Veri az élet, very happy, mindenki veri, beleveri.

Ma valamiért ez a pár sor és a dallama járt a fejembe. "Veri az élet, very happy, mindenki veri, beleveri." Nem igazán tudom miért. Talán azért, mert egy kicsit (vagy nagyon) túl vagyok terhelve. De bármilyen hihetetlen is, ez most egy kicsit sem bosszant, sőt még élvezem is. Már a férjem is elfogadta, hogy fél 6 előtt biztos nem jövök el a munkahelyről. Az új munkarend szerint 8-fél 5-ig dolgozunk, de én már fél 8 előtt ott vagyok és fél 6 után jövök el. Arra azért figyelek, hogy a főnök ezt ne vegye észre, mert nem szeretném ha azt hinné, hogy ez mindig így lesz. Mert nem!

Csak most sok a munka. 

A híradások ellenére mi még nem látjuk, hogy közel lenne a teljes foglalkoztatottság. Sőőőőőőőőőt!

Annyi a munkanélküli, meg a közmunkás....

Ráadásul ugye pluszt feladatot is kaptam, amit ügyfelezés mellett mégsem tudok csinálni és még ha ez sem lenne elég, hát a saját helyzetemet is megnehezítettem. Egyrészt el se hiszem, de a múlt heti 2 nap szabadság miatt alig tudom utolérni magam. Vagyis hát nem is tudom, hiába próbálkozom... Mi lesz nyáron??? Remélem az ügyfelek is nyaralni fognak, és elkerülik majd a hivatalt :)

Ja! És nem tudom miképpen, de ebben a hónapban valahogy egyik ügyfelemnek sem adtam fel a megállapított ellátását... Egyszerűen meg voltam róla győződve, hogy ha automatikusra állítom a számfejtést, akkor az automatikusan utalásra kerül. Pedig nem! :) Szóval magamat is megszívattam, mert ezt mind utólag kellett megcsinálnom. Még jó, hogy időben észbe kaptam, mert két nap múlva lesz zárás és akkor kerülnek kiutalásra a pénzek. Pffff Ezt megúsztam. Gáz lett volna, ha jövő hónapban folyamatosan csörög a telefon, hogy senki sem kapta meg a pénzét.... És elég ha egy panaszos telefon eljut a főnökig... :)

Aztán van megint egy több százezres visszakövetelésem, ahol utólag derült ki, hogy az ügyfél amikor felvette az ellátást, akkor egy Bt. ügyvezetője volt. Az általunk használt program sajnos erre nem megfelelő határozatot hoz, ezért ezt nekünk kell megírni. Ez nem lenne probléma, de ugye mindenféle törvényi hivatkozást kell hozzá kibogarászni, ha az ügy bíróságra kerül, akkor ott is megállja a helyét a határozat. Nem semmi. Közel 4 oldal lett. De megcsináltam!

Aztán a főnököm is szívat, persze nyilván nem rosszindulattal. A jövő heti munkáltatói fórum szervezésében is ki kell vennem a részem, meghívók kiküldése, jelentkezési lapok alapján jelenléti ív készítése, stb. Nos már szinte kész voltam a jelenléti ívvel, (hiszen a mai nap volt az utolsó jelentkezési határidő) mikor rám írt a belső levelező rendszeren nem sokkal munkaidő vége előtt, hogy mégis minden munkáltatónál írjam oda a telefonos elérhetőséget is (mert eddig úgy volt, hogy vagy e-mail cím, vagy telefon). Dejóóóóóó! Foghattam neki átbogarászni, beírogatni...

És mindezeken kívül még sok-sok olyan apró nüansz van, ami megoldásra vár.

De mégis jó kedvem van, nem borít ki a dolog. A saját hülyeségem és mások által rám testált plusz feladatok se!

Mert ezt is meg tudom oldani.

Ja! És ma még egy "tanulót" is kaptam. Én! Én, aki még csak most ment oda! De úgy tűnik, hogy erre is alkalmasnak tartanak.

Azt hiszem egy JOLLY JOKER vagyok. 

De azért igyekszem néha egy kicsit az értetlent játszani, mert nem akarok több feladatot (egyelőre). 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én