Ünnepek után...

Gyorsan elteltek az ünnepek, szerintem jól sikerült, elégedett volt mindenki, és apával is csak egyszer vesztem össze a szokásos heti kettő helyett, (de akkor aztán beleadtam apait, anyait). 

Karácsonykor nálunk az a szokás, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot.

Így történt ez most is (vagy majdnem így).

Mert a férjem már régóta rugózott rajta, hogy le kellene cserélni a telefonját. Így végül kapott egyet. Kiválasztottuk, hogy mik jöhetnek szóba, kimentünk a Media Marktba és mindet végig is tapogatta, próbálta. Végül mind a ketten az Lg Velvet mellett döntöttünk.

Bementünk a Telenorhoz, mert ott van előfizetése (bár az én nevemen), és szerettük volna megrendelni. Akkor derült ki, hogy ha ott rendeljük, akkor 20.000. Ft-al drágább, mintha neten kattintanék a megrendelés gombra. Fogtuk hát magunka és hazamentünk, kattintottam (21-én) és azt írták, hogy 23-án, tehát még karácsony előtt kiszállítják. Az átvétellel volt egy kis gond, de alig egy órát kellett csak a postán sorba állnom, hogy megoldják. Először is nem a postára kértük, hanem csomagpontba, ide hozzánk közel, de jött az értesítés, hogy a postán vehetjük át a csomagot. Mentem ahogy kell, kint az utcán kígyózott a sor, egyesével lehetett bemenni. Amikor végre sorra kerültem, akkor szembesültek vele, hogy jaaaaaa, hát nem is ott kellene lenni a csomagnak, tehát "nincs hozzájuk érkeztetve", vagy valami ilyesmi. Alig 15-20 perc alatt sikerült ezt a problémát megoldani, csak amikor kiadták volna, akkor jöttek rá, hogy valami 10 jegyű azonosító is hiányzik. Már kezdtem ideges lenni, de végül az ügyintéző lehívta az osztályvezetőt, akivel újabb 15-20 perc elteltével megoldották a dolgot. Abba bele se merek gondolni, hogy akik az utcán álltak és várták, hogy végezzek, mit is gondolhattak vagy mondhattak...

De végül sikerült, így lett apának is karácsonyra ajándék. 

Nekem meg...

Régóta le szerettem volna cserélni a mikrómat, mert kb. 20 éves (még nem a forgótányéros tipus, bár digitális - Philips), de az ég világon semmi baja se volt még soha, azon kívül, hogy régi és nem éppen dizájnos. 

Most viszont egy olyan mikróm lett (igaz nem karácsonyra, hanem tegnap), hogy még nekem is problémás megtanulni a kezelését.

Whirlpool 6. érzék jet chef 

Hatalmas, 31 literes, és 36 cm-es a forgótányérja. De van benne crips funkció, meg külön párolóedény, és még sütőlap is, és alap az automatikus főzési funkció (szenzor és súly szerint). Ki lehet kapcsolni a mikrohullámot, így hőlégkeveréses sütőként is használható. 

A gyerekek pedig egy-egy perselyt kaptak. 

Úgy lett nekik odaadva, hogy sokat töprengtünk, hogy mit is kapjanak? Szóba került a tusfürdő csomag vagy vízforraló is, de végül egy jelképes, kis ajándékra esett a választás, reméljük örülnek neki és  "jó döntést hoznak majd".

A persely lényege, hogy két bedobó nyílása van, és szabadon el lehet dönteni, melyikbe dobja a pénzt - elvileg, mert bármelyikbe is dobja, a jobb oldalra esik a pénz. 

A fiam két felirata, amire gyűjthet 1 - buli, sör, haverok vagy 2 - jogosítvány. Tettünk is bele neki akkora összeget, amiből a kreszt meg tudja csinálni.

A lányomék felirata: 1 - buli, sör, haverok vagy 2 - gardrob. Nekik is tettünk bele, pont a dupláját, mint a fiamnak, hiszen ők ketten vannak.

Tök vicces volt, és örültek neki.

A fiam egyébként azt kérte, hogy ha bármit is venni akarunk neki karácsonyra, akkor két könyvet vegyünk. Ezért hát kapott még kettő könyvutálványt is, amit a Libribe tud levásárolni. 

A lányom közbe írt ma, hogy találtak Cegléden egy asztalost, aki olyan étkezőasztalt készít, amit Ő már kinézett Pesten, csak hát ott az üzletbe 200.000. Ft., az asztal magába. De az asztalos megcsinálta 25.000. Ft-ért. Ma mentek érte. És még azt is írta, hogy a gardrobra szánt összegből vették az asztalt, de így még maradt a gardrobra is. Így néz ki az asztal: 

Mi kerül ebbe ennyibe??? Jó, a 25.000 Ft. reális, de a kétszázezer??? És még az is lehet, hogy végül ez az asztalos fogja megcsinálni a gardrob szobájukba is a polcrendszert, mert kértek tőle árajánlatot, hamár ilyen "olcsón" csinálta az asztalt is.

Ja, és így végül anyukámnak is lett mikrója, mert a régi mikromat megkapta. Nem karácsonyra, hanem csak úgy. Tegnap vittem el neki és mikor rákérdeztem, hogy sikerült-e használni? Azt írta, hogy sikerült, abba melegítette a vacsit már tegnap este.

Elvileg mindenki boldog! És ez így van jól karácsony múltával. Csak ne kellene itt ülni a munkahelyen... Mivel az orvos aki vizsgált volna, covidos, így nincs egyetlen vizsgálat se, csak az internetet tudom nyomni, meg olvasgatni, meg ügyintézni saját dolgaimat, ilyesmi. De ezt otthon is meg tudnám tenni. És még holnap is így lesz, mert csak szerdára és csütörtökre tud bejönni egy másik doki. De hát ez "hivatal", itt akkor is itt kell ülni, ha egyébként felesleges...

De ma sem ültem itt hiába, mert sikerült kideríteni, hogy a volt kolléganőm, akit ajánlottam a főnöknek, jöhetne január 15-től mellém. Bár volt egy kis bibi, mert a főnök ugye szabadságon van már kilencedike óta, de azért szinte minden nap megjelenik. Ma is "megnézte", hogy nem vagyunk-e leterhelve? Én meg rákérdeztem tőle, hogy mi a helyzet a jelentkezővel? Erre azt válaszolta, hogy nem tudja, mert nem jelzett neki vissza, hogy mikor tud kezdeni. Beszéltem az illetővel is, ő meg azt mondta, hogy nem tud semmit, mert addig nem mond fel, amíg nem tudja biztosan, hogy felveszik ide. Elbeszéltek egymás mellett. Ezért kézbe vettem a dolgot. A főnök azt mondta, hogy január 15-től akár jöhetne is a kollegina, ha tud, mert akkor holnap elindítaná a felvételét. Felhívtam a kolléganőt, aki mondta, hogy elengedik 15-től. Szóltam a főnöknek és így már sínen van a dolog. 

Tehát ez is rendben. Kezdenek megint kisimulni a dolgok.

Csak ez a vírushelyzet ne lenne. Annyira utálom már, hogy nem tudok találkozni azokkal, akikkel szívesen cseverésznék, mert virtuálisan, cseten vagy telefonon nem az igazi. De csak eljön annak is az ideje. 

Igazam van? Hát nem? De!

Ajánló
Kommentek
  1. Én