Punnyadás

Az van, hogy nincs semmi. Munka alig akad, nagyon lassan telik így a munkaidő. Már a főnök is azt mondta, hogy próbáljuk hasznosan tölteni az időt, tanuljunk valamit...

Az esküvő, amire készültünk augusztusba, nos az is változott.

Először ugye úgy volt, vagyis mi úgy tudtuk, hogy augusztus 28-án lesz a Halászbástyán a szertartás délután 5 órakor, majd a Hiltonba a "lagzi".

Igen ám, de ez még ugye tavalyi meghívó volt, mert akkor lett volna, csak a korlátozások miatt nem lehetett megtartani. A meghívó alapján meg már azért csak elkezdtünk készülődni, mert pár hét és itt a nagy alkalom.

Mindenesetre ahogy kérték, visszajeleztünk, hogy mi 6-an mennénk, én a férjemmel, a lányom a barátjával és a fiam is szerzett egy lányt, hogy mégse egyedül jöjjön a Hiltonba :) Nem is volt ezzel semmi gond, csak azzal, hogy akkor közölték, hogy ja, nem 28-án szombaton, hanem a tavalyival ellentétbe, idén 27-én pénteken lesz az esküvő.

Pfffffffff. hát ez marha jó, pénteken mindenki dolgozik nálunk, a lányom még azt se tudja, hogy akkor éjszakás vagy délutános lenne-e, a fiam biztos délutános, már mindenkinek megvan a nyári szabadságolási terve, én valószínűleg nem tudok szabadságot kivenni... Hát ez marha jó...

Az első felháborodás után megpróbáltam higgadtan kezelni a dolgot, rajtam kívül mindenki úgy tűnt, hogy meg tudja oldani a szabadságot arra a napra.

OK, ha már így alakult, hát hozzuk ki belőle a legjobbat. Nem tudok ugyan szabadságra menni, de nem gond, megoldom okosba. Pénteken csak fél 2-ig tart a munkaidőm és mivel mint írtam nem igazán van munka, így kerestem egy sminkest, aki kb. 50 méterre van a munkahelyemtől. Aznapra még vállalni is tudott, 11-re kaptam időpontot. Fodrász is van itt pár száz méteren belül, aki beszárítsa a hajam, hiszen melir és vágás megvolt. Ez mind megoldható munkaidőbe, aztán még otthon átöltözni is lesz idő, hiszen már a ruhám is megvan. A vezetés kicsit stresszelt, már nem a pályán, hanem az, hogy miként fogok átjutni Budára a péntek délutáni csúcsba.

Eleinte még annak szurkoltam, hogy hátha közbe jön valami és elmarad az esküvő, hiszen minden olyan "természetellenes". A vidéki "egyszerű" család a Hiltonba megy, ahol nem lesz se húsétel, se ital a lagzin... Aztán kiderül, hogy nem is akkor lesz, amire készültünk. De amint mindezt elfogadtam, már úgy voltam vele, hogy legyünk rajta túl. És már egy kicsit vártam is. Ilyen esküvőn még soha nem voltam, legalább ezt is megtapasztalom...

De végül úgy alakult a dolog, hogy kedden reggel kaptam egy értesítést az unokahugomtól, hogy: "Sajnos le kellett mondanunk az esküvőt az ország-zárok fennállása miatt. Megint le kellett mondanunk az esküvőnkről a vírus okozta korlátozások miatt"

Megmondom őszintén, egy kicsit csalódott voltam...

Nem tudom, hogy nekifutnak-e még többször? Azt se tudom, hogy a nagybátyámék hogyan élik ezt meg? És a család többi tagja? A fiam és a lányom kifejezetten csalódott volt. Ők tök jó bulinak tartották, hogy a Hiltonba megyünk. Mikor mondtam a fiamnak, hogy nem lesz se húsétel, se szeszes ital, egyszerűen csak annyit válaszolt: "Majd kimegyek azt eszek gyrost meg iszok egy Pub-ban."

Nos, nem kell gyrost ennie. Egyébként múlt hétvégén jött haza Keszthelyről, ahol a barátaival voltak nyaralni. Egy party villát béreltek, fejenként 40.000. Ft-ra jött ki. Ez nem sok, sőt nagyon is olcsó, főszezonba, egy minden luxussal felszerelt ház, de ha kiszámolom, hogy 18-an voltak, az bizony a tulajnak jó kis bevételt jelentett. No mindegy, mindenki jól járt. Nagyon jó bulikat tartottak, luxusfelszereltségű volt minden, de a kajáról maguknak kellett gondoskodni. Na ugye milyen jól jött, hogy pár dolgot a fiam is tud már főzni :) Ott is főzött tárkonyos ragulevest és imádták. De csináltak pl. sushit is, nem kis adagot. Azt mondta, hogy kb. 8000. Ft. volt az alapanyag, de ha úgy rendelték volna, akkor nem is tudja mennyibe került volna.

25-én jött haza és úgy volt, hogy aznap este már dolgozik is. De pár nappal korábban, még a nyaralás ideje alatt kapott egy értesítést, hogy három hétre leáll a cég. Most otthon van, és remélhetőleg készül az augusztus 14-15-i Spartan race-ra.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én