Hiszti, női lélek és az autó összefüggése

Az van, hogy a kicsi kocsim ma behisztizett.

Mindig is tudtam, hogy "női lelke" van, néha hisztis no! 

Ma is előadta magát...

 

De ott kezdem, hogy amikor hozzám került, akkor vélhetően még nem szoktunk össze, mert akkor meg motor-hiba lámpát villantott. Vagyis nem villantott, hanem egyszer csak égve maradt a hibajelzés. Hívtam egyből az öcsémet, aki autószerelő. Elvittem a szervizbe hozzá, megnézték, de semmi baja nem volt. Nos azóta sem produkálja ezt. 

Aztán múltkor meg minden ok nélkül a központi zár zavarodott meg. Bal oldalon tudtam nyitni a kocsit, de arról nem zárta le, csak a bal első ajtót. Jobbról tudtam zárni, de arról meg nem nyitotta az ajtókat. Pont gumicserére vittem (természetesen az öcsémhez, hiszen az ingyen van), és panaszkodtam, hogy nézze már meg mit művel a kis "Cuki" (mert így hívom). A hivatalos családi neve természetesen Silver Hunter - mivel a családi nevünk ugye Vadász, a színe pedig ezüst...

Visszatérve a központi zárra: az öcsém fogta a kulcsot és neki működött!!! Nem értettem! Még jó, hogy előtte amikor az én kezembe volt a kulcs, akkor megmutattam neki, hogy nem működik (legalább is nekem nem működött). Ha nem látta volna előtte saját szemével, vélhetően azt gondolta volna, hogy persze, persze a nővére igazi "szőke nő". De látta. Nekem nem működött! Neki meg igen :) Mondom én, hogy hisztis a "kicsike". Néha biztos megorrol rám és ilyenkor bevágja a durcát :) Most már biztos vagyok benne, hogy női logikával van megáldva :)

 

De amint saját tapasztalatból is nagyon jól tudom: a nőket nem megérteni, hanem szeretni kell!!!

És ma mit produkált? Jöttem, mentem vele (piac, Auchan, Aldi) aztán amikor már tele volt a csomagtartó, akkor úgy döntött, hogy nem indul! Ráadtam a gyújtást, mintha elindult volna, aztán meg leállt és felvillant a gyújtás lámpa. Próbáltam én többször is, mert semmi előjele nem volt, hogy bármi baj lenne... 

Aztán amikor már kínosnak éreztem a sok-sok próbálkozást, mit tehettem volna? Felhívtam az öcsémet, és "telefonos segítséget kértem". A felesége vette fel. Ecseteltem a dolgot, de inkább félbeszakította az öcsém borotválkozását, mert Ő sem ért hozzá többet, mint én. 

Elmondtam az öcsémnek is mit tapasztalok. Mondta, hogy kb. fél óra múlva tud jönni. Addig vagy menjek haza busszal, vagy várjam meg és hazavontat. Inkább a várakozás mellett döntöttem. 

Az általam elmondottak alapján arra is gyanakodott, hogy esetleg zárlatos lett az aksi (mert annak, elmondása szerint nincs előjele), ezért készült egy pót aksival is. 

Amikor odaért egyből látta, hogy az aksinak semmi baja (na ennyire értek a kocsihoz, az általam elmondottak alapján pedig egyértelműnek tűnt). Kissé elszomorodtam, mert úgy voltam vele, hogy egy aksi nem nagy kiadás.... De nem az a gond??? Akkor mi??? Felnyitotta a motorháztetőt, ott sem talált semmi olyat, ami gond lehet. 

Ekkor már nagyon ideges voltam, mert már azt vizionáltam, hogy ez bizony drága mulatság lesz. Szegény az esőben megpróbált aláfeküdni a kocsinak, valami szerszámot kért (kulcsot), de én azt se tudtam, hogy van-e valahol a kocsiban olyan. Még jó, hogy neki is volt ilyen kis kocsija régen, így tudta, hogy a pótkeréknél vannak szerszámok. Pffffff én még azt se tudtam, hogy van... De mindegy is, hiszen úgyse nyúlnék semmihez... Kár is lenne...

Szóval megtalálta a szerszámokat, kivéve azt az egyet, ami kellett volna. Annak csak a helye volt ott, ahol lennie kellett volna. 

Egyre szomorúbb lettem, de közben meg arra gondoltam, hogy azért mégis milyen szerencsés vagyok, hiszen vasárnap (anyák napján) majdnem délben ki is tudna ugrasztani egy autószerelőt, ráadásul ingyen rajtam kívül??? Azt hiszem nem sokan. Tehát inkább a hálának adtam át az érzéseimet.

Amint mindent végignézett arra jutott, hogy a tapasztaltak alapján a benzinnel van valami... Olyan, mintha nem lenne, pedig ugye a benzinszintmérő szerint van. (Lehet leszívta valaki a lakótelepen? Egyből ez jutott eszembe. Pedig pár napja tankoltam.) Aztán beült, ráadta a gyújtást, hallgatta. Aztán megint  ráadta, hallgatta. Aztán pedig, TÁDÁM: BEINDÍTOTTA :)

Nem is értettem mi történt? 

Nekem (szőke nőnek) egyszerűen felfoghatatlan, hogy egyik percről a másikra minden hibaüzenet nélkül egyszer csak nem indul a kocsi. 

Ilyen hogy lehetséges????

Aztán egyszer csak indul???

Persze ehhez azért kellett az öcsém szakértelme azt hiszem. Hiszen én hiába próbáltam sokszor indítani, nekem nem jött össze. Ő meg az alapján, hogy hallgatta milyen hangot ad amikor ráadja a gyújtást, egyből rájött, hogy vélhetően a benzinpumpába valami mikroszennyeződés juthatott, és az lehet a baj.

Mindebből azt a tanulságot vontam le (hibásan), hogy nem jó helyen tankolok. Mondtam is, hogy akkor ezután máshol fogok üzemanyagot tölteni "Cukiba". De azt mondta az öcsém, hogy teljesen mindegy hol tankolok (ilyen szempontból legalább is). Aztán el kezdte magyarázni a benzin etanol tartalmát, meg a szelepek és benzinpumpa működését, stb. 

De a lényeg, hogy Cuki ismét a régi!

Én mindig is tudtam, hogy egy hisztis dög! De imádom!

Nőként én magam is pontosan tudom, hogy minden nőnek velejárója és nélkülözhetetlen tartozéka, feminin ismérve, különös ismertető jele a hiszti. Mértéke és gyakoriságának előfordulása női egyedenként változik. Tudjátok, ilyenkor fordulnak elő a „Mi bajod? Semmi.” típusú, egyáltalán nem épületes és problémamegoldást nem elősegítő beszélgetések.

Saját tapasztalat alapján tudom, hogy nem lehet védekezni vagy felkészülni a női hisztire :)  

Mondjuk mi azért mindig találunk rá igenis nagyon valós okot, mint pl. az időjárási front, vagy a premenstruációs szindróma esetleg a munkahelyi stressz. 

De mi lehet az oka Cukinak???

Csakis az, hogy valóban női lélek lakozik benne.

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én