Nyugi van

Az van, hogy nincs semmi extra

Semmi különösebb történés nem volt a héten. A kicsi kocsimat hétfőn elvittem az öcsém munkahelyére, ahol a vásárlás óta halogatott vezérműszíj (vagy valami ilyesmi) csere meg fog történni. Munkadíjat nem kell fizetnem, a munka elvégzése ennek megfelelő ütemben halad... (Vagyis fogalmam sincs, hogy hozzáfogott-e már.) Elvileg szólni fog, ha kész.

 

Ennek megfelelően kedd óta biciklivel járok dolgozni. Tudom hülyén hangzik, de tök jó! Hamarabb beérek, mint amikor kocsival megyek, nem kell a dugóban ülni, nem kell harcolni a parkolóhelyért reggel, nem kell több kört menni, hogy valahová biztonságos és díjmentes övezetbe parkoljak. Az idő is kedvez nekem, mert bár nincs meleg, de bőrkabátba és kesztyűbe nem fázom. Mire itthon lekaparnám a jeget a kocsiról reggel, addigra már félúton vagyok.

Aztán mi is van még? Holnap nem dolgozom (és a kirendeltségen szinte senki sem), mert cserélik az ablakokat, így lecsúsztatom a múltkori pályaválasztási kiállításon összeszedett túlórámat. Ezért holnap egy régi kedves ismerőssel fogom tölteni a napomat, aki nemrégen jött haza külföldről. 

Jövő héten vizsgázni fogok/fogunk a munkahelyen. Kissé félek, mert nem igazán "magoltam be" a törvényt, sőőőőőőőőt! Még az olvasgatásának is csak nekifogtam, de nem túl sokáig jutottam vele, pedig ugye az olvasgatás nem lesz elég. De még van időm... Legalább is ezzel nyugtatom magam, hogy hol van még jövő csütörtök? (Ja egyébként tudom, hogy mindjárt itt van..., de majd csak lesz valahogy :) 

Aztán a neten teljesen véletlenül akadtam egy emberkére, akitől csak úgy megkérdeztem (bizonyos sejtések miatt) hogy laptop javítással is foglalkozik? Mert a laptop "meghalt" már egy jó ideje itthon, de eddig nem találtam olyan emberkét, aki olcsó pénzért megjavította volna, vagy legalább megnézte volna, hogy érdemes-e rá költeni, vagy "kuka". De ez a jóember szinte azonnal válaszolt, és mint kiderült a fél kirendeltség tőle vásárol használt számítástechnikai eszközöket és a javítást is rá szokták bízni. Szóval nincsenek véletlenek. Bejött a munkahelyemre, megnézte a gépet, azt mondta, hogy ingyen bevizsgálja, és szerinte 4-8000 Ft közötti összegből javítható. Na! Ennyit még a hülyének is megér, hát még nekem :D 

Szóval semmi extra.

Tanulni kellene...

De most olyan jó ez a semmi...

Nem kell "cipősdoboz" akcióra készülni, meg idegeskedni a hamarosan induló pályázat miatt, meg a sok bajságos korábbi ügy miatt, ami az előző munkahelyen volt. 

Imádom a "semmi extra" időszakot! 

Ajánló
Kommentek
  1. Én