Átgondoltam...

avagy nem eszik olyan forrón a kását!

Átgondoltam!

Nem, nem adtam fel, az elhatározásom továbbra is stabil, csak nem csapok bele hűbelebalázs módjára. 

Történt ugyanis, hogy pár hete olvastam egy felhívást egy 30 napos diétával egybekötött átalakító programról. A jelentkezést már ki is töltöttem, csak hiányzik hozzá egy jó kis egész alakos fénykép, amit kéretik nem mobillal készíteni. Ezért a jelentkezés még nincs elküldve. A hiánypótlás megoldása érdekében ma megkértem az egyik kolléganőmet, hogy a munkahelyen a céges géppel csináljon már egy képet rólam. Meg is ígérte, bár nem volt ma rá idő, de holnap megcsináljuk! A kolléganő egyébként nagyon aranyos volt, azon morfondírozott, hogy majd úgy csinál képet, hogy egy kicsit "csalunk" a beállítással, hogy kövérnek látszódjak! De cuki! Hát kövér vagyok, nem kell ezzel bajlódni! :D

Nos a jelentkezés természetesen még nem jelenti azt, hogy be is kerülök a programba, de aki mer az nyer. Erről jut eszembe, a győztes jutalma egy teljes átalakítás. Nem csak az alakja formálódik, hanem a nyertest kezelésbe veszi egy profi csapat, akik a legjobb, legelőnyösebb dolgokat domborítják majd ki, és így készítenek róla képeket. 

Ha bekerülök, ha nem az ismételt életmódváltás (heti min. 3-4 kondi, kontrollált étkezés) következik. A kezdő időpontot ma úgy határoztam meg, hogy ha bekerülök a programba, akkor a kezdő mérést követő nap, ha nem kerülök be, akkor legkésöbb május 1. Azért ez a dátum, mert április 30-ig lehet jelentkezni, tehát addigra biztos kiderül, hogy igen vagy nem. 

Egy kicsit más, de mégis idepasszol. Tegnap teljesen véletlenül olvastam egy cikket amiben arról írnak, hogy egy 26 éves lány hogyan sikerült a 69 kilós fogyás gyomorgyűrű és tabletták nélkül. (A színes részre kattintva a teljes cikk elolvasható.) Érdemes elolvasni. A cikkben arról is szó esik, hogy nagyarányú fogyásnál a megnyúlt bőr plasztikáját TB-re is megcsinálják. Nahát! Erről eddig nem is hallottam. Tényleg? Ma utána olvastam. A cikkben kissé megtévesztő, hogy x kiló fölötti fogyásnál írja ezt a lehetőséget, de ez nem így van. A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)/ testmagasság (m)*testmagasság (m)). Ha megfelel ezeknek a kritériumoknak, akkor háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresni a területileg illetékes plasztikai sebészetet. 

Nos én ettől még nagyon messzi vagyok, de azért utána számoltam. És egyébként nem elképzelhetetlen, teljesen reálisan teljesíthető. Mint megírtam, a kezdeti súlyom pár éve amikor elmentem végre az endokrinológushoz, akkor 108 kiló volt. Erről van papírom. Ennek a BMI értéke 40-42 körül van. Azért nem tudom pontosan, mert nem tudom, hogy amikor lemért a doktornő (háziorvos aki regisztrálta az adataimat), akkor milyen magasságot írt be. De az egészen biztos, hogy 10-nél nagyobb indexcsökkenés kell. Ez kilóban azt jelenti, hogy 80 kiló körüli súlynál már jogosult lennék a plasztikára. Ezek persze jelenleg csak elméletek. Fogalmam sincs, hogy egyáltalán kellene-e, belevágnék-e, stb., de a lehetőség már magában is megnyugtató, hogy ha mégis olyan drasztikus lenne a fogyás mint álmaimban, akkor lehetne korrigálni.

De ami nem elmélet, az az, hogy szerintem teljesen reális, és kivitelezhető! Nem adom fel! Meg tudom csinálni! 

                       

I can do it!

 Vagyis…

 Ha valaki meg tudja csinálni, akkor

ÉN IS MEG TUDOM CSINÁLNI!

 Ha más nem tudja megcsinálni, akkor

NEKEM KELL MEGCSINÁLNOM! :D

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én