22-től lesz részleges nyitás.

Örültünk, végre nyitás!!!

A kolléganő ki is ment rágyújtani a jó hírre.

Amint kilépett, én azért csak rákerestem a cikkre, ahol folyamatosan frissül a sajtótájékoztatóról adott információ.

Ekkor jött a döbbenet!

Nem nyitunk, hanem épp ellenkezőleg. 

Bezár az ország! (Március 8-tól 22-ig).

De mi csak azt hallottuk, hogy 22. után részleges nyitás!

Hirtelen nyomást éreztem a mellkasomon és sírhatnékom lett.

Pedig nem igazán vagyok közvetlenül érintett.

Nincs óvodás vagy kisiskolás gyermekem. Nem olyan helyen dolgozok, ahol be kell zárni, lesz fizetésem és "munkám". Nem nekem kell megoldanom, hogy hová is tegyem a gyerekeimet, ha még a nagyszülők nincsenek beoltva és féltem az idős beteg hozzátartozóimat. Nem nekem kell megoldanom, hogy akkor most mondjak fel a munkahelyen, vagy hagyjam otthon felügyelet nélkül a gyerkőcöket? Nem nekem kell azon gondolkodnom, hogy akkor most miből is fogunk élni? De tudom, hogy sok embernek ez bizony probléma.

Nekem ettől sokkal bagatelebb problémáim vannak szerencsére, de azért elszomorodom ha belegondolok ebbe az egészbe.

Meg valahogy nekem másképp jár az agyam, így lassan 1 év után. Értem én, hogy lassan 500.000. a fertőzött 1 év alatt, de közbe meg az jár a fejembe, hogy ezek szerint 9.500.000 ember nem fertőződött meg. Nem, nem vagyok vírustagadó, de kissé már elegem van, hogy egy éve hordjuk a maszkot, betartjuk a különféle korlátozásokat, de nem javul a helyzet. Sőőőőőt! Elkeseredem, mikor azt hallom, hogy 2022-ben elkezdjük Debrecenbe építeni a vakcinagyárat. (Ezek szerint akkor se lesz jobb a helyzet???) Áááá, hagyjuk is.

Inkább más témára váltok.

Év eleje óta vannak alvási problémáim. Az elalvással nincs gond, de éjszaka mikor felébredek, sokszor nem tudok visszaludni.

Nem tudom, hogy miképp került a figyelmembe a glicin. Sok jó hatásáról írtak, elvileg az inzulinrezisztenciára is jó hatással van, és az éjszakai alvásra is. 

Azt írták, hogy javítja az inzulinrezisztenciában szenvedő betegek lipid-profilját, és jó hatással van a cukorháztartásra, stimulálja a glukagon hormon termelődését, amely hormon szerepet játszik az inzulin hatékony működésében. Egyetlen mellékhatást írtak, azt, hogy lehet némi nyugtató hatása, ezért este célszerű bevenni. 

Nahát! Ez kell nekem!

Fogtam hát magam és vettem. Az ízére inkább nem térnék ki, bár azt írják, hogy nincs mellékíze, és ez lehet így is van, viszont nekem egyből a terheléses vércukorvizsgálatnál használt borzalmas lötty íze jutott róla az eszembe. Émelyítően édes. De azért kipróbáltam. Este lefekvés előtt egy kávés kanálnyit lenyomok, és valóban átalszom az éjszakát. Vagyis felkelek éjszaka, de vissza is alszok. Persze lehet, hogy mindez csak placebo hatás, de működik. Viszont mára odáig jutottam, hogy talán csökkentem az adagot, vagy későbbre halasztom a bevételt, mert tegnap is már 9 előtt elaludtam és reggelig fel se keltem. Én eddig azért ennyit nem fordítottam alvásra. Este 10-11 küröl feküdtem és 5-6 között keltem. Most meg 10 óra alvás??? 

Csökkentenem kell az adagomat :) 

Ajánló
Kommentek
  1. Én