Jól vagyok, de...

Ismét szabad a pálya, a kolléganőm szabadságon van a héten, egyedül vagyok. Hétfőn reggel már jött is a többi kolléga és örömmel konstatálták, "hogy végre egy nyugodt hét" :) Azt hiszem, ők jobban örülnek neki, hogy nincs itt a kolléganőm, mint én. Nekem is jót tesz ez, de engem nem szokott bántani, úgy értem nem szól be, nem minősít, nem úgy, mint a kollégákat vagy akár az orvosokat. Mert szerinte természetesen az az orvos aki nem gyógyító munkát folytat, hanem itt dolgozik, az nem is igazán nevezhető orvosnak. És valóban néha olyan hangnemet enged meg magának velük szembe is, hogy én szégyellem magam helyette. Igazából főleg ezért örülök, hogy nincs itt, mert nem morog, nem csapkod, és nem kel ki magából, ha dolgozni kell.

Szóval most mindenki nyugodt. 

Rádiót hallgatok és hoztam olvasnivalót is, amikor kész a napi munka, szabad a pálya.

Akár jól is lehetnék, de nem igazán vagyok jól. 

Nem gondolom, hogy a koronavírus, inkább valami ilyenkor szokásos nyavalya. Tegnap már fájt a torkom, köhécseltem, aztán estére eléggé levett a lábamról. De miután hazaértem, az előző nap főzött babgulyás mellé sütöttem pár palacsintát a család férfi tagjainak, letusoltam és bebújtam az ágyba. Izzadtam, mint egy ló. Azon gondolkodtam, hogy talán egy kis forralt bor jót tenne. De mivel egész nap torokfájás elleni szopogató tablettát kapkodtam be, 

és délután amikor lefeküdtem, akkor már egy aspirin plus c pezsgőtablettát is szükségesnek ítéltem, így inkább lemondtam a forralt borról. 

Majd lehet ma :) 

Ma már jobban vagyok, a torkom még fáj egy kicsit, de azt gondolom, hogy ha még ma is tudnék pihenni munka után, meg izzadni (amit a forraltbor valószínűleg elősegítene), akkor holnapra teljesen rendbe lennék. 

Tegnap estére már mindenem fájt. Nem csak a fejem, a fülem, a szemem, de még az állkapcsom is. De nagyon jól esett, hogy fekhettem, csak az átizzadt ágyneműt kellett cserélni. 

Reggelre jobban lettem, és mivel egyedül vagyok a munkahelyen, nincs aki helyettesítsen, és lázas se lettem, így jöttem dolgozni. Szigorúan szájmaszkba vagyok, folyamatosan szellőztetek, és kerülöm a kontaktot. Bár nem gondolom, hogy a szokásos őszi megfázásnál többről lenne szó, de ha mégis belázasodnék, akkor otthon fogok maradni. Addig meg vigyázok másokra. 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én